Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.6 pękające kolektory wydechowe

Featured Replies

Napisano

Pytanko mam do użytkowników STILO z silnikami 1.6

Mam w Bravo silnik 1.6 jak w STILO ( wersja B6 ) - ostatnia wersja produkcji - 2001-2002

Niestety okazało się że pomimo przebiegu 130 kkm mam już spwany i ponownie pęknięty kolektor wydechowy

Rundka po szrotach przyniosła efekt w postaci kolektorów - ale już ze śladami zaczynających sie pęknięć

I tu pytanie - czy to jakas norma że te kolektory wydechowe pękają. Macie tak w STILACH 1.6 ?? Czy to ja jakoś tak trafiam na popękane??

Napisano

> I tu pytanie - czy to jakas norma że te kolektory wydechowe pękają. Macie tak w STILACH 1.6 ?? Czy

> to ja jakoś tak trafiam na popękane??

nie spotkałem się. W stilo jest inny kolektor z racji tego, ze ma "w sobie" katalizator i miejsce na jedną z sond lambda. Moze przez to jego konstrukcja na tyle się zmieniła, ze nie pęka?

Napisano
  • Autor

> nie spotkałem się. W stilo jest inny kolektor z racji tego, ze ma "w sobie" katalizator i miejsce

> na jedną z sond lambda. Moze przez to jego konstrukcja na tyle się zmieniła, ze nie pęka?

W STILO 1.6 jest dokładnie taki sam kolektor jak w ostatniej wersji produkcji Bravo ( silnik B6)

Katalizator jest do niego mocowany na 5 srób - sprawdzone w katalogach - i stąd moje pytanie na tym kąciku

Napisano

sporo tego jezdzi po naszym kunciku ale jestes chyba pierwsza osoba ktora zglasza tego typu kwiatek

Napisano
  • Autor

> sporo tego jezdzi po naszym kunciku ale jestes chyba pierwsza osoba ktora zglasza tego typu kwiatek

Kolektor jest ten sam do 1.6 B6 w Bravo, Marea, Stilo, Palio itp 1.6

Może to występuje we wcześniejszych wersjach tego silnika - były problemy i coś do Stilo juz poprawili

Bo jeśli tak - będe szukał kolektora do Stilo

Napisano

> W STILO 1.6 jest dokładnie taki sam kolektor jak w ostatniej wersji produkcji Bravo ( silnik B6)

> Katalizator jest do niego mocowany na 5 srób - sprawdzone w katalogach - i stąd moje pytanie na tym

> kąciku

Kolektor STILO alledrogo.pl jak widać, jeden odlew zeby.GIF

inne ujęcie

[Edycja]

Do bravo są dwa typy, ale róznica jest w szpilkach do "portek"

typ 1

i

typ 2

Jezeli były DDM z dwiema sondami to miały na 99% kolektor taki jak w stilo, ale na 101% nie jest on rozkręcany od katalizatora.

Napisano

> Katalizator jest do niego mocowany na 5 srób

ale w Stilo mocowany jest na 5 śrub biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> ale w Stilo mocowany jest na 5 śrub

No co - wtórny analfabetyzm frown.gif

Napisano
  • Autor

> Jezeli były DDM z dwiema sondami to miały na 99% kolektor taki jak w stilo, ale na 101% nie jest

> on rozkręcany od katalizatora.

No to trzeba będzie jednak zdjąć tą osłonę katalizatora frown.gif i ocenić w realu co tam jest zamontowane

Do doopy to wszystko - jeden katalog pokazuje jedno - inny co innego - jedyna nadzieja w EPER frown.gif

Napisano

Może masz gaz i to może być przyczyna ok.gif

Napisano

> No to trzeba będzie jednak zdjąć tą osłonę katalizatora i ocenić w realu co tam jest zamontowane

> Do doopy to wszystko - jeden katalog pokazuje jedno - inny co innego - jedyna nadzieja w EPER

podaj mi VIN na priv to znajdę Ci kolektor

Napisano
  • Autor

> Kolektor STILO alledrogo.pl jak widać, jeden odlew

> inne ujęcie

Zwiedziłem serwis - w 2003 była zmiana na jednolity smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.