Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż komputera do Zafiry A z silnikiem Z18XE

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Jako, że moja zafira nie ma tego udogodnienia chciałbym ją w to wyposażyć. I teraz dwa pytanie.

1. Czy producent wyposażył auto podobnie jak w przypadku tempomatu w rozciągnięte już po aucie wiązki?

2. Jakie wskazania oferuje komputer? Nie licząc chwilowego spalania, dystansu jaki się przejedzie na zbiorniku. Czy np temperaturę oleju pokazuje?

Napisano

> 1. Czy producent wyposażył auto podobnie jak w przypadku tempomatu w rozciągnięte już po aucie wiązki?

Tego to nigdy nie wiesz zlosnik.gif

Trzeba to sprawdzić, np na ile pinów masz wtyczkę do wyświetlacza. Ja osobiście odpuściłem temat, za dużo grzebania

Ja miałem wiązkę do tempomatu, a i tak trzeba było dorobić 2 kable

Napisano
  • Autor

> Ja miałem wiązkę do tempomatu, a i tak trzeba było dorobić 2 kable

do tempomatu mam muszę tylko kupić manetkę i ten czujnik pedału sprzęgła. Odnośnie komputera to właśnie mi się przypomniało, że jest zupełnie inna wtyczka (przynajmniej w astrze G) więc nie ma raczej szans aby producent takową wiązkę prowadził. Też chyba odpuszczę bo nie chce robić nic w aucie co wiązałoby się z druciarstwem:)

Napisano

> do tempomatu mam muszę tylko kupić manetkę i ten czujnik pedału sprzęgła. Odnośnie komputera to

> właśnie mi się przypomniało, że jest zupełnie inna wtyczka (przynajmniej w astrze G) więc nie

> ma raczej szans aby producent takową wiązkę prowadził. Też chyba odpuszczę bo nie chce robić

> nic w aucie co wiązałoby się z druciarstwem:)

Nie poddawaj się. Trza być twardkim a nie mientkim. U siebie w Viki mam dołożonego MIDa (nie było wiązki więc ją dorobiłem) oraz tempomat (tu już wystarczyło tylko zmienić manetkę). Przeprogramowanie pamięci w MIDzie wykonał mi kolega elektronik za 2 piwka, a w ASO chcieli chyba 200PLN facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Ja miałem wiązkę do tempomatu, a i tak trzeba było dorobić 2 kable

czy to prawda, że manetki tempomatu różnią się trochę budową wtyczki?

Napisano

Wiązka przy manetce miała 4 kable, a wiązka w samochodzie miala tylko 2 i trzeba było dorobić

Manetka do ZA ma 4 kable, a do VB ma 2

Napisano
  • Autor

> Wiązka przy manetce miała 4 kable, a wiązka w samochodzie miala tylko 2 i trzeba było dorobić

> Manetka do ZA ma 4 kable, a do VB ma 2

może źle się wyraziłem, podobno są dwa rodzaje tego złącza które wchodzi w gniazdo w kolumnie. Czy to prawda?

Napisano

Jakie wskazania oferuje komputer?

U mnie: temperatura zewnętrzna, spalanie chwilowe, spalanie średnie, ilość wypalonego paliwa z baku, zasięg, przebieg, stoper. Żadna rewelacja.

Napisano
  • Autor

> Jakie wskazania oferuje komputer?

> U mnie: temperatura zewnętrzna, spalanie chwilowe, spalanie średnie, ilość wypalonego paliwa z

> baku, zasięg, przebieg, stoper. Żadna rewelacja.

fakt, tym bardziej , że auto będzie zagazowane te parametry nie będą miały nic wspólnego z rzeczywistością.

Napisano

> fakt, tym bardziej , że auto będzie zagazowane te parametry nie będą miały nic wspólnego z

> rzeczywistością.

Dokładnie tak.

Napisano

Oczywiście są jeszcze komunikaty o spalonych żarówkach, klockach, poziomach płynów.

Napisano
  • Autor

> Oczywiście są jeszcze komunikaty o spalonych żarówkach, klockach, poziomach płynów.

to już jest ciekawe, ale niestety pewnie wszystkie te czujniki trzeba by założyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.