Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy podejdą Alu

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie alu 7Jx15H2 ET37 Z oponkami 195/50/15 podejdą do sienki hmm.gif

Napisano

> Jak w temacie alu 7Jx15H2 ET37 Z oponkami 195/50/15 podejdą do sienki

lekko

Napisano

> lekko

?

...i nie będą obcierały o tylne nadkole z 4 pasażerami na pokładzie hehe.gif

Napisano

> Jak w temacie alu 7Jx15H2 ET37 Z oponkami 195/50/15 podejdą do sienki

mam takie i bez klepania rantow i wsadzenia gum usztywniajacych w tylne springi beda tarly nawet przy 3 osobach na pokladzie ok.gif

Napisano

> mam takie i bez klepania rantow i wsadzenia gum usztywniajacych w tylne springi beda tarly nawet

> przy 3 osobach na pokladzie

... i bardzo dobrze, że to napisałeś, bo taki bajkopisarz wyrzuci coś z siebie i komuś przez to narobi kłopotu waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> mam takie i bez klepania rantow i wsadzenia gum usztywniajacych w tylne springi beda tarly nawet

> przy 3 osobach na pokladzie

THX 20.GIFczyli jakiego rozmiaru szukać (ET) oraz jakie oponki do tego hmm.gif

Napisano

> ... i bardzo dobrze, że to napisałeś, bo taki bajkopisarz wyrzuci coś z siebie i komuś przez to

> narobi kłopotu

przepraszam bardzo smile.gif zapytał czy podejdą, nie pytał czy z pełnym dociążeniem

Napisano

> przepraszam bardzo zapytał czy podejdą, nie pytał czy z pełnym dociążeniem

Faktycznie.

Napisałeś: "lekko" facepalm.gif

hehe.gif

Napisano

> THX czyli jakiego rozmiaru szukać (ET)

ja mam et35 i nic nie trze, nawet przy 5 osobach i pełnym bagazniku, ale ja mam 14''

Napisano

> ja mam et35 i nic nie trze, nawet przy 5 osobach i pełnym bagazniku, ale ja mam 14''

ET34 5,5 cala 14" tez jest ok.gif

Oryginały to ET44 5 cali 14" ok.gif

Napisano

> ja mam et35 i nic nie trze, nawet przy 5 osobach i pełnym bagazniku, ale ja mam 14''

nie wszystko zalezy od ET, jeszcze przydalaby sie szerokosc felgi i rozmiar opony

Napisano

> THX czyli jakiego rozmiaru szukać (ET) oraz jakie oponki do tego

hmm w sumie ciezko powiedziec.... jak chcesz 15" i zeby nic nie tarlo nie modzac przy blotnikach i zawieszeniu to ja bym sie sklanial ku szerokosci 6-6,5" i ET w okolicy 40. Do tego opona 185/55 i mysle ze bedzie ok ok.gif Rozejrzyj sie np za ori felami od bravo ( tzw koniczynki)

Napisano
  • Autor

Te koniczynki jakoś mi nie podchodzą, prędzej zostanę przy alu co mi z uno zostają czyli 5.5 cala ET 45 oczywiście 14"

Napisano

> nie wszystko zalezy od ET, jeszcze przydalaby sie szerokosc felgi i rozmiar opony

A jak ktoś chce sprawdzić, na ile felga wyjdzie lub wejdzie w nadkole, to można sobie policzyć Offset Calculator`em

Napisano
  • Autor

> szer 6 cali, opona 176/65

A jak się ma alu 14" z ET37 6J i jaką oponkę do tego, nie będzie za bardzo wystawać, ma ktoś takowe?

Napisano

> A jak się ma alu 14" z ET37 6J i jaką oponkę do tego, nie będzie za bardzo wystawać, ma ktoś

> takowe?

Będzie o 2cm bliżej nadkola. Zobacz czy masz na to miejsce zlosnik.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

witam

jak w temacie powiem ze ja mialem alu 7J et 35 195\50\15 i niemialem z nimi zadnych problemow nic nietarlo a i wizualnie bylo super

Napisano

> A jak się ma alu 14" z ET37 6J i jaką oponkę do tego, nie będzie za bardzo wystawać, ma ktoś

> takowe?

Jeszcze raz. 6x14 ET 35. Pasują czy nie, ma ktoś czy nie?

Z obliczeń wychodzi że są 22mm bardziej na zewnątrz.

Napisano

> Jeszcze raz. 6x14 ET 35. Pasują czy nie, ma ktoś czy nie?

> Z obliczeń wychodzi że są 22mm bardziej na zewnątrz.

Wg instrukcjie w palio siedzi 5,5x14ET44 co wobec 6x14et35 daje różnice 15 mm na zewnątrz.

Napisano

> Jeszcze raz. 6x14 ET 35. Pasują czy nie, ma ktoś czy nie?

> Z obliczeń wychodzi że są 22mm bardziej na zewnątrz.

Powinno podejść ok.gif

Napisano

ja własnie mam takie chinczyki z allegro 6x14 et35 i mam oponki na tym klasyczne 175/65 i nic nie obciera wizuallnie widac ze koła są troche szerzej ale nic nie przeszkadza

Napisano

> Wg instrukcjie w palio siedzi 5,5x14ET44 co wobec 6x14et35 daje różnice 15 mm na zewnątrz.

