Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile będzie kosztować sumienna naprawa takich uszkodzeń?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałem się zapytać kolegów specjalistów z tego forum ile będzie kosztować naprawa takich uszkodzeń? Co robi się z odpowiednikiem przedniego błotnika, który z tyłu jest niewymienialny? Widziałem sporo ofert różnych aut w atrakcyjnej cenie z podobnymi uszkodzeniami. Będę wdzięczny za odpowiedzi na temat, dyskusje o marce itp. proszę sobie odpuścić! Z góry dziękuję za merytoryczne wypowiedzi. Taki przykład

Już poprawione!

Pozdrawiam

B.M.

Napisano

Bez fotek ciężko powiedzieć.

Są rózne technologie naprawy.

Ostatnio widziałem fajną metodę wyciągania tylnego błotnika - najpierw wyprostowali zgrubnie na ramie a blachę wypiaskowali z lakieru.

Potem specjalnym przyżadem - skrzyżowaniem zgrzewarki elektrycznej z młotkiem wyciągali blachę.

Wyglądało to tak, że był pręt z kolistym ciężarkiem na nim, przez pręt płynął prąd. Po dotknięciu do blachy pret się do niej przyspawywał i wtedy się waliło ciężarkiem aż pręt nie odpadł. Ale parę mm za każdym razem się wyciągało blachę.

2155.jpg

Napisano

W zależności od uszkodzeń.Jeśli się da,to się blachę wyciąga.Jeśli nie, wycina się element i wstawia nowy.A ile będzie kosztować?Jak pisze przedmówca,bez fotek nie ocenisz.Jeśli jest tak jak na zdjęciu,to samo lakierowanie zderzaka ok.700 zł.Gdybyś chciał to fachowo zrobić,myślę,że w 3000 zł.za całość uszkodzeń się nie zmieścisz.Ale to jest gdybanie.Fachowiec musi to zobaczyć na własne oczy.

Napisano

Taki przykład

> Już poprawione!

> Pozdrawiam

> B.M.

w tej cromie masz 5elementów do malowania, dodaj sobie sąsiednie elementy do cieniowania (srebrny ciężko będzie zgubi kolor) za element minimum 500zł. + ok. 2000zł za klepanie i przygotowanie auta do malowania itp. Tylny błotnik jak najbardziej myśle do wyklepania jest...

Napisano

Ja tylko dodam by być bardzo czujnym przy tego typu uszkodzeniach, bo często zdarza się, że np. auto nie miało pół przodu, co wcześniej zostało zrobione, a teraz zdjęcia, że uszkodzony jest lekko błotnik i drzwi idea.gif

Napisano

> Już poprawione!

> Pozdrawiam

> B.M.

Elementy raczej do pozostawienia - moze zderzak do wymiany

Malowanie elementu - 250 PLN - x 4 - 1000

Blacharz - na oko z 600

Zderzak - z 300 może

Ceny z dobrego warsztatu niezależnego

No i jeszcze jedno - AUTO MOŻE BYĆ "PRZYSTROJONE"

Czyli deko poprawione na sprzedaż pod zdjęcia

Napisano

> Elementy raczej do pozostawienia - moze zderzak do wymiany

> Malowanie elementu - 250 PLN - x 4 - 1000

> Blacharz - na oko z 600

> Zderzak - z 300 może

> Ceny z dobrego warsztatu niezależnego

> No i jeszcze jedno - AUTO MOŻE BYĆ "PRZYSTROJONE"

> Czyli deko poprawione na sprzedaż pod zdjęcia

Skąd takie ceny wytrzasnął?Rozumiem,że w warsztacie na Brusie? zlosnik.gif

Napisano

> Ja tylko dodam by być bardzo czujnym przy tego typu uszkodzeniach, bo często zdarza się, że np.

> auto nie miało pół przodu, co wcześniej zostało zrobione, a teraz zdjęcia, że uszkodzony jest

> lekko błotnik i drzwi

Zgadzam się, NIGDY nie widziałem auta z Francji z takimi delikatnymi uszkodzeniami, auto z Francji to ZAWSZE auto po dzwonie, jeśli chcesz kupić auto z francuskimi papierami to tylko takie, które jest jeszcze przed naprawą

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.