Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Albea 1.2 16v zapchany katalizator

Featured Replies

Napisano

mam problem auto 198tyś przebiegu 80 na lpg i błąd zapchanego katalizatora auto się trochę muli i wywala błąd ,sondy lambda są nowe więc to nie ich wina nie wiem co z tym robic silnik jest 16v wiec katalizator zintegrowany z kolektorem nigdzie nie mogę dostać tego cudu

jak wyspawam katalizator to chyba bedzie dalej błedy wywalać? no i to spalnie pali 10l w trasie ...

Napisano

> jak wyspawam katalizator to chyba bedzie dalej błedy wywalać?

Nie będzie zlosnik.gif

czytamy zlosnik.gif

no i to spalnie pali 10l w trasie ...

Albo sondy albo mapsensor.

Napisano

A jaki kod błędu Ci się wyświetla?

Mnie od jakiegoś czasu ciągle pojawiają się błędy P1171 i P1172 a na gazie mam już zrobione 150 tyś km. Jeden mechanik powiedział mi że to może być coś z sondą lambda.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> A jaki kod błędu Ci się wyświetla?

> Mnie od jakiegoś czasu ciągle pojawiają się błędy P1171 i P1172 a na gazie mam już zrobione 150 tyś

> km. Jeden mechanik powiedział mi że to może być coś z sondą lambda.

sonde mam nową chyba jej muszę emultor założyć o taki EMULATOR RURKOWY

p1141

Napisano

> mam problem auto 198tyś przebiegu 80 na lpg i błąd zapchanego katalizatora auto się trochę muli i

> wywala błąd ,sondy lambda

Wyciąć zawartość i wstawić uniwersalny będzie po problemie.

Napisano

> Wyciąć zawartość i wstawić uniwersalny będzie po problemie.

Nie tak prosto tam jest kolektor żeliwny, przerabiałem temat jakiś czas temu zamówiłem nowego kata i w zamian za obniżkę oddawałem starego, facet twierdził że została 1/3 zawartości kata po 230tkm.

koszt z tego co pamiętam ok 1100 zł

Napisano

> Nie tak prosto tam jest kolektor żeliwny, przerabiałem temat jakiś czas temu zamówiłem nowego kata

> i w zamian za obniżkę oddawałem starego, facet twierdził że została 1/3 zawartości kata po

> 230tkm.

> koszt z tego co pamiętam ok 1100 zł

Żaden problem wymienić kolektor na taki sprzed CF3.

Napisano
  • Autor

> Żaden problem wymienić kolektor na taki sprzed CF3.

ile to kosztuje i jak wygląda?

ja liczyłem że tego przepołowie i wyciągne wkład a potem pospawam a tu mówicie ze całe żeliwo pucha też?

Napisano

> ile to kosztuje i jak wygląda?

Koszt?

Allegro

Wygląd?

Google

> ja liczyłem że tego przepołowie i wyciągne wkład a potem pospawam a tu mówicie ze całe żeliwo pucha

> też?

Żeliwo na puszkę? nie, pucha jest "stalowa".

rozciąć, potem spawać? bez sensu 270751858-jezyk.gif

Wymienić kolektor, do tego dać 2 rurkę, za tym katalizator i na końcu pomyśleć o sondzie.

Popatrz na Cento, ile tam różnych wydumek jeździ. Na prawdę, taka zmiana to najmniejszy możliwy problem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Koszt?

> Allegro

> Wygląd?

> Google

> Żeliwo na puszkę? nie, pucha jest "stalowa".

> rozciąć, potem spawać? bez sensu

> Wymienić kolektor, do tego dać 2 rurkę, za tym katalizator i na końcu pomyśleć o sondzie.

