Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukające zawiasy drzwi + skrzypiące zwieszenie

Featured Replies

Napisano

Witam

dzisiaj zawuażyłem, ze zawiasy od drzwi pasażera zaczęły stukać, wydaje mi się, że kiedyś czytałem o tym wątek, ale szukajka mnie nie lubi i niestety nie znalazłem. Jest jakaś opcja, zeby pozbyć się tego troche denerwującego stukania. Obiło mi ise o uszy, że odpada smarowanie, ale nie wiem czy to prawda. Przerabiał ktoś z szanownych forumowiczów ten temat?

Jeszcze jedno...... cos skrzypi z przodu w zawieszeniu, na nirównościach nic nie słychać dopiero gdy auto przejżdza przez takie bujające nierówności lub zwalniacze na osiedlowych drogach to raz skrzypnie raz stuknie.......możlwie, ze to wahacz?

Pozdrawiam i z góry dzieki za sugestie 20.GIF

Napisano

> Witam

....

Witam,

Nie smaruje sie ogranicznika - w środku są dwa bębenki które mają sie obracać i stawiać opór - posmarujesz, bębenki staną i po jakimś czasie ogranicznik nie będzie spełniał swojej funkcji.

Regulować płynność zamykania drzwi możesz na klamrze zamka (element na słupku) na 2 śrubach imbusowych. Możesz go lekko podnieść i cofnąć - też nie za dużo. Metodą prób ustawisz dobrze.

Skrzypienie - wahacz, stabilizator, łącznik stabilizatora, blacha od tarczy hamulcowej itp niewiem.gif, jednym słowem wróżenie. Kanał albo lepiej - podnośnik + brecha i sprawdzanie zawieszenia. Tak będzie ciężko trafić coś.

Napisano

> Nie smaruje sie ogranicznika - w środku są dwa bębenki które mają sie obracać i stawiać opór -

> posmarujesz, bębenki staną i po jakimś czasie ogranicznik nie będzie spełniał swojej funkcji.

Podepnę się, bo u mnie to samo. Ogranicznik trzaska się jak diabli.

Pytanie co zrobić jak już stuka? Wyczyścić ? Wymienić ? Czy może jest już tak źle, że i tak smar nie zaszkodzi a chociaż trochę złagodzi objawy hmm.gif

Napisano
  • Autor

> ....

> Witam,

> Nie smaruje sie ogranicznika - w środku są dwa bębenki które mają sie obracać i stawiać opór -

> posmarujesz, bębenki staną i po jakimś czasie ogranicznik nie będzie spełniał swojej funkcji.

O widzisz to w sumie dobrze że zapytałem bo bym posmarował i bardziej bym zaszkodził niż załagodził sprawe.

> Regulować płynność zamykania drzwi możesz na klamrze zamka (element na słupku) na 2 śrubach

> imbusowych. Możesz go lekko podnieść i cofnąć - też nie za dużo. Metodą prób ustawisz dobrze.

Drzwi zamykają się płynnie, znam ragulację na słupku, ale czy to coś pomoże tym ogranicznikom?? Wydaje mi się, że regulacja na słupku złuży większej płynności zamykania, a umnie zaczęły strzelać ograniczniki w drzwiach pasażera, które naprawdę płynnie się zamykają --> baaaaaaaaardzo żadko otwierane, nie wyhuśtały się jeszcze grinser006.gif

> Skrzypienie - wahacz, stabilizator, łącznik stabilizatora, blacha od tarczy hamulcowej itp ,

> jednym słowem wróżenie. Kanał albo lepiej - podnośnik + brecha i sprawdzanie zawieszenia. Tak

> będzie ciężko trafić coś.

niedługo mam przeglad może coś wyjdzie, jedno odpada.....blacha od tarczy hamulcowej, to na pewno nie to ok.gif

Napisano

> Podepnę się, bo u mnie to samo. Ogranicznik trzaska się jak diabli.

> Pytanie co zrobić jak już stuka? Wyczyścić ? Wymienić ? Czy może jest już tak źle, że i tak smar

> nie zaszkodzi a chociaż trochę złagodzi objawy

wymienić, sa pozmianowe i na allegro kosztują ok 65zł/szt

Napisano
  • Autor

> wymienić, sa pozmianowe i na allegro kosztują ok 65zł/szt

nie wiedziałem, że można to kupić, dzięki

Napisano

> wymienić, sa pozmianowe i na allegro kosztują ok 65zł/szt

dzięki brawo.gif

już szukam

Napisano

> O widzisz to w sumie dobrze że zapytałem bo bym posmarował i bardziej bym zaszkodził niż załagodził

> sprawe.

> Drzwi zamykają się płynnie, znam ragulację na słupku, ale czy to coś pomoże tym ogranicznikom??

> Wydaje mi się, że regulacja na słupku złuży większej płynności zamykania, a umnie zaczęły

> strzelać ograniczniki w drzwiach pasażera, które naprawdę płynnie się zamykają

Źle odczytałem. Myślałem, że dwa problemy (zamykanie i ogranicznik)... zgadza się - regulacja na słupku nic nie pomoże ogranicznikom.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> 3d

> 5d, MW tył

> 5d, mw przód

Właśnie zamierzam to od niego kupić........a do tego TERMOSTAT, bo wskazówka faluje, wydaje mi się że od niego koledzy z kącika już kupowali termostaty.

A tak na marginesie, jakie jest prawdopodobieństwo, że termostat jest ok a czujnik temperatury padł? Bo cholera spalanie jest takie jak zawsze, bo by sygnalizowało, że silnik osiąga temperature pracy a wskazówka mimo to faluje. Jak mu się troszke depnie to stoi w pionie ale wystarczy, że jest mało obciążony i zjeżdza w dół. Tak tylko pytam, bo jakby nie patrzeć taka wymiana i człowiek o 400 pln lżejszy.

Wiem temat rzeka poruszany 100..000 razy na forum......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.