Siedzi 5x14 ET44, ale luz. Wejdą zlosnik.gif

A najlepsze że jak bym się uparł to mam pod nosem 185/60 po 110pln sztuka. Goodride SP06 zlosnik.gif

• 1 rok później...
Napisano
  • Autor

> Siedzi 5x14 ET44, ale luz. Wejdą

Odkopię temat alu 15 7J ET 35 oponki 185/55/15, ktoś na takim zestawie jeździ, trochę pili więc z góry dzięki za info

Napisano

> Odkopię temat alu 15 7J ET 35 oponki 185/55/15, ktoś na takim zestawie jeździ, trochę pili więc z

> góry dzięki za info

mialem 15 7,25J 195/50/15 ET 35 zaklepane ranty tylu, z tylu obcieralo

mialem 15 7J 195/50/15 ET 37 zaklepane ranty z tylu, tyl obcieral

mam 16 7J 195/45/16 ET 37 zaklepane ranty z tylu, tyl obciera 270751858-jezyk.gif

pierwsze felgi mialem na seryjnych springach z tylu, pozostale 2 na zawiasie utwardzonym -50 z tylu, mozliwe ze przy oponie 185 bedzie akurat, ale ranty blotnikow z tylu chyba i tak bedziesz musial klepac

Napisano

> Odkopię temat alu 15 7J ET 35 oponki 185/55/15, ktoś na takim zestawie jeździ, trochę pili więc z

> góry dzięki za info

Mam 15 7J ET 35 na oponach 195/50 i nie ociera a rantów nie mam zaklepanych. Chociaż wcześniej tzn. na starych oponach BARUM o tej samej szerokości czasem przytarło.

Napisano
  • Autor

> Mam 15 7J ET 35 na oponach 195/50 i nie ociera a rantów nie mam zaklepanych. Chociaż wcześniej tzn.

> na starych oponach BARUM o tej samej szerokości czasem przytarło.

Teraz pytanko, czy alu enzo cup wychodziły w rozmiarze 4x98 ? bo z tego co się orientuję to chyba 4x100 grinser006.gif

Napisano

> Mam 15 7J ET 35 na oponach 195/50 i nie ociera a rantów nie mam zaklepanych. Chociaż wcześniej tzn.

> na starych oponach BARUM o tej samej szerokości czasem przytarło.

moj qmpel jezdzi na moich poprzednich 15" w sienie i tez mu obciera jak jedzie z kims na tylnym siedzieniu ok.gif

Napisano

> moj qmpel jezdzi na moich poprzednich 15" w sienie i tez mu obciera jak jedzie z kims na tylnym

> siedzieniu

Tak jak pisałem na starych oponach przycierało. Teraz mam inne opony ale o takiej samej szerokości i nie przyciera. Tyle, że te opony co mam teraz wydają się węższe. Opony mam drugi sezon i ani razu nie przytarło.

Także myślę że na 185 nie będzie tarło.

Napisano

> Teraz pytanko, czy alu enzo cup wychodziły w rozmiarze 4x98 ?

tak wychodziły, bo miałem w seicento

Napisano

> moj qmpel jezdzi na moich poprzednich 15" w sienie i tez mu obciera jak jedzie z kims na tylnym

> siedzieniu

Ja przy jednej osobie z tyłu (teściowej) cięło opony sick.gif

Napisano
  • Autor

> hmm w sumie ciezko powiedziec.... jak chcesz 15" i zeby nic nie tarlo nie modzac przy blotnikach i

> zawieszeniu to ja bym sie sklanial ku szerokosci 6-6,5" i ET w okolicy 40. Do tego opona

> 185/55 i mysle ze bedzie ok Rozejrzyj sie np za ori felami od bravo ( tzw koniczynki)

dorwałem alu 6J ET 40 do tego mam upatrzone oponki 185/55 grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> ja bym sie sklanial ku szerokosci 6-6,5" i ET w okolicy 40. Do tego opona

> 185/55 i mysle ze bedzie ok Rozejrzyj sie np za ori felami od bravo ( tzw koniczynki)

2 zestawy alu nie wypaliły, krzywe klnie.gif że tylko na puszki do 20.GIF się nadają

Ma ktoś wspomniane koniczynki założone do hieny, jakiej długości macie śruby, bo sporo czytałem i większość jeździ na śrubach od stalówek, a do alu powinien być stożek hmm.gif

Napisano

do alu śruby muszą byc krótsze, nie wiem jak ktos moze jezdzic na srubach od stalówek

dokładnych wymiarów Ci nie podam, bo niedawno sprzedałem moje Rial-e razem ze śrubami

Napisano

ja do alusków mam 5mm dłuzsze sruby no i oczywiscie stożki, bo te ze stalówek łapały tylko 3mm gwintu na aluskach

Napisano
  • Autor

> ja do alusków mam 5mm dłuzsze sruby no i oczywiscie stożki, bo te ze stalówek łapały tylko 3mm

> gwintu na aluskach

Po męczarniach, zakupiłem alu z bravo, prostsze niż stalówki co miałem w uno, śruby 28 mm od końca stożka grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.