Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC Sequent 24 i zawieszenie się

Featured Replies

Napisano

witajcie

jadę sobie dzisiaj do pracy przejechałem jakieś 15km czyli o jakieś 10km więcej niż zawsze a silnik nie przełączył się na zasilanie gazowe. Zatrzymałem się więc i wypiąłem bezpiecznik od instalacji LPG na chwilę, po wpięciu i uruchomieniu silnika momentalnie przełączył się na LPG. Czy takie zawieszanie się jest normalne od czasu do czasu? Pierwszy raz się z tym spotkałem, natomiast kilka razy na gaz przełączył się później niż normalnie mimo iż czasami temp na zewnątrz była wyższa niż wcześniej.

Napisano

Nie musisz zaraz wypinać bezpiecznika. Wystarczy że wyłączysz i włączysz silnik. BRC ma dwie temperatury przełączania - na zimnym silniku i na gorącym. Po włączeniu rano bierze tą pierwszą.

Napisano
  • Autor

> Nie musisz zaraz wypinać bezpiecznika. Wystarczy że wyłączysz i włączysz silnik. BRC ma dwie

> temperatury przełączania - na zimnym silniku i na gorącym. Po włączeniu rano bierze tą

> pierwszą.

Nie wpadłem na to, ale zanim wypiąłem bezpiecznik wyłączyłem silnik.

Napisano

> Nie musisz zaraz wypinać bezpiecznika. Wystarczy że wyłączysz i włączysz silnik. BRC ma dwie

> temperatury przełączania - na zimnym silniku i na gorącym. Po włączeniu rano bierze tą

> pierwszą.

Nie trzeba gasić silnika, wystarczy wyłączyć ręcznie instalację i włączyć.

Mam wrażenie, że TTTM. Jak zapalę rano, przejadę kawałek, wejdę po gazetę to później trzeba zrobić tak jak opisałem bo się nie przełączy.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Nie trzeba gasić silnika, wystarczy wyłączyć ręcznie instalację i włączyć.

> Mam wrażenie, że TTTM. Jak zapalę rano, przejadę kawałek, wejdę po gazetę to później trzeba zrobić

> tak jak opisałem bo się nie przełączy.

wyłączenie i włączenie przełącznikiem nic nie daje.

Napisano

> wyłączenie i włączenie przełącznikiem nic nie daje.

Chyba tak bo też to testowałem.

Napisano

> Mam wrażenie, że TTTM. Jak zapalę rano, przejadę kawałek, wejdę po gazetę to później trzeba zrobić

> tak jak opisałem bo się nie przełączy.

> Pozdrawiam BAS

Raczej nie jest to sprawa systemowa - bo przecież większość jednak nie ma tej wady w sq24. Albo błąd oprogramowania konkretnych sterowników albo przyczyną jest błąd(niestaranność) przy montażu. Pierwszą można wyeliminować przeprogramowując sterownik najnowszym softem i sprawdzać co będzie.

Napisano

> przeprogramowując sterownik najnowszym softem i sprawdzać

> co będzie.

Ja mam najnowszy soft. Efekt występuje bardzo rzadko ale występuje. Wcześniej występował praktycznie zawsze.

Napisano
  • Autor

> Ja mam najnowszy soft. Efekt występuje bardzo rzadko ale występuje. Wcześniej występował

> praktycznie zawsze.

Ja jestem trochę zaskoczony, że tak się dzieje. Na przeglądzie powiem, żeby dokonali aktualizacji. Stoję teraz przed wyborem instalacji do kolejnego auto i już nie jestem taki pewien czy wypadnie na BRC. Ile trzeba liczyć kasy na sekwencję ze sterownikiem staga i reszcie (dobre wtryski, reduktor)?

Napisano

> wypadnie na BRC. Ile trzeba liczyć kasy na sekwencję ze sterownikiem staga i reszcie (dobre

> wtryski, reduktor)?

a ja bym zostal przy brc ale przy dobrym zakladzie

nie mam wspomnianego problemu z przelaczaniem

Napisano
  • Autor

> a ja bym zostal przy brc ale przy dobrym zakladzie

> nie mam wspomnianego problemu z przelaczaniem

W łodzi z bardziej znanych jest blokman u nich zakładałem,. jest jeszcze chyba jeden misiek, ale podobno tak zakłada, że jedynie ślepy by nie narzekał. A ja wymagam profesjonalizmu.

Napisano

> nie przełączył się na zasilanie gazowe. Zatrzymałem się więc i wypiąłem bezpiecznik od

A w którym miejscu znajduje się bezpiecznik od LPG?

Napisano
  • Autor

> A w którym miejscu znajduje się bezpiecznik od LPG?

to zależy pewnie gdzie Ci założyli centralkę, ja mam w okolicy centralki, a centralkę mam w okolicy akumulatora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.