Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do znawców grubsze audio,A3

Featured Replies

Napisano

Witam, oczekuję na wasze sugestie i propozycje od nośnie nagłośnienia A3 budżet do 5k.

Graty jakie zostają z matiza Jednostka Clarion dxz958rmc, kpl. okablowanie - firmy nie pamiętam ale coś ok 800zł mnie kosztowały zasilanie i sterowanie.

Mam jeszcze r6a ale do a3 raczej nie podpasuje.

Sub wchodzi w grę zamiast orgyginalnego bose czyli do max 8-10l closed.

Więc interesują mnie głośniki przód 13tki, i głośnik do suba.

Proszę o sprawdzone typy a nie gdybanie że "ten to spoko gra"

No i materiały do wygłuszenia - myśle aby podłogę i bagaznik pojechać dekarską a przód drzwi STP.

Muzyka raczej ogólna rock, hh, czarne rytmy, hity eski.

Napisano

> Mam jeszcze r6a ale do a3 raczej nie podpasuje.

> Sub wchodzi w grę zamiast orgyginalnego bose czyli do max 8-10l closed.

> Więc interesują mnie głośniki przód 13tki, i głośnik do suba.

ja bym zostawił r6a, nidyrydy ich wsadzić do A3? nawet jeśli nie plug and pray to są rózne dystanse przecie

a czego brakuje subowi bose?

Napisano

> Witam, oczekuję na wasze sugestie i propozycje od nośnie nagłośnienia A3 budżet do 5k.

który rok bo to bardzo istotne przy tym modelu

Napisano
  • Autor

> który rok bo to bardzo istotne przy tym modelu

97 wersja ambiente ze wszystkim co tylko się dało wsadzić do tego auta.

DLS MS5A gra to choć trochę podobnie do r6a?

Może jakiś wooferek z Focala? Bo nie miałem z tym nigdy doczynienia ?

Napisano

> 97 wersja ambiente ze wszystkim co tylko się dało wsadzić do tego auta.

> DLS MS5A gra to choć trochę podobnie do r6a?

> Może jakiś wooferek z Focala? Bo nie miałem z tym nigdy doczynienia ?

to w wielkim skrócie jesteś w wielkiej dupie z audio do tego auta - kupa roboty a efekt żaden

Napisano
  • Autor

> to w wielkim skrócie jesteś w wielkiej dupie z audio do tego auta - kupa roboty a efekt żaden

to zostawić to bose?

Tak czułem właśnie po pierwszych oględzinach.

Napisano

> to zostawić to bose?

> Tak czułem właśnie po pierwszych oględzinach.

powiem Ci tak, żeby dobrze zrobić drzwi to musisz wydać MINIMUM 500zł przy własnej robocie ...

masz kase i chęci - działaj inaczej odpuść

Napisano
  • Autor

> powiem Ci tak, żeby dobrze zrobić drzwi to musisz wydać MINIMUM 500zł przy własnej robocie ...

> masz kase i chęci - działaj inaczej odpuść

NIe odstrasza mnie ta kwota, co masz na myśli mówiąc zrobić? Wygłuszenie samo czy z instalacją? Myśle czy w słupkach nie zrobić wysokich i średnich.

Napisano

> NIe odstrasza mnie ta kwota, co masz na myśli mówiąc zrobić? Wygłuszenie samo czy z instalacją?

> Myśle czy w słupkach nie zrobić wysokich i średnich.

drzwi stanowią największy problem bo po zdjęciu tapicerki nie ma tam w sumie nic poza stelarzem - głośnik wisi na tapicerce żeby to jakoś logicznie i ładnie zrobić trzeba się po pierwsze znać, mieć doświadczenie i sporo kasy na materiały - wygłuszenie, aluminium, żywica i materiał obiciowy

poza tym zobacz sam ...

dsc00122.jpg

Napisano
  • Autor

Dziękuję Wisior za pomoc, drzwi póki co zostawiam, zrobię suba i słupki z tweeterami r6a i zobaczymy jak to się zgra z bose.

Kwestia jaki teraz głośnik wpakować do skrzynki 8-10l? Intertechni wart coś? po przesiadce z cerwina vegi bardzo bo zaskoczy negatywnie czy w miarę przyjemnie uzupełni przód?

Napisano

> drzwi stanowią największy problem bo po zdjęciu tapicerki nie ma tam w sumie nic poza stelarzem -

> głośnik wisi na tapicerce żeby to jakoś logicznie i ładnie zrobić trzeba się po pierwsze znać,

> mieć doświadczenie i sporo kasy na materiały - wygłuszenie, aluminium, żywica i materiał

> obiciowy

> poza tym zobacz sam ...

O [motyla noga], ale żal. Ktoś zapomniał wewnętrzne poszycie drzwi zamontować ?

