Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kap...kap...kapie olej...

Featured Replies

Napisano

Dzieńdoberek,

Mały problemik z miśkiem się pojawił...wychodząc z pracy kilka dni temu mym oczom ukazała się mała plama oleju pod miśkiem na parkingu, dosłownie efekt kropli czy dwóch, rzut oka pod miśka i oczom ukazała się ufajdana miska - od strony pasażera i dalej rozmyte na spód miski i wisząca kropelka oleju, wytarłem i dzisiaj po raz kolejny kropelka pod autem wink.gif wygląda to tak jakby puszczał uszczelniacz na wale od strony rozrządu i sobie spływało po misce w dół? jest taka opcja? można z tym jeździć jeszcze chwilę czy istnieje ryzyko poważniejszego wycieku? generalnie tak za 1,5 mca tj 7kkm na przegląd jadę z wymianą rozrządu, oleju itd. to za jednym zamachem by chłopaki zrobili...oleju znacząco nie ubywa więc tragedii nie ma...szkoda by było tylko w trasie stanąć bez oleju w silniku zeby.GIF

Napisano

> Dzieńdoberek,

> Mały problemik z miśkiem się pojawił...wychodząc z pracy kilka dni temu mym oczom ukazała się mała

> plama oleju pod miśkiem na parkingu, dosłownie efekt kropli czy dwóch, rzut oka pod miśka i

> oczom ukazała się ufajdana miska - od strony pasażera i dalej rozmyte na spód miski i wisząca

> kropelka oleju, wytarłem i dzisiaj po raz kolejny kropelka pod autem wygląda to tak jakby

> puszczał uszczelniacz na wale od strony rozrządu i sobie spływało po misce w dół? jest taka

> opcja? można z tym jeździć jeszcze chwilę czy istnieje ryzyko poważniejszego wycieku?

> generalnie tak za 1,5 mca tj 7kkm na przegląd jadę z wymianą rozrządu, oleju itd. to za jednym

> zamachem by chłopaki zrobili...oleju znacząco nie ubywa więc tragedii nie ma...szkoda by było

> tylko w trasie stanąć bez oleju w silniku

może popuszczać z uszczelniacza waytogo.gif

jedz na przegląd teraz i bedziesz miał problem z głowy zlosnik.gif

Napisano

> Dzieńdoberek,

> Mały problemik z miśkiem się pojawił...wychodząc z pracy kilka dni temu mym oczom ukazała się mała

> plama oleju pod miśkiem na parkingu, dosłownie efekt kropli czy dwóch, rzut oka pod miśka i

> oczom ukazała się ufajdana miska - od strony pasażera i dalej rozmyte na spód miski i wisząca

> kropelka oleju, wytarłem i dzisiaj po raz kolejny kropelka pod autem wygląda to tak jakby

> puszczał uszczelniacz na wale od strony rozrządu i sobie spływało po misce w dół? jest taka

> opcja? można z tym jeździć jeszcze chwilę czy istnieje ryzyko poważniejszego wycieku?

> generalnie tak za 1,5 mca tj 7kkm na przegląd jadę z wymianą rozrządu, oleju itd. to za jednym

> zamachem by chłopaki zrobili...oleju znacząco nie ubywa więc tragedii nie ma...szkoda by było

A sprawdź sobie dokładnie filtr oleju . U mnie puszka się rozszczelniła i olej był rozbryzgany przez pęd powietrza nawet na deklu zaworowym. Była kiedyś wadliwa seria filtrów do Pandy ale nie pamiętam producenta.

Napisano

a u mnie w seicento to kapało z jakiejś gumy w przegubie, może i w Pandzie ten typ to ma?

Napisano

> Dzieńdoberek,

> opcja?

Tak jest taka opcja, koszt uszczelniacza jest zabójczy.... całe 8 zł hehe.gif sprawdź czy to oby napewno leci z uszczelniacza wału a nie np. z filtra jak tu jeden user napisał wink.gif A jeszcze moze być taka opcja że masz tak duży wyciek że cieknie z wałka rozrzadu ale to raczej malo prawdopodobne grinser006.gif

można z tym jeździć jeszcze chwilę czy istnieje ryzyko poważniejszego wycieku?

Niby jeździć mozna, ale olej ucieka więc zanieczyszczasz środowisko a nie wiem co na to zieloni nono.gif Jednak postarał bym się przyśpieszyć ten przegląda i naprawę wink.gif

Kontroluj stan oleju w silniku oraz wyciek. Jednak suma sumarum ja bym pojechał na wymianę i mycie silnika zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Okazało się, że uszczelka na wale...ale też i pompa zaczynała puszczać i dlatego taki się syf zrobił. Tak czy inaczej uszczelka wymieniona, pompa wymieniona, pasek wymieniony, rolka wymieniona - koszt - 300 zł za wszystko a i tak wszystko wskazuje na to, że panda pójdzie na handel bo okazja w postaci fabii za śmieszne pieniądze na horyzoncie się pojawiła smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.