Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiary okienka w konsoli na CID-a

Featured Replies

Napisano

Może ktoś zna wymiary albo może mi zmierzyć wymiary tego okienka , ma ktośś CID-a ?

potrzebuję bok x bok bo w calach to wiem. biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> 1 cal = 25,4 mm

Ile ma cal to ja wiem ,chodzi o to że przy utrzymaniu przekątnej w calach można manewrowac bokami wys x dł.

Napisano

> Może ktoś zna wymiary albo może mi zmierzyć wymiary tego okienka , ma ktośś CID-a ?

> potrzebuję bok x bok bo w calach to wiem.

To ma chyba proporcje 16:10 hmm.gifniewiem.gif

Napisano

> Ile ma cal to ja wiem ,chodzi o to że przy utrzymaniu przekątnej w calach można manewrowac bokami

> wys x dł.

to nie prościej napisać, zadzwonić do któregoś sprzedawcy z allegro z prosbą że chcesz kupić jego wink.gif wyświetlacz ale potrzebujesz wymiary jego aby dokupic ramkę. czy może ci zmierzyc.

Napisano
  • Autor

No nie ,bo będę miał wtedy wymiary navi a mnie interesuje owrór w ramce żeby jak najlepiej dobrać potem urządzenie .

wyświetlacz Cid ma tylko jeden kolo na allegro razem z panelem ale jaka cena wink.gif

Napisano

skoro wolisz czekac aż ktos może odpowie to czekaj wink.gif

ja jednak napisałbym, przecież to nic nie kosztuje

Napisano
  • Autor

No ale o co zapytam o wyświetlacz ? no mogę ja chcę znac dokładne wym , okienka .

Poczekam wink.gif

Napisano

> No ale o co zapytam o wyświetlacz ? no mogę ja chcę znac dokładne wym , okienka .

> Poczekam

nie wiem jak dokładny potrzeba ci ten wymiar ale podejrzewam, że okienko w ramce bedzie o 2,3 mm krótsze od wymiarów wyświetlacza więc sam wymiar wyświetlacza Ci już duzo powie

Napisano

> No dobra dobra ,

> Konsolę SZUKAMMMM ale ciut tanio

no nic, chciałem tylko pomóc

życze powodzenia w szukaniu waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No nie to ,że nie chciałem pomocy wiem że i tak idealnie nie dobiorę jest tylko kwestia wyboru czy kupować navi za dużą np o te 2 mm czy za małą i będzie ciut widać ,no ale to już kosmetyka ,zobaczymy co wyjdzie. cool.gif

Napisano

hej!

Rozumiem, że zdajesz sobie sprawę, że CID nie jest panoramiczny. W związku z tym trudniej będzie Ci przypasować wyświetlacz. 3,5cala będzie mniejszy a 4,3" lekko za szeroki.

Trenowałem taki montaż w mojej G. Zamontowałem tomtoma 3,5".

Działało to świetnie, spięte z elektroniką auta.

284691898-Zdj%EAcie0157.jpg

Powodzenia!

Napisano
  • Autor

> hej!

> Rozumiem, że zdajesz sobie sprawę, że CID nie jest panoramiczny. W związku z tym trudniej będzie Ci

> przypasować wyświetlacz. 3,5cala będzie mniejszy a 4,3" lekko za szeroki.

Zdaję sobie sprawę to nie problem ,największy to panel środkowy

> Działało to świetnie, spięte z elektroniką auta.

> Powodzenia!

Coś więcej o tej elektronice ,co uzyskałeś i jak było by ławiej ,mmoże na PV

Napisano

> Zdaję sobie sprawę to nie problem ,największy to panel środkowy

> Coś więcej o tej elektronice ,co uzyskałeś i jak było by ławiej ,mmoże na PV

Do starych TT można dokupić interface do samochodu.

Podpinałeś to pod kostki ISO od radia, podpinałeś mikrofon, montowałeś antenę i wszystko śmigało jak trzeba.

Uruchamiało się razem z zapłonem, wyłączało również. Mając navi z BT, np. TT GO 700, masz bezprzewodowy zestaw głośnomówiący.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> No tak ,ach tylko ta konsola

nadal potrzebujesz wymiary? Bo mam taka konsolke i czeka sobie na montaz odpowiedniej navi.

Daj znac to moge zmierzyc, ale jesli interesuje Cie temat navi to tez moge sie rozpisac.... Teraz nie bardzo mam czas, a nie chce pisac na prozno zlosnik.gif wiec przypomnij sie jesli jestes zainteresowany tematem. wink.gif

4,3" podchodzi ok.gif

Napisano

> a nie chce pisac na prozno wiec przypomnij sie jesli jestes

> zainteresowany tematem.

nic co tutaj jest napisane nie jest pisane na próżno, jak wiesz co, jak po kolei to opisz a napewno w przyszłości komuś się to przyda - może być to taki mini manual wink.gif

Napisano

> nadal potrzebujesz wymiary? Bo mam taka konsolke i czeka sobie na montaz odpowiedniej navi.