> Popatrz na Cento, ile tam różnych wydumek jeździ. Na prawdę, taka zmiana to najmniejszy możliwy

> problem

Oh my god to prawie 300zł za te duperele trzeba wybulić po wymianie skrzyni nie mam już fundyszy migomat w dłoń i kątówka mnie czeka

Napisano

> Oh my god to prawie 300zł za te duperele trzeba wybulić po wymianie skrzyni nie mam już fundyszy

> migomat w dłoń i kątówka mnie czeka

Ale Ty chcesz się pozbyć kata w ogóle?

Napisano
  • Autor

> Ale Ty chcesz się pozbyć kata w ogóle?

musze bo jest zapchany

Napisano

> musze bo jest zapchany

Ale chcesz się go pozbyć czy wstawić w jego miejsce inny?

Napisano
  • Autor

> Ale chcesz się go pozbyć czy wstawić w jego miejsce inny?

całkiem wywalić wkład ze środka puszki i zostawić pustą błąd druga sonda wywala i tak od nowości zastosuje emulator z rurki i się uspokoi kiedys auto miało pekniety pierscien na jednym cylku i paliło 1l oleju na 500km tak przejechałem z 5 tys do remontu chyba kat dostał po głowie nie? obecny przebieg 201tyś kkm

Napisano

To wstaw dowolny pasujący kolektor, do tego 2rurkę i "emulator".

No chyba że lubisz spawać zlosnik.gif

ZTCW kolektory w 1.2 są praktycznie zamienne, dopiero te nowsze maja jakies tam roznice w rozstawie szpilek. Ale szczegóły to na centokaciku raczej sie dowiesz, ja miałem 899 zlosnik.gif

Napisano

> To wstaw dowolny pasujący kolektor, do tego 2rurkę i "emulator".

> No chyba że lubisz spawać

> ZTCW kolektory w 1.2 są praktycznie zamienne, dopiero te nowsze maja jakies tam roznice w rozstawie

> szpilek. Ale szczegóły to na centokaciku raczej sie dowiesz, ja miałem 899

jest inny rozstaw szpilek ale spokojnie da się założyć kolektor z pierwszych szesnastek ( trzeba porobić fasolki w kolektorze).

Sam kolektor to koszt max 50 zł .

Napisano

> jest inny rozstaw szpilek ale spokojnie da się założyć kolektor z pierwszych szesnastek ( trzeba

> porobić fasolki w kolektorze).

No właśnie mi coś takiego po głowie chodziło.

> Sam kolektor to koszt max 50 zł .

O to to.

Napisano
  • Autor

> No właśnie mi coś takiego po głowie chodziło.

> O to to.

tylko że pierwsze 16v miały jedną sonde a te nowsze mają 2 pozatym jeszcze tą dwururke trzeba kupić nową bo używka chyba będzie już wypalona

Napisano

> tylko że pierwsze 16v miały jedną sonde a te nowsze mają 2

Tak, ale druga jest za katem zlosnik.gif

> pozatym jeszcze tą dwururke trzeba kupić

> nową bo używka chyba będzie już wypalona

Wypalona?

Mi przez 350kkm sie nie przepaliła więc nie sądzę by była wypalona...

Napisano

> tylko że pierwsze 16v miały jedną sonde a te nowsze mają 2 pozatym jeszcze tą dwururke trzeba kupić

> nową bo używka chyba będzie już wypalona

ale tam w kolektorze nie ma miejsca na sondę tylko w kolejnym fragmencie rury wydechowej . I nie jest to 2 rurka bo tam wydech z kolektora odrazu schodzi się w 1 rurę i samo wspawanie gniazda pod sondę nie jest raczej problemem

Napisano
  • Autor

> ale tam w kolektorze nie ma miejsca na sondę tylko w kolejnym fragmencie rury wydechowej . I nie

> jest to 2 rurka bo tam wydech z kolektora odrazu schodzi się w 1 rurę i samo wspawanie gniazda

> pod sondę nie jest raczej problemem

czyli bym miał 4-2-1 kolektor hmm moze moc sie poprawi....bo dół ma słaby jak żółw ten silnik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.