Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośnik wysoko tonowy - usterka

Featured Replies

Napisano

Cie Florek i się coś skopało.

Głośnik wysoko tonowy w przednich drzwiach odmówił posłuszeństwa.

Najpierw po włączeniu radia, wydobywał się z niego dźwięk rozrywający od środka głowę (pisk, przypominający dzwonek w komórkach moskito, czy inne cholerstwo). Później nie mogąc tego wyłączyć, klepnąłem cztery razy setup (CN+). Radio pięknie się zresetowało, pisk znikł, a z nim wszelkie dźwięki w lewym niskotonowym.

Mam pytanie, ktoś dobierał się już do tego głośniczka? Jak wyszarpać ten plastik, w którym jest osadzony? Ewentualnie gdzie mogą być umiejscowione kostki od głośnika - byle nie pod boczkiem, nie mam zdrowia tego ściągać.

Dzięki za jakieś wskazówki, głównie chodzi mi o zdjęcie tego trójkątnego plastiku z głośniczkiem. Pozdrawiam

Napisano

> Cie Florek i się coś skopało.

> Głośnik wysoko tonowy w przednich drzwiach odmówił posłuszeństwa.

> Najpierw po włączeniu radia, wydobywał się z niego dźwięk rozrywający od środka głowę (pisk,

> przypominający dzwonek w komórkach moskito, czy inne cholerstwo). Później nie mogąc tego

> wyłączyć, klepnąłem cztery razy setup (CN+). Radio pięknie się zresetowało, pisk znikł, a z

> nim wszelkie dźwięki w lewym niskotonowym.

> Mam pytanie, ktoś dobierał się już do tego głośniczka? Jak wyszarpać ten plastik, w którym jest

> osadzony? Ewentualnie gdzie mogą być umiejscowione kostki od głośnika - byle nie pod boczkiem,

> nie mam zdrowia tego ściągać.

> Dzięki za jakieś wskazówki, głównie chodzi mi o zdjęcie tego trójkątnego plastiku z głośniczkiem.

> Pozdrawiam

na wcisk zatrzaski

Napisano
  • Autor

> na wcisk zatrzaski

Czyli co, szarpać na siłę? Czy gdzieś trzeba podważyć?

Napisano

> Czyli co, szarpać na siłę? Czy gdzieś trzeba podważyć?

na sile nie tylko podwazasz umiejtnie trudno mi to opisac.............jak gdzie itp ja sie na tym nie zastanawiam jak wyjmuje

Napisano

> Czyli co, szarpać na siłę? Czy gdzieś trzeba podważyć?

Jak masz Stilo przed 2004 to podważasz i wyciągasz jest na 3 zatrzaskach: dwa na dole jeden na górze. W moim z 2004 zatrzask jest tylko na górze, a na dole są haczyki i podważasz tylko i wyłącznie z góry.

Napisano

gdzie mogą być umiejscowione kostki od głośnika - byle nie pod boczkiem,

> nie mam zdrowia tego ściągać.

Chyba będziesz musiał, bo jednak są pod boczkiem.

Napisano

> gdzie mogą być umiejscowione kostki od głośnika - byle nie pod boczkiem,

> Chyba będziesz musiał, bo jednak są pod boczkiem.

nono.gif kość od wysoko tonowego jest przy głośniczku!

Nie trzeba tapicerki targać.

Jesli masz przed 2004 to najlepiej czymś plastikowym sztywnym podważyć od uszczelki szyb i zejdzie.

Głośnik wysoko tonowy kosztuje w ASO ok 100zł - wymieniałem oba bo na początku charczały a później jeden zamarł. Do CN+ są inne niż do zwykłego radia ( tonówki pod nagłośnienie Hi-Fi) tyle się dowiedziałem z ASO -ale też to widać po głośnikach w drzwiach przednich w 3D (różnice są pomiędzy CN+ a kaseciak/CD/mp3)

Przy zakładaniu uważaj by kabel od kondensatora nie dotykła masy bo będzie robił zwarcie (da się tak założyć głośnik by dotykał - sam tak zrobiłem winner.gif)

Napisano

> kość od wysoko tonowego jest przy głośniczku!

> Nie trzeba tapicerki targać.

Sory. Pomyliłem z niskotonowymi bow.gif

Napisano
  • Autor

Moja padlina jest z 2004. Koszt tego badziewia (głośniczka) mnie zadziwił, mam nadzieje, że tylko gdzieś zawilgociło się (odwilż i mróz). Obym nie połamał tych zaczepów.

Dzięki Panowie za info.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.