Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podpiecie odtwarzacza MP3 zamiast zmieniarki ? da sie ?

Featured Replies

Napisano

Jest jakas koncowka, kabel itp zeby zamiast zmieniarki podpiac mp3 playera ? cos zeby mialo wyjscie z chinch smile.gif

Znalazlem tez cos takiego:

Zmieniarka Mp3

I teraz pytanie: czy pod radio fabryczne moge podlaczyc wzmacniacz i skrzynie basowa ?

Napisano

Witam, sam obecnie zastanawiam się nad małą modyfikacją systemu audio mojej Cromie, i też patrzę na różne możliwości. Co do podpięcia mp3 playera - to jak najbardziej da się to zrobić tylko przy przełączaniu radia musi Ci się pokazać na wyświetlaczu AUX - jeżei tak masz to należy podłączyć dokładnie taki interfejs http://cgi.ebay.it/Cavo-AUX-Mp3-Blaupunk...=item1c0c65e4d0 - tym że podobno jak wyczytałem na jednym z włoskich forum musi być żółta wtyczka tak żeby wszystko hulało (na rynku występuje jeszcze interfejs niebieską wtyczką) które nieco różnią się od siebie - nie wiem tylko czy wówczas będzie miał możliwość zmiany folderów i piosenek z koła kierownicy - tu zdania są podzielone jedni mówią że się da drudzy że nie:). Zmieniarka, którą wkleiłeś podobno działa z tym że różne są opinie co do jakości dźwięku - akże najlepiej podjechać podłączyć i posłuchać:) Co do podpięcia wzmacniacza do fabrycznego radia to chyba w standardzie jest to niemożliwe, ale z tego co się orientuje (jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi) są magicy którzy udoskonalają fabryczne radia poprzez dołożenie złącza dla podpięcia wzmacniacza....

Ja osobiście przymierzam się do zmiany radia na niefabryczne z tym że nie mogę zupełnie znaleźć interfejsów do Fiata Cromy po 2005r. do obsługi z koła kierownicy niefabrycznego odtwarzacza. Może któryś z kolegów ma takie rozwiązanie w swojej Cromie i podzieli się informacją do jakiej marki radia udało mu się zdobyć interfejs.

Napisano

Dzięki:) właśnie wszedłem sobie na stronkę która jest wyszczególniona na filmiku - cena interfejsu 159 Euro smile.gif masakra:) chyba trzeba troszkę zweryfikować plany - żeby interfejs był w cenie radia:)

Napisano
  • Autor

Czy byly do tych blaupunkt (najlepszy, z navi i tel) jakies aktualizacje firmware ? Da sie jakos wrzucic ? Bo mam to pierwsze ze strasznie brzydkim menu...

Napisano

z tego co pamiętam to chyba tak - ostatnia to wersja 12.3

Napisano

> Czy byly

jesli pytasz o CN+ to były.... ja nie pamientam jaki mam ale juz z nowym logo Fiata ... włosi mi to wgrali. Co do wgrywania to zapewne tak jak w Stilo.... zgrywasz na płytkę wsadzasz i odpalasz ... ładuje ustawienia....

Napisano
  • Autor

> jesli pytasz o CN+ to były.... ja nie pamientam jaki mam ale juz z nowym logo Fiata ... włosi mi to

> wgrali. Co do wgrywania to zapewne tak jak w Stilo.... zgrywasz na płytkę wsadzasz i odpalasz

> ... ładuje ustawienia....

A skad taki firmware zdobyc ? Mam auto z 06.2005 wiec to pierwszy model jaki byl. Nawet nie wiem gdzie zaczac szukac i od czego smile.gif

Napisano
  • Autor

> Tu przerabiały ten problem osoby z forum Alfy - chyba się nie obrażą jak wkleję:) Wszystko

> wytłumaczone co i jak:)

> http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/37331-aktualizacja_firmware_nav_connect.html

Ale ten soft pasuje do navi z cromy ?

Napisano

> Ale ten soft pasuje do navi z cromy ?

nie wiem.... na ebayu ktos sprzedaje za 10 Euro..... zlosnik.gif mozna by się złożyć... na pewno jezyk angielski pasuje z Stilo bo wgrywałem....

tu znacznie więcej chcą .... :-(

Napisano
  • Autor

> nie wiem.... na ebayu ktos sprzedaje za 10 Euro..... mozna by się złożyć... na pewno jezyk

> angielski pasuje z Stilo bo wgrywałem....

