Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opcja w programie do BRC SQ24 MY07 .... ?

Featured Replies

Napisano

Witam, zmieniłem reduktor z Geniusa 1200 na Zavoli Zeta N (znaczy czeka na zamontowanie)

Poczytałem tu i ówdzie i zastanawia mnie jedna rzecz

jest w programie opcja zmiany czujnika temperatury ... ?

w kme jest:

schowek02lr.th.jpg

w stag też:

schowek01iz.th.jpg

a jak to jest w BRC ... ?

Napisano

Słabo trochę to widzę. BRC ma w zestawach tylko swoje reduktory, więc po co byłaby im ta opcja?

Napisano

Jak dla mnie to nie ma. Dlatego chłopaki przekładają czujnik temperatury BRC do nowego reduktora.

Napisano
  • Autor

dobra ale jak przełożyć taki czujnik

w geniusu średnica czujnika jest jakieś 14mm

natomiast w zavoli 10mm

Napisano

> dobra ale jak przełożyć taki czujnik

Nie mam pojęcia. Czytałem to na lpg-forum. Ktoś tam miał taki sam problem.

Napisano

> Witam, zmieniłem reduktor z Geniusa 1200 na Zavoli Zeta N (znaczy czeka na zamontowanie)

> Poczytałem tu i ówdzie i zastanawia mnie jedna rzecz

> jest w programie opcja zmiany czujnika temperatury ... ?

> w kme jest:

> w stag też:

> a jak to jest w BRC ... ?

Niema opcji wyboru czujnika temp.

Napisano
  • Autor

właśnie się dowiedziałem że nie ma takiej opcji a szkoda frown.gif

wie ktoś może jak założyć taki czujnik .. ?

Napisano

A jest tam miejsce na przegwintowanie na rozmiar czujnika BRC?

Jak znam życie, to raczej słabo.

Można jeszcze spróbować dobrać termistor o charakterystyce takiej, jak BRC i wsadzić go w obudowę czujnika Zavoli.

Napisano
  • Autor

z jakiego materiału może być taka redukcja ... miedz, aluminium .. ?

nie będzie to przeszkadzało że czujnik będzie wyżej ... ?

a jak będzie z regulacją gazu, mapowanie też trzeba chyba będzie zrobić, dam rade zrobić to sam .. ?

Napisano

> z jakiego materiału może być taka redukcja ... miedz, aluminium .. ?

> nie będzie to przeszkadzało że czujnik będzie wyżej ... ?

> a jak będzie z regulacją gazu, mapowanie też trzeba chyba będzie zrobić, dam rade zrobić to sam ..

> ?

Może wystarczy powiększyć otwór i nagwintować pod czujnik temp. brc? Takie rozwiązane byłoby najlepsze. Po zmianie reduktora należałoby sprawdzić mapę gazu i ewentualnie dostroić. Jeśli masz soft i interfejs to powinieneś sobie poradzić.

Napisano

Na moje oko, to jest szansa odpowiednio przerobić reduktor i to byłoby najlepsze. Mając wiertarkę stołową i odpowiednie gwintowniki nie jest to za wielkim problemem. Redukcja odsadzi czujnik doś daleko od reduktora.

Napisano
  • Autor

> Na moje oko, to jest szansa odpowiednio przerobić reduktor i to byłoby najlepsze. Mając wiertarkę

> stołową i odpowiednie gwintowniki nie jest to za wielkim problemem. Redukcja odsadzi czujnik

> doś daleko od reduktora.

zgadza się będzie wyżej, ale przy takim rozwierceniu opiłki wpadną do reduktora, zapewne trzeba będzie go rozebrać i kupić komplet nowych uszczelek

no chyba że się mylę

Napisano

Jak ktoś zrobi to przyzwoicie i potem wydmucha sprężonym powietrzem, to nie ma problemu. Ja w każdym bądź razie go nie widzę. Miejsca na tym nadlewie jest wystarczająco, przynajmniej na pierwszy rzut oka.

Napisano
  • Autor

> Jak ktoś zrobi to przyzwoicie i potem wydmucha sprężonym powietrzem, to nie ma problemu. Ja w

> każdym bądź razie go nie widzę. Miejsca na tym nadlewie jest wystarczająco, przynajmniej na

> pierwszy rzut oka.

przyglądnąłem się i doszedłem do wniosku że tamtędy leci tylko płyn chłodniczy, czyli można nawet wodą pod ciśnieniem przelać smile.gif

Napisano

> przyglądnąłem się i doszedłem do wniosku że tamtędy leci tylko płyn chłodniczy, czyli można nawet

> wodą pod ciśnieniem przelać

Dokładnie. Powinno wystarczyć.

Napisano
  • Autor

> Może wystarczy powiększyć otwór i nagwintować pod czujnik temp. brc? Takie rozwiązane byłoby

> najlepsze. Po zmianie reduktora należałoby sprawdzić mapę gazu i ewentualnie dostroić. Jeśli

> masz soft i interfejs to powinieneś sobie poradzić.

pisząc soft masz na myśli program do obsługi fejsa (kompa gazu) .. ? (pytam dla potwierdzenia smile.gif )

tak fejs będzie dobry .. ? http://allegro.pl/interfejs-lpg-usb-brc-sequent-24-56-pd-mtm-fv-i1444968560.html

Napisano

> pisząc soft masz na myśli program do obsługi fejsa (kompa gazu) .. ? (pytam dla potwierdzenia )

> tak fejs będzie dobry .. ?

> http://allegro.pl/interfejs-lpg-usb-brc-sequent-24-56-pd-mtm-fv-i1444968560.html

Tak, soft to program do obsługi instalki. Interfejs powinien być ok skoro jest napisane, że do BRC.

Napisano
  • Autor

tokarz zrobił mi dziś redukcję, myślę że będzie ona spełniać swoje zadanie gdyż przez całą idzie otwór średnicy 5mm, fotkę wrzucę jak dorwę aparat

dziś postaram się to złożyć,

obecnie czekam na interfejs, liczę na waszą pomoc w ustawieniu smile.gif

tak wygląda ta przejściówka:

zdjcie0002w.th.jpg zdjcie0004fg.th.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.