Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dławienie uniaczka ...

Featured Replies

Napisano

Witam mam parę spostrzeżeń mój uniaczek ma problem z dłąwieniem(przytykaniem) przy wolnych obrotach i jakby się chciało szybko przyśpieszyć to samo towarzyszy nieraz przy tym taki głuchy strzał jak przy gazie ale w wydech i po dłuższym postoju autko puszcza bardzo dużo białęgo dymu, po rozgrzaniu mniej ale po przegazowaniu jest widoczny znów kiedyś wcale go nie było. Prosze o pomoc ....

Napisano

> Witam mam parę spostrzeżeń mój uniaczek ma problem z dłąwieniem(przytykaniem) przy wolnych obrotach

> i jakby się chciało szybko przyśpieszyć to samo towarzyszy nieraz przy tym taki głuchy strzał

> jak przy gazie ale w wydech i po dłuższym postoju autko puszcza bardzo dużo białęgo dymu, po

> rozgrzaniu mniej ale po przegazowaniu jest widoczny znów kiedyś wcale go nie było. Prosze o

> pomoc ....

A płyn w układzie chłodzenia to masz jeszcze?

Napisano
  • Autor

Nie ubywa wogóle płynu jeżeli sugerujesz bo uszczelka pod głowicą byłą robiona ...

Napisano

> Nie ubywa wogóle płynu jeżeli sugerujesz bo uszczelka pod głowicą byłą robiona ...

Puszczanie białego dymu po dłuższym postoju sugeruje, że robota się nie udała.

Napisano

> Puszczanie białego dymu po dłuższym postoju sugeruje, że robota się nie udała.

Przy niskich zimowych temp. i LPG niekoniecznie... zwłaszcza jeśli od razu po odpaleniu przechodzi się na LPG... szczególnie przy krótkich dystansach kiedy silnik nie zdąży się właściwie rozgrzać...

Napisano
  • Autor

A jeśli chodzi o to dłąwienie nik nie wie co może być prawdopodobną przyczyną ???

Napisano

> A jeśli chodzi o to dłąwienie nik nie wie co może być prawdopodobną przyczyną ???

główna przyczyną jest LPG 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A jeśli chodzi o to dłąwienie nik nie wie co może być prawdopodobną przyczyną ???

Dławi się tylko na zimno, czy na ciepło też ?

Jeżeli na gorąco też (może być słabiej niż na zimno, ale zauważalnie), zacząłbym od sprawdzenia podciśnieniowego regulatora zapłonu. Czy nie wzrosło ostatnio spalanie ?

Napisano

> Dławi się tylko na zimno, czy na ciepło też ?

> Jeżeli na gorąco też (może być słabiej niż na zimno, ale zauważalnie), zacząłbym od sprawdzenia

> podciśnieniowego regulatora zapłonu. Czy nie wzrosło ostatnio spalanie ?

te, te nie zapędzaj się

on nie ma podciśnieniowego UFO grinser006.gif

Napisano

> te, te nie zapędzaj się

> on nie ma podciśnieniowego UFO

Skoro nie ma UFO, to musi mieć MAP sensor do komputera. Gdzie on jest w 1.0, w zespole przepustnicy czy na zewnątrz podłączony wężykiem, jak w 899 i Clipie ?

Napisano

> Skoro nie ma UFO, to musi mieć MAP sensor. Gdzie on jest w 1.0, w zespole przepustnicy czy na

> zewnątrz podłączony wężykiem, jak w 899 i Clipie ?

nie ma map sensora zlosnik.gif

Napisano

> nie ma map sensora

To jak ten komputer steruje zapłonem, na zasadzie siły nieczystej ? boje_sie.gif

Napisano

> To jak ten komputer steruje zapłonem, na zasadzie siły nieczystej ?

chyba tak hehe.gif

Napisano
  • Autor

Żeby jeszcze chodził jak przystało na dusze nieczystą smile.gif objawy są słabe na zimnym silniku na ciepłym się pogłębiają spalanie wzrosło ale nie znacznie i rozwiewam niejasności to uniaczek na monowtrysku z cewką ...

Czy może to być związane z czujnikiem temp. cieczy ???

Napisano

> Żeby jeszcze chodził jak przystało na dusze nieczystą objawy są słabe na zimnym silniku na ciepłym

> się pogłębiają spalanie wzrosło ale nie znacznie i rozwiewam niejasności to uniaczek na

> monowtrysku z cewką ...

> Czy może to być związane z czujnikiem temp. cieczy ???

Nie wydaje mi się... dławi się na LPG, benzynie czy jednym i drugim ?

Napisano
  • Autor

> Nie wydaje mi się... dławi się na LPG, benzynie czy jednym i drugim ?

Dławienie i nieraz strzał w tłumik taki głuchy na LPG a na benzynie brak "gazu" pod nogą po prostu jakby nie wkręcał się na obroty na biegu jałowym ma leciutkie falujące obroty nagle jakby miał zgasnąć ale w ostatnim momencie podnosi obroty później dobrze i znów to samo ...

Napisano

> Dławienie i nieraz strzał w tłumik taki głuchy na LPG a na benzynie brak "gazu" pod nogą po prostu

> jakby nie wkręcał się na obroty na biegu jałowym ma leciutkie falujące obroty nagle jakby miał

> zgasnąć ale w ostatnim momencie podnosi obroty później dobrze i znów to samo ...

Za późny zapłon hmm.gif Nawet bardzo za późny skoro na lpg potrafi strzelić w wydech... a może rozrząd przestawiony hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Za późny zapłon Nawet bardzo za późny skoro na lpg potrafi strzelić w wydech... a może rozrząd

> przestawiony

Rozrząd dobry znaki się zgadzają ... A można w domowych warunkach sprawdzić zapłon czy tylko mechanik ...

Jeżeli są jeszcze jakieś możliwości które można sprawdzić w domu chętnie zrobie tylko nie wiem jak i co ...

Nowe spostrzeżenia to takie może to coś przybliży na benzynie fajnie przyśpiesza na małych obrotach na pełnym gazie tak jakby go trzymało coś a na LPG na wysokich obrotach nawet nawet na wolnych go szarpie .... A i jeżeli zgaśnie mi od razu po odpaleniu cięzko go zapalić trzeba długo kręcić kiedyś tak nie miałęm...

I nie wiem czy to moje złudzenie ale za każdym odpaleniem auta tak jakby było inaczej auto albo jest żwawe albo mułowate ...

Już powoli dostaje szału ...

Napisano
  • Autor

Przepraszam że post pod postem ale nikt już mi nie pomoże ???

Napisano

> Przepraszam że post pod postem ale nikt już mi nie pomoże ???

sonda lambda może też namieszaĆ, ja przy padniętej miałem tak że na LPG w ogóle nie chciał jechaĆ a na Pb ledwo ledwo...

Napisano
  • Autor

Wyciąłem kata i polepszyło mu się jeszcze tłumik wymienie bo wyleciały dziury ale dalej na PB jak jest zimny i tak jakby jechał na ssaniu to go przytyka frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.