Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yamaha YZF 125 !

Featured Replies

Napisano

Coś wiecie na ten temat ? Nie chce z wujkiem google rozmawiać bo głupoty jak zawsze smile.gif Jak to jeździ ? Jak osiągi ? Wygodne ? itp itd.

Napisano

> Coś wiecie na ten temat ? Nie chce z wujkiem google rozmawiać bo głupoty jak zawsze Jak to jeździ

> ? Jak osiągi ? Wygodne ? itp itd.

Słabizna, kup sobie NSR 125 grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Słabizna, kup sobie NSR 125

hmm . jak tak to wolałbym Ninie 250 na 125 razejstrować smile.gif Tylko nie wiem jak ona sie sprawuje .

Napisano

> hmm . jak tak to wolałbym Ninie 250 na 125 razejstrować Tylko nie wiem jak ona sie sprawuje .

to jest przestepstwo poza tym kazdy ograniety policjant pozna ninje 250

Napisano

> hmm . jak tak to wolałbym Ninie 250 na 125 razejstrować Tylko nie wiem jak ona sie sprawuje .

teraz tutaj wypisujesz takie bzdury? najpierw probujesz kombinowac z autem teraz motocykl? Naucz sie chlopie ze takie pomysly nie poplacaja... mozesz jezdzic i nic sie nie stanie ale jak pojazd bedzie bral udzial w wypadku/kolizji to masz bardzo powazny problem nie zaleznie czy jestes sprawca czy poszkodowanym...

Napisano
  • Autor

> teraz tutaj wypisujesz takie bzdury? najpierw probujesz kombinowac z autem teraz motocykl? Naucz

> sie chlopie ze takie pomysly nie poplacaja... mozesz jezdzic i nic sie nie stanie ale jak

> pojazd bedzie bral udzial w wypadku/kolizji to masz bardzo powazny problem nie zaleznie czy

> jestes sprawca czy poszkodowanym...

zwracam się do Cb z prośbą o pojechanie mnie publicznie ? NIE !

Napisano

> zwracam się do Cb z prośbą o pojechanie mnie publicznie ? NIE !

Na publicznym forum zapytales o lamanie prawa wiec nie rozumiem czego wlasciwie oczekujesz ? Pochwaly, poglaskania po glowce, czy poklepania po ramieniu, ze super kolo jestes - dla mnie jestes przewalacz i kombinator.

Moge jedynie sie domyslac, ze nie masz lat 18 i nie poosiadasz kat. A

wink.gif

Napisano

> Słabizna, kup sobie NSR 125

No poparz, nie wiedzialem, ze NSR jest lepsza, szybsze od YZF 125 biglaugh.gif

Jezeli mowimy o legalnej wersji 11 kW = 15 KM.

YZF 125 rowija o 6 km/h mniej niz NSR tyle suche fakty. Elastycznosc silnika + YZF, przyspieszenie + YZF, Zawieszenie - niebo a ziemia na korzysc YZF, ekspluatacja ( koszty ) lata swietlne na korzysc YZF. Wiec o czym my tu mowimy porownujesz smiecja do pojazdu.

wink.gif

Napisano

> No poparz, nie wiedzialem, ze NSR jest lepsza, szybsze od YZF 125

> Jezeli mowimy o legalnej wersji 11 kW = 15 KM.

> YZF 125 rowija o 6 km/h mniej niz NSR tyle suche fakty. Elastycznosc silnika + YZF, przyspieszenie

> + YZF, Zawieszenie - niebo a ziemia na korzysc YZF, ekspluatacja ( koszty ) lata swietlne na

> korzysc YZF. Wiec o czym my tu mowimy porownujesz smiecja do pojazdu.

JC22 30km 893goodvibes.gif

Napisano

> JC22 30km

He, he, jaka kat. PJ musisz na nia miec ?

( z tymi 30 KM to troche przesadziles w realu nowki mialy miedzy 28 - 29 KM )

Napisano

> He, he, jaka kat. PJ musisz na nia miec ?

