Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prostownik

Featured Replies

Napisano

Rozładował mi się aku - mało jeżdżę ostatnio średnio raz na tydzień albo rzadziej, poza tym jest zimno itp.

Podłączyłem pod prostownik (made in CCCP) smile.gif i dupa. wskaźnik amperów ani drgnie - znaczyło by to ze aku jest naładowany - a nawet raz nie zakręcił :/

Sprawdziłem bezpieczniki w prostowniku i są ok.

Jak można sprawdzić działanie prostownika?

Pod ten aku podłączyłem lampkę 5W i świeciła...

Co może być przyczyną?

Napisano

w takim razie prostownik działa, skoro nie chce ładować poruszaj krokodylkami może nie łączy albo akumulator jest całkowicie rozładowany

Napisano

tak samo miałem jak chciałem naładować stary aku od brata.

okazało się że stał rok nie używany i już po nim podejrzewam że u Ciebie to samo no.gif

Napisano
  • Autor

> w takim razie prostownik działa, skoro nie chce ładować poruszaj krokodylkami może nie łączy albo

> akumulator jest całkowicie rozładowany

nic to nie dało

jak wspomniałem podłaczyłem pod ten aku mała zarówkę i świeciła - nawet zdrowo

Napisano
  • Autor

> tak samo miałem jak chciałem naładować stary aku od brata.

> okazało się że stał rok nie używany i już po nim podejrzewam że u Ciebie to samo

jak było ciepło na jesieni to dużo jeździłem i nie było problemu :/

Napisano

Jest pytanie czy to napewno wina akumulatora?? Może prąd jest a zawisił się bendix na rozruszniku... Przygasały kontrolki jak przekrecales stacyjke na "rozruch"? Nie było słychać charakterystycznego cykniecia na automacie rozrusznika? Jak tak to zapnij jakis bieg i przepchaj kawałek auto - powinien wtedy zeskoczyc i wtedy sprobuj, a jesli wina akum. to moze jakis trefny ten prostownik...

Napisano
  • Autor

> Jest pytanie czy to napewno wina akumulatora?? Może prąd jest a zawisił się bendix na

> rozruszniku... Przygasały kontrolki jak przekrecales stacyjke na "rozruch"? Nie było słychać

> charakterystycznego cykniecia na automacie rozrusznika? Jak tak to zapnij jakis bieg i

> przepchaj kawałek auto - powinien wtedy zeskoczyc i wtedy sprobuj, a jesli wina akum. to moze

> jakis trefny ten prostownik...

lampki przygasały za każdym razem rozrusznik na początku kręcił a potem już tylko trykał a na końcu już była całkiem cisza smile.gif

czy jak podącze zarówke do stykow prostownika to bedzie się palić?

Napisano

> lampki przygasały za każdym razem rozrusznik na początku kręcił a potem już tylko trykał a na końcu

> już była całkiem cisza

> czy jak podącze zarówke do stykow prostownika to bedzie się palić?

Powinna swiecić jak ją podłączysz, sprubuj ew. poładować ten aku innym prostownikiem i sprawdz poziom kwasu w aku, chyba ze masz bezobsługowy to lipa... jak bedzie mało to dolej wody destylowanej i ładuj z dobe na małym prądzie prostownika (wolne ładowanie). Jak nic to nie pomoże tzn że aku do wymiany:/

Napisano

Sluchaj mi autko stalo miesiac na rozladowanym aku, podpialem prostownik, ustawilem 6A. Po 5h wskazowka ani drgnela. Sporo musialem go ladowac zanim zeskoczyl do minimalnego stopnia naladowania.

Napisano

u mnie jest tak że jak wyczuje akumulator to od razu głośniej brzęczy (też made in ZSRR) i jak nie zabrzęczy to wiem że nie docisnąłem i nigdy nie zaskoczy.

Najlepiej dać ładować na całą noc i sprawdzić rano jakie będzie napięcie na akumulatorze jak wysokie znaczy że akuś sprawny

Napisano

Mi kiedyś rono też aku siadł, zero pradu, podłaczyłem pod prostownik i pokazał full...10v jedna cela papa i aku też papa:(

Napisano
  • Autor

miałem lipny ten prostownik ruski - podłączyłem pod niego lampkę i sie świeciła. Teraz podpiąłem inny prostownik i ładuje smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.