> tu znacznie więcej chcą .... :-(

No i chyba sobie zbrikowalem radio :/

http://gpsunderground.com/forum/alfarome...0-2011-a-5.html flashowalo sie, zgaslo, naciskalem przyciski i teraz ciemnosc jest, plyta nie wychodzi. Zawsze musze cos kombinowac frown.gif

Napisano
Ja tak kiedyś flashowałem xboxa360, na poczatku jego sprzedaży. Myślałem że 350e poszło się paść, ale na moje szczęście udało się go elektronikowi odratować. Pozostaje Ci znaleźć kogoś kto będzie w stanie go uruchomić, a jak nie to wrzucić porządne car-audio zeby.GIF.
Napisano

a wciskałes...

IMPORTANT: while the flasher is going through the install process press the buttons 3-4-5-6-

...........................................

Dla fiat croma 2007, wykonaj następujące procedury instrukcji: sprawdź proces aktualizacji Fiat Connect +

1. OFF silnika

2. start Connect +

3. naciśnij przycisk AUDIO (upewnij się, że w menue AUDIO)

4. włóż płytę CD zawierającą nowe firmware

5. "Błąd CD " powinien pojawić się, wyłącz Connect +

6. poczekaj 30sek

7. włączyć Connect +

8. ekran powinien pokazać "Flasher Program "

9. WAŻNE: podczas gdy flasher przechodzi przez proces instalacji za pomocą przycisków 3-4-5-6 - wysuwanie, przyciskaj szybko jeden po drugim

10.Jeżeli aktualizacjia powiodła się CD powinien wyjść

Aaaaa i jeszcze to:

There is no 12.3 for Fiat, only the 12.2 hmm.gif

Nie wiem co ja mam ale nie bedę tego zmieniał wink.gif W stilo zmieniałem dwa razy i nie widziałem różnic a tu jeszcze sie okaże że moja Navi jest przed 2007 i jest inny soft....

Teraz pewnie trzeba będzie podobnie jak to opisywał kolega z Alfy wgrać oprogramowanie do układu ... tylko skad je wziąść confused.gif

Napisano
  • Autor

> a wciskałes...

> IMPORTANT: while the flasher is going through the install process press the buttons 3-4-5-6-

> ...........................................

> Dla fiat croma 2007, wykonaj następujące procedury instrukcji: sprawdź proces aktualizacji Fiat

> Connect +

> 1. OFF silnika

> 2. start Connect +

> 3. naciśnij przycisk AUDIO (upewnij się, że w menue AUDIO)

> 4. włóż płytę CD zawierającą nowe firmware

> 5. "Błąd CD " powinien pojawić się, wyłącz Connect +

> 6. poczekaj 30sek

> 7. włączyć Connect +

> 8. ekran powinien pokazać "Flasher Program "

> 9. WAŻNE: podczas gdy flasher przechodzi przez proces instalacji za pomocą przycisków 3-4-5-6 -

> wysuwanie, przyciskaj szybko jeden po drugim

> 10.Jeżeli aktualizacjia powiodła się CD powinien wyjść

> Aaaaa i jeszcze to:

> There is no 12.3 for Fiat, only the 12.2

> Nie wiem co ja mam ale nie bedę tego zmieniał W stilo zmieniałem dwa razy i nie widziałem różnic a

> tu jeszcze sie okaże że moja Navi jest przed 2007 i jest inny soft....

> Teraz pewnie trzeba będzie podobnie jak to opisywał kolega z Alfy wgrać oprogramowanie do układu

> ... tylko skad je wziąść

Mam wersje firmware 12.2. ehhhh :/

Napisano

oprogramowanie do układu będzie trzeba skopiować z działającej nawigacji - ale technicznie jak to zrobić to nie mam pojęcia...może napisz do kolegi, który przerabiał tą sprawę w Alfie - w swoich postach pisze że jemu ktoś inny postawił nawigację po błędnej aktualizacji więc może będzie miał namiary....

