Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niepokojące odgłosy stilo

Featured Replies

Napisano

Na liczniku ponad 213 tys km. i na pewno do wymiany poduchy zawieszenia silnika -myślę o wymianie tylko przodu-pod akumulatorem i przy rozrządzie- bo ostro trzęsie szczególnie na luzie.Do tej pory było ok.

Do rzeczy.Miałem ostatnio-tydzień temu- szybki wypad wieczorem po leki dla córy.Odpalił normalnie ale po chwili jakby jakieś talerze metalowe ze sobą zaczął ścierać-bardzo głośno było to słyszalne w kabinie.Musiałem jakieś 2-3 min. jechać,ale przed skrzyżowaniem jakby nożem uciął .Ale że kiedyś byłem na punkcie dźwięków przewrażliwiony (2 polonezy) to zacząłem nasłuchiwać i wysłuchałem.Na wolnych obrotach słychać cichutkie 'tykanie' czasem pojedyncze,a czasem podwójne.Po wciśnięciu sprzęgła jakby się dźwięk się wycisza.Czy to to samo,czy zaczyna się sypać? boje_sie.gif

Napisano

> Na liczniku ponad 213 tys km. i na pewno do wymiany poduchy zawieszenia silnika -myślę o wymianie

> tylko przodu-pod akumulatorem i przy rozrządzie- bo ostro trzęsie szczególnie na luzie.Do tej

> pory było ok.

...

Taki metaliczny dźwięk może wydawać słoneczko sprzęgła (docisk) - kiedy wymieniałeś? Tak wnioskuje po opisie, że dźwięk cichnie przy wciśnięciu sprzęgła.

Napisano
  • Autor

> Taki metaliczny dźwięk może wydawać słoneczko sprzęgła (docisk) - kiedy wymieniałeś? Tak wnioskuje

> po opisie, że dźwięk cichnie przy wciśnięciu sprzęgła.

Wtedy gdy tak głośno coś tam się ocierało metalicznie to nic nie wpływało na dźwięk-czy wcisnąłem hamulec czy sprzęgło to bez różnicy,po prostu w pewnym momencie ucichło.Teraz jest to tylko bardzo ciche 'tykanie' rytmiczne jak w zegarku, które praktycznie się wycisza po wciśnięciu sprzęgła,a słychać jak stoję.Do tej pory czyściłem zawory,walczyłem z kostkami poduszek i poza kompletnymi hamulcami -wszystkie tarcze,klocki- jesienią z/r nie robiłem poważnego.

Wracają stare nerwy i czuję się jakbym na bombie zegarowej jeździł....

Napisano

wczoraj miałem wypad do Garwolina i w trakcie jazdy zaniepokoił mnie dzwięk jaki słychać w kabinie, nie wiem od czego czy silnik czy skrzynia przy przekazywaniu momentu na koła.

słychac jakby "grzechotanie" coś tak jakby silnik bardziej twardo pracował, kolega z którym jechałem pochwalił Stilona za ciszę w kabinie i "odejście" (na codzień jeździ VW Polo 1,9 SDI) ale ja słyszę już każdy dziwny odgłos i tego wcześniej nie słyszałem.(paliwo zawsze jedno i to samo z tej samej stacji)

dodam że po wrzuceniu luzu słychać tylko toczące sie koła i szumy wiatru, odgłos przy prędkości cirka 120 km/h i wyżej tylko podczas napędzania kół, silnik na luzie pracuje równo i jak na stilo przystało w miarę cicho, dodawanie gazu na postoju nic nie ujawnia. ( blagam.gif nie strofujcie za prędkości )ale już ni się pająki zalęgły w wydechu i trzeba było przewietrzyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.