Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instant Nav do Cromy

Featured Replies

Napisano

Czy zamontowanie tego ustrojstwa do Cromy przed liftem jest możliwe, czy to raczej temat dla magików?

284721813-wycinekobrazkowy.jpg

post-47069-14352511669477_thumb.jpg

Napisano

> Czy zamontowanie tego ustrojstwa do Cromy przed liftem jest możliwe, czy to raczej temat dla

> magików?

W eperze czytałem, że były jakieś zmiany "konstrukcyjne" w budowie deski rozdzielczej pod to cudeńko ale na czym polegały confused.gif

Napisano

> Czy zamontowanie tego ustrojstwa do Cromy przed liftem jest możliwe, czy to raczej temat dla

> magików?

Fajne....

Musisz mieć oryginalny kod do tego .... jeśli go nie masz to nie podłaczysz - "triki" jakie działaja na CN+ tu nie działają...

Mapy tylko z Pena... lub karty sick.gif nie wiem czy te z Novo Bravo pasują confused.gif

Osobiście nie czytałem opisi tej navi... i nie wiem czym i jak bardzo sie różni ... kolega MARCINOLO zan trochę lepiej ten temat....

Napisano
  • Autor

> Musisz mieć oryginalny kod do tego .... jeśli go nie masz to nie podłaczysz -

Przeglądałem instrukcje i nic w niej nie wspomniano o kodzie, przeoczenie hmm.gif

Napisano

> Przeglądałem instrukcje i nic w niej nie wspomniano o kodzie, przeoczenie

Zapytaj Marcinolo ... on rozgryza ten temat w Nova Bravo ... tamta navi Instant jest identyczna .... podobno niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> W eperze czytałem, że były jakieś zmiany "konstrukcyjne" w budowie deski rozdzielczej pod to

> cudeńko ale na czym polegały

Jutro przymierzę, jak nie będzie pasowało to puszczę dalej w obieg na Ebayu wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zapytaj Marcinolo ... on rozgryza ten temat w Nova Bravo ... tamta navi Instant jest identyczna

> .... podobno

OK, zapytam, dziękuję.

Niestety ma zapchaną skrzynkę

Napisano

> Jutro przymierzę, jak nie będzie pasowało to puszczę dalej w obieg na Ebayu

Rozumiem, ze kupiłeś... smile.gif

Masz linka do instrukcji... poczytał bym czym sie różni od CN+

Napisano
  • Autor

Udało mi się podłączyć to ustrojstwo.

Do deski rozdzielczej pasuje bdb, jedynie kieszeń od fabrycznego radia wymagała przeróbek, była trochę za mała ok. 0,5 cm.

Podłączenie było trochę problematyczne, przez zastosowaną w navi gniazda FAKRA zamiast zwykłego iso. Na szczęście dostałem w zestawie razem z oryginalną kostką i dało się przerobić. Wtyczkę anteny też trzeba przerobić na FAKRA.

Po podłączeniu wszystkich kabli navi działa, łączy się z komputerem samochodu, nie pyta o żaden kod yay.gif ale i tak trzeba będzie jakoś wpisać do CAN bo licznik kilometrów miga.

Największy problem to mapy. Pytałem w ASO i za mapę InstantNav na karcie SD chcą 1200zł icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gifsciana.gif po rabacie tylko 1000zł screwy.gif. Co prawda dostałem mapę w zestawie, ale niestety bez kodu licencji mapy, o który stanowczo pyta system...

Nie udało mi się też zmienić języka ( pokazuje jakiś błąd) i jest wszystko po wlosku zlosnik.gif

Napisano

> Największy problem to mapy. Pytałem w ASO i za mapę InstantNav na karcie SD chcą 1200zł po

> rabacie tylko 1000zł . Co prawda dostałem mapę w zestawie, ale niestety bez kodu licencji

> mapy, o który stanowczo pyta system...

> Nie udało mi się też zmienić języka ( pokazuje jakiś błąd) i jest wszystko po wlosku

no własnie.... to powód aby mieć zwykłą navi... zlosnik.gif

Moze ta z bravo zagra.... co do kodu to pewnie o ten od mapy chodziło... ale tego ja nie wiem.... Marcinolo coś podpowiedział?

Napisano
  • Autor

> Moze ta z bravo zagra.... co do kodu to pewnie o ten od mapy chodziło... ale tego ja nie wiem....

Mapa z Bravo powinna zadziałać, tylko skąd ją wziąć niewiem.gif

Tak chodziło o kod od mapy.

> Marcinolo coś podpowiedział?

Niestety nie udało mi się z nim skontaktować.

Napisano
  • Autor

> Również kupiłem Instant Nav do Cromy (2009) ale razem z oryginalną kartą z mapą.

Też kupiłem razem z mapą, ale Włoch, raczej mało przydatna dla mnie.

Jakiego kraju masz mapę na swojej karcie SD?

Napisano

karta oryginalna z NAVTEQA na niej pisze ze jest to mapa włoch z 2009, ale na karcie jest wgrana mapa europy 2010 + obsługa w 6 językach w tym polski.

A czy masz moze dokładny opis wszystkich pinów złacza FAKRA w urzadzeniu? Ja jeszcze w pełni nie podłaczyłem urządzenia, poniewaz kupiłem bez wtyczek, a ty, to pewnie kupiłeś w firmie w Gliwicach, widziałem tą aukcje ale juz wczesniej miałem kupioną bezpośrednio we Włoszech.

Napisano
  • Autor

Mam opis, mogę Ci wszystko dokładnie wytłumaczyć i będzie wszystko działać. Napisałem na Twojego priva- sprawdź, możemy się jakoś dogadać w sprawie mapy i każdy będzie zadowolony waytogo.gif

Napisano

> Napisałem na Twojego

> priva

Na razie nic nie otrzymałem. Co do innych spraw odpiszę na priva jak otrzymam maila.

Napisano
  • Autor

> Na razie nic nie otrzymałem. Co do innych spraw odpiszę na priva jak otrzymam maila.

Zajrzyj do panelu sterowania na górze strony, tam jest skrzynka odbiorcza.

Piszę tak na wszelki wypadek, bo może jako nowy użytkownik nie wiesz gdzie jest wink.gif

Napisano

> Zajrzyj do panelu sterowania na górze strony, tam jest skrzynka odbiorcza.

> Piszę tak na wszelki wypadek, bo może jako nowy użytkownik nie wiesz gdzie jest

Ok, przeczytałem i odpisałem.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Czas zabrać się za migający licznik kilometrów spowodowany zamontowaniem InstantNav.

Na jednym z włoskich forum wyczytałem, że można to zrobić za pomocą ecuscan fiat 2.6. Na Allegro znalazłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-fiat-scan-2-6-1996-2007-i1487169422.html

Poradźcie bo się nie znam niewiem.gif, warte to coś?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.