Napisano
  • Autor

URATOWALEM JA smile.gif mam tez nowy soft, 12.2 z nowym logiem i ladnymi kolorkami. Rozkrecilem, wyjalem staram plyte, znalazlem soft, podpialem. Uruchmilem, wlaczyla sie aktualizacja (o dziwo). Naciskac trzeba 3,4,5,6 i przycisk wysuniecia plyty. Wszystko przeszlo prawidlowo smile.gif

Napisano

No to super:) Gratulacje - teraz nic tylko się cieszyć;)

Napisano

> URATOWALEM JA mam tez nowy soft, 12.2 z nowym logiem i ladnymi kolorkami.

Zapodaj zrzuty ekranu z różnicami food.gif

Napisano
  • Autor

> Zapodaj zrzuty ekranu z różnicami

Ide porobic zdjecia i zaraz wrzuce wink.gif

Napisano
  • Autor

Zdjecia po update do 12.2 smile.gif (pozniej napisze czy nowe mapy dzialaja)

DSC06465.JPG

DSC06466.JPG

DSC06467.JPG

DSC06468.JPG

DSC06469.JPG

DSC06470.JPG

Napisano

hmmm...kurcze ładnie to wygląda grinser006.gif ...trzeba się zastanowić czy nie sprawić sobie takiej navi do samochodu:)

Napisano

> Zdjecia po update do 12.2 (pozniej napisze czy nowe mapy dzialaja)

Przedtem miałes takie ładne ikony głośników? u mnie tego niema frown.gif

Zaczynam sie zastanawiać czy by u siebie nie wgrać.... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Przedtem miałes takie ładne ikony głośników? u mnie tego niema

> Zaczynam sie zastanawiać czy by u siebie nie wgrać....

Ja juz wiem gdzie robilem blad... w punkcie 6 aktualizacji firmware naciskasz przyciski po kolei 3,4,5,6 i u alfiarzy jest nastepnie przycisk fast forward. Ja robilem to samo i dlatego nie chcialo sie zgrac. Wystarczylo dac 3,4,5,6 i wysuwanie plyty na samym poczatku gdy jest downloading file. I wsio smile.gif

Wczeniej nie mialem takich ladnych ikonek, teraz mi sie ta navi podoba smile.gif i pamieta gdzie w utworze skonczyla odtwarzac (a nie zawsze od poczatku).

Pare linkow:

Tutaj masz soft, musisz sie zarejestrowac

Info z peba tez, przedostatni post

nagrywasz go na plyty i robisz update. Bardzo proste wink.gif

Napisano

> Info z peba tez, przedostatni post

> nagrywasz go na plyty i robisz update. Bardzo proste

Ooo widze swoje posty hehe.gif

To jeszcze mi powiedz które to przyciski te 3-4 -5-6 bo ja nie mam ponumerowanych w navi confused.gif

Napisano
  • Autor

> Ooo widze swoje posty

> To jeszcze mi powiedz które to przyciski te 3-4 -5-6 bo ja nie mam ponumerowanych w navi

Tutaj:

opis_lisek.jpg

Napisano

Suuuper ok.gif

Więc ostatnie pytanie....

Ktoś z Alfy pisał, ze po zmianie softu nie było jakiegoś menu..... czy masz taki widok - bo najczęściej go używam....

284755488-nav.JPG

post-15502-14352511840883_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Suuuper

> Więc ostatnie pytanie....

> Ktoś z Alfy pisał, ze po zmianie softu nie było jakiegoś menu..... czy masz taki widok - bo

> najczęściej go używam....

Skad masz mape ? Ja nie moge jak narazie nic znalezc, zawsze na navi jest strzalka i pusty teren :/

Ja wcale nie uzywam nawi bo nie mam map...

Napisano

Co do map to polecam to forum klik wink.gif

Napisano

> Co do map to polecam to forum klik

U kolegi problem polega na braku sygnału z satelit- pewnie antenka zgniła.... Do navi pasują anteny z końcówką HRS

284758996-gps.jpg

post-15502-14352511852411_thumb.jpg

Napisano

> U kolegi problem polega na braku sygnału z satelit- pewnie antenka zgniła.... Do navi pasują

> anteny z końcówką HRS

A jak wygląda końcówka od anteny GSM? może jakiś przykład anteny ew. gdzie ją dostać?

Ma ktoś zdjęcie wtyczki wystającej z instalacji? czy wygląda ona tak: Wtyczka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.