Napisano

> O [motyla noga], ale żal. Ktoś zapomniał wewnętrzne poszycie drzwi zamontować ?

nie audi tak ma wink.gif

Napisano

> nie audi tak ma

Żeby był lżejszy i szybszy zlosnik.gif

Napisano

> drzwi stanowią największy problem bo po zdjęciu tapicerki nie ma tam w sumie nic poza stelarzem -

> głośnik wisi na tapicerce żeby to jakoś logicznie i ładnie zrobić trzeba się po pierwsze znać,

> mieć doświadczenie i sporo kasy na materiały - wygłuszenie, aluminium, żywica i materiał

> obiciowy

> poza tym zobacz sam ...

Wisior, a kolega MKK w swojej A3 nie miał woofersów na tapicerce powieszonych przypadkiem??

Wydaje mi się że jak by tapicerkę wypaciać żywicą, potem na to dać paste dietz'a lub brax'a i jeszcze jakiś kawałek maty. No i mocowanie tapicerki do konstrukcji drzwi trzeba by poprawić jeśli jest liche. Wydaje mi się że miało by to duże szanse poprawnie zagrać. Do tego woofer 130mm i wsio. Ja bym się zainteresował focalami (dawniej z linii polykevlar te z żółtymi membranami), teraz to chyba 130KR. Kiedyś słuchałem 130K w dużych drzwiach i naprawdę nie czułem żadnego dyskomfortu. Uważam że za powyższe 5kzł da się w tym aucie zrobić przyjemny system. Na suba dałbym u-dimension 210rm, do tego jakiś 3 lub 4ch wzmacniacz i było by super.

A modzenie typu fabryczne woofery+tweetery od r6a - nie bardzo to widzę. Albo podejść do rozwiązania "całościowo" albo szkoda topić kasę...

Napisano

Jeśli można by powiększyć trochę skrzynię to ja bym dał Hertz ML 2500, bardzo mi się podoba jak gra, ale wiadomo że to subiektywna ocena smile.gif

Napisano

> Jeśli można by powiększyć trochę skrzynię to ja bym dał Hertz ML 2500, bardzo mi się podoba jak

> gra, ale wiadomo że to subiektywna ocena

Tylko że jego trzeba już odpowiednio zasilić grinser006.gif To wymagający głośnik jest.

Napisano

> Wisior, a kolega MKK w swojej A3 nie miał woofersów na tapicerce powieszonych przypadkiem??

> Wydaje mi się że jak by tapicerkę wypaciać żywicą, potem na to dać paste dietz'a lub brax'a i

> jeszcze jakiś kawałek maty. No i mocowanie tapicerki do konstrukcji drzwi trzeba by poprawić

> jeśli jest liche. Wydaje mi się że miało by to duże szanse poprawnie zagrać.

tak i do tego głośniki 6" ale ile tam było roboty z tą tapicerką to tylko on wie wink.gif

cmss.jpg

Napisano
  • Autor

od Jutra zaczynam - w miarę możliwość będę wrzucał fotorelację.

Przód zaryzykuję r6a.

Napisano

Intertechnik albo Audio System SQ to z subików, a do drzwi jak koledzy piszą dużo roboty trzeba dobrze przemyśleć i wiedzieć co z czym jeść.

Napisano
  • Autor

Plany się trochę pokrzyżowały tzn ku mojemu zdziwieniu przód jest lecz nie był podłączony Phase cf na MDFie i ładnie wygłuszone drzwi smile.gif

Także polujemy na wzmaka i jednostkę sterującą. Sub na chwile zostanie cerwin vega póxniej czegoś mniejszego poszukam w boczek.

Narazie pomyśle o LPG bo troszke mnie zjada ten silnik.

Napisano

> tak i do tego głośniki 6" ale ile tam było roboty z tą tapicerką to tylko on wie

pamietam zlosnik.gif te drzwi zamykały sie jak by były z betonu rotfl.gif

Napisano

> to w wielkim skrócie jesteś w wielkiej dupie z audio do tego auta - kupa roboty a efekt żaden

Panie kolego, rzekł bym nawet ze w czarnej dupie zlosnik.gif

Napisano

> Plany się trochę pokrzyżowały tzn ku mojemu zdziwieniu przód jest lecz nie był podłączony Phase cf

> na MDFie i ładnie wygłuszone drzwi

> Także polujemy na wzmaka i jednostkę sterującą. Sub na chwile zostanie cerwin vega póxniej czegoś

> mniejszego poszukam w boczek.

> Narazie pomyśle o LPG bo troszke mnie zjada ten silnik.

zaraz zaraz, "znalezłes" jakies głosniki w aucie ? oink.gif

Napisano
  • Autor

Tak są profi zamontowane tylko szły ze wzmaka którego nie było - przewody ucięte 1 peszlach, najwidoczniej nie chciało się komuś wyjmować smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.