Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

światła cofania problem

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich stilaków pojawił się problem ze światłami cofania żarówki ok a nie świeci Mądre głowy pomocy ganja.gif

Napisano

> witam wszystkich stilaków pojawił się problem ze światłami cofania żarówki ok a nie świeci Mądre

> głowy pomocy

czujnik biegu wstecznego w skrzyni do sprawdzenia

Napisano
  • Autor

> czujnik biegu wstecznego w skrzyni do sprawdzenia

ok a czy może objaśnisz jak się do tego zabrać czy muszę jechać do doktora

Napisano

> witam wszystkich stilaków pojawił się problem ze światłami cofania żarówki ok a nie świeci Mądre

> głowy pomocy

Włącz wycieraczki, wrzuć wsteczny, jak tylna wycieraczka nie będzie działać to na 99,99% czujnik położenia biegu wstecznego do wymiany.

Napisano
  • Autor

dzięki tak spróbuję winner.gif

dzięki mądre głowy kurde ciesze się że znalazłem tą stronkę mam stilaka 3 lata męczą mnie trochę jego kaprysy ale z WAMI STILAKI je rozwiązuje bez jazdy do znachora i zostawiania go na 3 dni

Napisano

> dzięki tak spróbuję

> dzięki mądre głowy kurde ciesze się że znalazłem tą stronkę mam stilaka 3 lata męczą mnie trochę

> jego kaprysy ale z WAMI STILAKI je rozwiązuje bez jazdy do znachora i zostawiania go na 3 dni

U mnie podczas ostrych mrozów światło cofania zawsze włącza się z kilku-sekundowym opóźnieniem. Da się z tym żyć, ale z całkowitym jego brakiem już nie za bardzo.

Napisano

Żeby się do niego dobrać trzeba ściągnąć lewe, przednie koło, dla wygody lewą osłonę (żeby odkręcić jedną srubę trzeba pozbyć się nadkola). Czujnik odkręca się kluczem 19. Wymiana banalnie prosta. Na oryginalnym czujniku chyba było logo GM, więc pasuje jakiś zamiennik od Opli. Cena na ogólnie znanym portalu aukcyjnym: około 30 PLN.

Napisano
  • Autor

dzięki a tak bardziej precyzyjnie gdzie się znajduję po odkręceniu nadkola normalnie szacun PANOWIE STILAKI

Napisano

znajdziesz go macając po przewodzie który idzie w stronę grodzi , jest on schowany za "mechanizmem" zmiany biegów, na schemacie oznaczony jako włącznik: to

Napisano

> U mnie podczas ostrych mrozów światło cofania zawsze włącza się z kilku-sekundowym opóźnieniem. Da

> się z tym żyć, ale z całkowitym jego brakiem już nie za bardzo.

to przygotuj sobie okolo 30zl grinser006.gifza jakis czas padnie calkiem tak samo mialem grinser006.gifok.gif

Napisano
  • Autor

udało się czas naprawy 10 min koszt 18 zł dzzzzzięki panowie wkońcu świece z tyłu yay.gif

• 4 miesiące później...
Napisano

Hej, odgrzewam kotleta. Znalazłem ten wątek w szukajce. Przekonany, ze u mnie też czujnik padł, bo ani światła cofania ani wycieraczka na wstecznym nie działa, wymieniłem czujnik. I... dalej nic. Żarówki dobre, bezpiecznik sprawdzony, zamontowany nowy czujnik. Dla pewności sprawdziłem stary czujnik i okazał się sprawny.

Pomocy! Świecą wszystkie inne światła w klapie (MW) poza cofania.

Mechanik u którego byłem powiedział, że na jego nos to coś nie styka przed Body Computerem.

Jakieś pomysły?

Napisano

To znajdziesz pod tapicerką..... wątek o czym innym ale widać kostki i którędy wędrują przewody w górę klapy.

Po moich przygodach z brakiem komunikacji, strzelałbym na przetarty gdzieś przewód / brak styku.

edyta

wycieraczka - teraz czytam..... wiec nie w klapie, tylko bliżej trzeba szukać.....

więc tendencyjne pytanie co FES na to? Błędy CANu pokazuje, dobrze myślę BAS?

Napisano

> wycieraczka - teraz czytam..... wiec nie w klapie, tylko bliżej trzeba szukać.....

> więc tendencyjne pytanie co FES na to? Błędy CANu pokazuje, dobrze myślę BAS?

muszę podjechać i podłączyć, na razie opisałem objawy i to co już sprawdziłem.

Napisano

> więc tendencyjne pytanie co FES na to? Błędy CANu pokazuje, dobrze myślę BAS?

Nie wiem jak jest rozwiązane sterowanie, ale jeśli coś jest odłączone od BC to powinien być wstanie to wykryć.

Zacząłbym od sprawdzenia czy wycieraczka działa po włączeniu przełącznikiem.

Jeśli działa to problem leży gdzieś na drodze czujnik-bc.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Wycieraczka tylna działa po włączeniu przełącznikiem. Muszę na komputer podjechać. Mechanik który przy tym grzebał powiedział, że na jego oko to problem jeszcze przed BC.

Napisano

> Muszę na komputer podjechać.

Może coś pokaże.

> Mechanik który

> przy tym grzebał powiedział, że na jego oko to problem jeszcze przed BC.

Dobrze gada, dać mu wódki. wink.gif

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.