> Daj znac to moge zmierzyc, ale jesli interesuje Cie temat navi to tez moge sie rozpisac.... Teraz

> nie bardzo mam czas, a nie chce pisac na prozno wiec przypomnij sie jesli jestes

> zainteresowany tematem.

> 4,3" podchodzi

Dawaj, dawaj ja też szukam konsoli pod CID'a aby navi zamontować, więc wszelkie informacje są jak najbardziej wskazane smile.gif

Napisano

> Dawaj, dawaj ja też szukam konsoli pod CID'a aby navi zamontować, więc wszelkie informacje są jak

> najbardziej wskazane

no niech bedzie... wink.gif ale w zamian musicie mi pomoc dorobic wejscie AUX w VDO CDR 500 wink.gif

okienko w konsoli CID ma wymiar 102x75mm. Idealnie miesci sie w nim nawigacja 4,3". Głównym problemem jest szerokość ekranu, bo nawigacje są formatu 16:9 a konsola jest przygotowana pod ekran 4:3.

Mysle, ze konsola 4,7" tez by podeszla, na styk. W nawigacji 4,3" jest jeszcze pare milimetrow z lewej i prawej. Widzialem projekt, gdzie w konsole zostala wlozona nawigacja 5", jednak ekran byl za duzy wzgledem konsoli - tzn. byl przysloniety z lewej i prawej o pare mm.

Co do nawigacji to chce zrobic to tak aby nawigacja startowala i wylaczala sie (hard shut down zlosnik.gif) po przekreceniu kluczyka. Sprawdzilem, ze do tego nadaja sie nawigacje oparte na procesorze Mstar 400. Są to m.in. Lark 43.2 ale tylko w wersji LM oraz 50.3 oraz prawdopodobnie 50.5HD. Rowniez GoClever 4366 oraz 5066 dzialaja. Niestety GC nie maja wyjscia audio, a fajnie bylo by wykorzystac navi nie tylko do mapy.

Aby nawigacja dokonywala autostartu i sama sie wylaczala po odlaczeniu zasilania trzeba wyjac z niej aku. Niestety nie z kazda nawigacja tak sie da, dlatego wazne by znalezc oparta o Mstar 400.

Montaz navi w konsoli to juz nie problem, co prawda tego nie robilem jeszcze, ale mysle, ze nawet trytytką dało by radę ścisnąć tak aby się trzymała.

Aktualizacja map to prawdopodobnie rowniez nie problem, bo wystarczy odlaczany kabel zasilania z usb. Mozna kupic takie ladowarki, ktore zaraz po zlaczu zapalniczkowym maja wtyk mini USB, ktory mozna rozpiac i podpiac pod kompa.

Problemem na ktory nie znalazlem rozwiazania jest wpiecie sie w audio. Chcialbym zachowac fabryczne VDO CDR 500, gdyz po 1. gra bardzo przyzwoicie, a nawet zadowalająco a po 2. wygląda tak jak wygląda zlosnik.gif przez co nie kusi amatorów cudzej własności. W moim przypadku jest to szczególnie ważne, gdyż sporadycznie w sezonie zdaża mi się zostawić samochód odkryty.

W mojej Astrze mam komputer z wyswietlaczem MID. Planuje go przeniesc w kieszen ponizej pokretel nawiewow i wlacznikow obiegu/klimy/szyby. U mnie troche trudniej bo tam mam przyciski do dachu. Ale mysle, ze delikatnie rzezbiac tą kieszeń zmieszczę tam MID'a.

Jakieś pytania? sugestie? znacie jakiegos magika, który dorobi mi wejscie AUX? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Jakieś pytania? sugestie? znacie jakiegos magika, który dorobi mi wejscie AUX?

A proszę bardzo smile.gif

LINE IN

Napisano

> A proszę bardzo

> LINE IN

elegancko ok.gifsmile.gif na spokojnie przestudiuje i jak bede mial pytania do bede meczyl zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Kolego Grzanio najbardziej to potrzebował bym z twojej wypowiedzi samą konsolę wink.gif

A tak na serio dobry wykład . ok.gif

Napisano

> Kolego Grzanio najbardziej to potrzebował bym z twojej wypowiedzi samą konsolę

> A tak na serio dobry wykład .

240 zeta - przywiozl mi ją z UK klubowicz z forum astra-g smile.gif

Napisano

> Ale to masz na sprzedaż , np dla mnie?

Niestety tylko się chwale wink.gif na Allegro jest/była taka konsola ale w cenie chyba 350zl

Napisano
  • Autor

Wiem widziałem ,pilnuje tego ale ta była jak dla mnie ciut za droga , ja rozumiem ze to towar deficytowy ale u mnie nie za wszelką cenę ,trochę drogo .

Nie jestem aż tak napalony ,jak każdy szukam okazji jak trafię to kto wie grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.