Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysyp usterek :(

Featured Replies

Napisano

Witam Was mam hmm... Mnóstwo pytań, więc zaczynamy:

1. Jak wyczyścić i czym najlepiej przepustnice, ponieważ widzę bardzo dużo nagaru takiego lepkiego i na obudowie filtra lekkie zapocenie czy coś może przepuszczać ???

I mam takie objawy że auto na gazie dobrze jeździ a na benzynie jakby się rozpędzał nagle brakuje mu mocy i znów przyśpiesza tak jakby paliwa dobrze nie dostawał i dużo zaczął palić paliwa. Czy może być to z tym związane?

2. Czy żeby przeczyścić wtryskiwacz wystarczy dolać preparat do paliwa i czy to jest dobre rozwiązanie ???

3. Czy po zresetowaniu komputera i nie odczekaniu na załączenie wentylatora może się coś stać ???

4. Wycieraczka tylnia jak ją połączyć na krótko i sprawdzić czy działa ponieważ przestała chodzić ?

5. Czym najlepiej dokleić tą wsuwkę od ogrzewania tylniej szyby bo odpadła ?

6. Czy można dostać tą wtyczkę która wchodzi do trąbki od klaksonu ponieważ kabel mi pęk przy samym wejściu ?

7. Od czego jest wtyczka (czujnik) który wchodzi do silnika pod osłoną rozrządu ponieważ odpadły kable przy zmianie uszczelki pod głowicą i czy nic się nie stanie bez niego ...

[image]http://www.wrzucaj.com/346661[/image]

I to chyba wszystko jak do tej pory ... Przypominam Uniak na monowtrysku 1.0 i.e.S + LPG.

Wszystkim którzy pomogą wielkie ok.gif. POZDRAWIAM !!!

Napisano

Ułatwiam pytanie poprzez dodanie fotki Porkiego.

> 7. Od czego jest wtyczka (czujnik) który wchodzi do silnika pod osłoną rozrządu ponieważ odpadły

> kable przy zmianie uszczelki pod głowicą i czy nic się nie stanie bez niego ...

> [image]http://www.wrzucaj.com/346661[/image]

14176828962.jpg

Napisano

> Witam Was mam hmm... Mnóstwo pytań, więc zaczynamy:

> 1. Jak wyczyścić i czym najlepiej przepustnice, ponieważ widzę bardzo dużo nagaru takiego lepkiego

> i na obudowie filtra lekkie zapocenie czy coś może przepuszczać ???

> I mam takie objawy że auto na gazie dobrze jeździ a na benzynie jakby się rozpędzał nagle brakuje

> mu mocy i znów przyśpiesza tak jakby paliwa dobrze nie dostawał i dużo zaczął palić paliwa.

> Czy może być to z tym związane?

> 2. Czy żeby przeczyścić wtryskiwacz wystarczy dolać preparat do paliwa i czy to jest dobre

> rozwiązanie ???

> 3. Czy po zresetowaniu komputera i nie odczekaniu na załączenie wentylatora może się coś stać ???

> 4. Wycieraczka tylnia jak ją połączyć na krótko i sprawdzić czy działa ponieważ przestała chodzić ?

> 5. Czym najlepiej dokleić tą wsuwkę od ogrzewania tylniej szyby bo odpadła ?

> 6. Czy można dostać tą wtyczkę która wchodzi do trąbki od klaksonu ponieważ kabel mi pęk przy samym

> wejściu ?

> 7. Od czego jest wtyczka (czujnik) który wchodzi do silnika pod osłoną rozrządu ponieważ odpadły

> kable przy zmianie uszczelki pod głowicą i czy nic się nie stanie bez niego ...

> I to chyba wszystko jak do tej pory ... Przypominam Uniak na monowtrysku 1.0 i.e.S + LPG.

> Wszystkim którzy pomogą wielkie . POZDRAWIAM !!!

1. możesz ją wyczyścić benzyną albo nitro

5. w castoramie jest specjalny preparat do naprawy obwodów drukowanych, nim możesz spróbować albo możesz spróbować przylutować tylko że jak za mocno nagrzejesz szybę to ci pęknie

6. a tam nie są zwykłe wsuwki? bo jak tak to idzie je w każdym elektrycznym albo z częściami do samochodów kupić

Napisano

> 3. Czy po zresetowaniu komputera i nie odczekaniu na załączenie wentylatora może się coś stać ???

nic się nie stanie ok.gif

Napisano

> Witam Was mam hmm... Mnóstwo pytań, więc zaczynamy:

> 1. Jak wyczyścić i czym najlepiej przepustnice, ponieważ widzę bardzo dużo nagaru takiego lepkiego

> i na obudowie filtra lekkie zapocenie czy coś może przepuszczać ???

> I mam takie objawy że auto na gazie dobrze jeździ a na benzynie jakby się rozpędzał nagle brakuje

> mu mocy i znów przyśpiesza tak jakby paliwa dobrze nie dostawał i dużo zaczął palić paliwa.

> Czy może być to z tym związane?

przeczyść całą przepustnice benzyną

> 2. Czy żeby przeczyścić wtryskiwacz wystarczy dolać preparat do paliwa i czy to jest dobre

> rozwiązanie ???

jak nie korzystasz z wtryskiwacza przez długi czas to tak

nie

> 4. Wycieraczka tylnia jak ją połączyć na krótko i sprawdzić czy działa ponieważ przestała chodzić ?

bezpiecznik lub sie zatarł trzpień albo najgrosze bbq.gif

niewiem.gif

> 6. Czy można dostać tą wtyczkę która wchodzi do trąbki od klaksonu ponieważ kabel mi pęk przy samym

> wejściu ?

konektor żeński

pojęcia nie mam bo nie widze o jaki chodzi

Napisano

Spróbuj dostać w sklepie z częściami ewentualnie lakierniczym epoksyd na bazie srebra przewodzący. Ja miałem coś takiego. Konsystencję ma coś jak żywica i mocowałem spinkę na początku listopada i do tej pory jest. A co do kleju przewodzącego z castoramy to mam go, ale on bardziej do linii ogrzewania może nie chwycić spinki. Może w castoramie będzie ten epoksyd też.

Napisano

2. Czy żeby przeczyścić wtryskiwacz wystarczy dolać preparat do paliwa i czy to jest dobre rozwiązanie ???

- nie lej żadnych wynalazków,mi po takich dodatkach rozszczelniło zbiornik paliwa

(no chyba że masz plastikowy)

Napisano
  • Autor

> pojęcia nie mam bo nie widze o jaki chodzi

Pod osłoną rozrządu na dole jest takie gumowe do którego wchodzą przewody ale od czego ???

Napisano

Ja czyściłem czymś takim

http://allegro.pl/srodek-do-czyszczenia-gaznika-przepustnicy-crc-i1411779560.html

> rozwiązanie ???

Dolewam raz na dwa miesiące STP albo PRESTONE , są różne rodzaje tych środków. Robię to tylko profilaktycznie smile.gif

Jak odpadła całkowicie to nie wiem czy ten klej coś pomoże ja miałem odłamaną w połowie, skleiłem tym i jakoś trzyma

http://allegro.pl/klej-przewodzacy-do-naprawy-szyb-ogrzewanych-elpox-i1432851627.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.