> ( z tymi 30 KM to troche przesadziles w realu nowki mialy miedzy 28 - 29 KM )

Pewnie A grinser006.gif chociaż teraz nie ogarniam kwestii tych prawek A1 A2 AM i takie tam grinser006.gif

Napisano

> He, he, jaka kat. PJ musisz na nia miec ?

> ( z tymi 30 KM to troche przesadziles w realu nowki mialy miedzy 28 - 29 KM )

Bez względu czy miały 29 czy 30KM to naprawdę robiły niezłe zamieszanie - jeździłem takim czymś i wg mnie był to wzór ile można wyciągnąć z 125ccm. Spalanie także było szczytowe jak na 125 ;P Do YZF125 to raczej można porównać CBR125. Zależy do czego motocykl ma służyć, bo czasem może brakować mocy, ale z drugiej strony można sie cieszyć niskim spalaniem.

Napisano
  • Autor

a kto normalny z prawkiem A chce robić A1 ?

Napisano

> Bez względu czy miały 29 czy 30KM to naprawdę robiły niezłe zamieszanie - jeździłem takim czymś i

Mialem swego czasu przyjemnosc pogonic RS 125 w otwartej wersji po torze ( krótkim ) i zdaje sobie sprawe z tego co o potrafi. Dylemat w tym, ze w PL malolaty odblokowuja sprzety na ktore nie maja uprawnien.

wink.gif

Napisano

> a kto normalny z prawkiem A chce robić A1 ?

Spytam inaczej, jaki urzad pozwoli Ci robc kat. A jezeli kat. obejmuje kat. A1 ? ? ?

Tu nie chodzi o to kto bedzie chcial robic jaka kategorie, tylko o to komu prawo na danakategorie zezwoli.

wink.gif

Napisano

> Pewnie A chociaż teraz nie ogarniam kwestii tych prawek A1 A2 AM i takie tam

A 1 - Do 125 ccm, do 11 kW = 15 KM

A 2 - do 35 kW = 47 KM ( z groszami ) przy czym wspolczynnik mocy niemoze przekraczec 0,2 kW / 1 kg wagi motocykla, zabronione jest dlawienie motocykli ktorych moc po oddlawieniu przekroczy podwujna wartosc mocy.

kat. A od 50 ccm wzwyz ( bez ograniczenia wspolczynnika kW / kg

AM - dwou, trzy i czterokolowe o poj nie przrkraczajacej 50 ccm ( OTTO ), do 45 km/h, 4 kW w przypadkiu napedu elektrycznego i samozaplonowego ( diesel ), do 350 kg masy wlasenj bez bateri,

wink.gif

Napisano
  • Autor

No dobrze okej . Ale kto to sprawdza ? Mój skuter ma 6 KM i co ?

Napisano

> zwracam się do Cb z prośbą o pojechanie mnie publicznie ? NIE !

nie "pojechalem Cie" jak sie wyraziles staram sie zwrocic uwage na konsekwencje swoich maloletnich czynow...

Napisano

> No dobrze okej . Ale kto to sprawdza ? Mój skuter ma 6 KM i co ?

Podzielisz sie ze mna jak to sprawdziles, ze ma 6 KM ? Nawet gdyby mial, to jak myslisz ile mocy zabiera skrzynia biegow ? O innych oporach nie wspomne.

Mam nadzieje, ze jak w roku 2013 wejdzie reforma to policja skutecznie wezmie sie za kontrole i powylapuje, w sumie syzyfowa praca ale nbiezle na tym zarobic mozna !

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Podzielisz sie ze mna jak to sprawdziles, ze ma 6 KM ? Nawet gdyby mial, to jak myslisz ile mocy

> zabiera skrzynia biegow ? O innych oporach nie wspomne.

> Mam nadzieje, ze jak w roku 2013 wejdzie reforma to policja skutecznie wezmie sie za kontrole i

> powylapuje, w sumie syzyfowa praca ale nbiezle na tym zarobic mozna !

No no .. U mnie w mieście i tak nie mają nawet jak mierzyć, wag itp itd... zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.