Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pajero - nowa miłość mojego męża... czyli dalsze rozterki

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich ponownie i melduję nawrócenie się ze złej drogi,

frontera odeszłą w zapomnienie kiedy tylko "pomacaliśmy" pajero. Zwłaszcza Monsh, który o niczym innym teraz nie chce słyszeć, bierzemy pod uwagę też Vitarę, jeśli zdarzy się, że Pajero się nie znajdzie.

Ale do rzeczy:

mamy dwa typy:

ten

i taki

pierwszego oglądaliśmy, jest pięknie pomalowany od spodu, czy to powinno nas zaniepokoić? buda ok, przyczepić się można do tego że kontrolki napędów nie świecą i że lekko poci się uszczelka pod pokrywą. Pali dobrze, napędy chodzą, ktoś wymienił też kierownicę na mniejszą i ta ma okropne luzy.

Czy to jest znak: uciekać czy da się to jakoś wyprowadzić?

tego drugiego będziemy widzieć jutro, na zdjęciach wygląda całkiem całkiem.

Czy koledzy mają jakieś wskazówki, uwagi?

Napisano

Gdybym miał kupować Pajero, to szukałbym 3.0 ze skrzynią SS cool.gif Taki 2.5 diesel to pod stromsze górki dostaje dychawki. Sprawdzone organoleptycznie.

Napisano

> Czy koledzy mają jakieś wskazówki, uwagi?

Jeżeli nie planujecie się taplać w błocie po szyję to bierzcie Hultaja i na zlot Matizów dwoma bliźniakami przyjedziemy wink.gif

Napisano

> Gdybym miał kupować Pajero, to szukałbym 3.0 ze skrzynią SS Taki 2.5 diesel to pod stromsze górki

> dostaje dychawki. Sprawdzone organoleptycznie.

Mariuszu znowu jesteś sam jako Vitarowiec - moja suka już u kogoś innego.

Napisano

> Gdybym miał kupować Pajero, to szukałbym 3.0 ze skrzynią SS Taki 2.5 diesel to pod stromsze górki

> dostaje dychawki. Sprawdzone organoleptycznie.

Nie zauważyłem, a przed Vitarą miałem miśka 2,5 td ze skrzynią SS. Ciągnął jak głupi, zadyszek pod górkę nie zanotowałem, jechał na wszystko co mu wlałem, tylko to pierońskie zużycie sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli nie planujecie się taplać w błocie po szyję to bierzcie Hultaja i na zlot Matizów dwoma

> bliźniakami przyjedziemy

pisałam, że monsh na innego nie chce spojrzeć 270751858-jezyk.gif

Napisano

> pisałam, że monsh na innego nie chce spojrzeć

hultaj galloper to to samo auto z innym znaczkiem old.gif

a bedzie tanszy

Napisano

> hultaj galloper to to samo auto z innym znaczkiem

> a bedzie tanszy

to model poprzedniej generacji wiec ZUPELNIE inny

Napisano
  • Autor

> to model poprzedniej generacji wiec ZUPELNIE inny

i gadaj tu z wami no smile.gif

Napisano

> i gadaj tu z wami no

Pajero z linkow to model po 90/91roku czyli pajero II a galloper powstal na bazie pajero produkowanego 81-90/91. Dwa inne swiaty....

Napisano

> pisałam, że monsh na innego nie chce spojrzeć

Procedura jest taka:

1. Oglądnijcie sobie kilka aut - 2-3 powiedzmy,

2. Weźcie do OSKP najbardziej podobające się wizualnie - i pod względem technicznym - bo jeżeli jedno ma wycieki, luz na kierownicy i dziwne ślady niedawnych poprawek lakierniczych to lepiej brać takie pozbawione tych wad.

3. Jeżeli wybrane auto przejdzie ścieżkę zdrowia w miarę bezboleśnie, to przygotujcie "listę zakupów" - czyli co trzeba zrobić, żeby auto było w 100% OK,

4. Zorientujcie się ile naprawy będą kosztowały (nie ma auta używanego, którego nie trzeba naprawiać),

5. Jedźcie do komisu (czy też właściciela) z grobowymi minami, dramatyzujcie (ale bez przesady) w sprawie kwoty, która "uzdrowi" auto. W ten sposób wynegocjujcie dobrą cenę.

6. Wysypcie kasę z reklamówki na stół, odbierzcie papiery, kluczyki itp. i w drogę.

Hint: jeżeli będziecie chcieli kupić auto sprowadzone i niezarejestrowane - dowiedzcie się z jakiego jest kraju, potem zadzwońcie do lokalnego WK - żeby się dowiedzieć jakich dokumentów wymagają. Oszczędzi to nerwów i ewentualnych wycieczek po jakieś brakujące papierki. No i szukajcie samochodu w pełni opłaconego (cło, akcyza, recykling) + ze wszystkimi tłumaczeniami.

Naturalnie nie może zabraknąć kolejnego punktu:

7. Załóżcie wątek pt "chwalę się" na AK waytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

I jak - coś znaleźliście?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.