Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka silnika...

Featured Replies

Napisano

Tydzień przed świętami z przymusu pozbyłem się katalizatora... Zmieniłem kolektor z MPI na SPI, sonda przespawana w tulejce itd. Po około 2 tygodniach kontrolka silnika się zapaliła... Pojechałem na komputer i wyszło, że błąd sondy lambda. Zgasili i przez miesiąc było OK, aż do dziś... Przy spokojnej jeździe już na ciepłym silniku kontrolka znów się pojawiła. Co może być przyczyną? Sonda się kończy? Zbyt mało sonda cofnięta w tulejce? co to może być....... Po zapaleniu kontrolki nic szczególnego się nie działo tylko chce więcej paliwka smile.gif

Pacjent to SC 1.1 MPI

Napisano

> Tydzień przed świętami z przymusu pozbyłem się katalizatora... Zmieniłem kolektor z MPI na SPI,

> sonda przespawana w tulejce itd. Po około 2 tygodniach kontrolka silnika się zapaliła...

> Pojechałem na komputer i wyszło, że błąd sondy lambda. Zgasili i przez miesiąc było OK, aż do

> dziś... Przy spokojnej jeździe już na ciepłym silniku kontrolka znów się pojawiła. Co może być

> przyczyną? Sonda się kończy? Zbyt mało sonda cofnięta w tulejce? co to może być....... Po

> zapaleniu kontrolki nic szczególnego się nie działo tylko chce więcej paliwka

> Pacjent to SC 1.1 MPI

w MPI sa dwie sondy, druga sprawdza czy katalizator jest sprawny, jak go nie masz to wywala błąd.

Napisano
  • Autor

> w MPI sa dwie sondy, druga sprawdza czy katalizator jest sprawny, jak go nie masz to wywala błąd.

Wiem wiem.... Ona jest w tulejce wspawana, że spaliny przez nią nie idą.... Przez prawie miesiąc wszystko OK i dziś sobie chyba przypomniał, że kata nie ma zlosnik.gif

Napisano

> Wiem wiem.... Ona jest w tulejce wspawana, że spaliny przez nią nie idą.... Przez prawie miesiąc

> wszystko OK i dziś sobie chyba przypomniał, że kata nie ma

PRzespawaj dalej zlosnik.gif

Napisano

> Pomoże?

Kto to wie.

Różne były szkoły, włącznie z nieużywaniem sondy (wisiała poza kolektorem zlosnik.gif)

Napisano

> Tydzień przed świętami z przymusu pozbyłem się katalizatora... Zmieniłem kolektor z MPI na SPI,

> sonda przespawana w tulejce itd. Po około 2 tygodniach kontrolka silnika się zapaliła...

> Pojechałem na komputer i wyszło, że błąd sondy lambda. Zgasili i przez miesiąc było OK, aż do

> dziś... Przy spokojnej jeździe już na ciepłym silniku kontrolka znów się pojawiła. Co może być

> przyczyną? Sonda się kończy? Zbyt mało sonda cofnięta w tulejce? co to może być....... Po

> zapaleniu kontrolki nic szczególnego się nie działo tylko chce więcej paliwka

> Pacjent to SC 1.1 MPI

druga sonda 10cm nizej pod kate 60 stopni wzgledem pierwszej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.