Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

berlingo ciężko odpala

Featured Replies

Napisano

witam, praktycznie zaraz jak zrobiło się zimno moje berlingo 1.9D zaczęło bardzo kiepsko odpalać im większy mróz tym gorzej, łapie ale zaraz gaśnie, jeżeli nie zacznę mu gazować to nie zaskoczy..świece grzeje wielokrotnie przed odpaleniem ale nic to nie daje, jakieś pomysły?

Napisano

> witam, praktycznie zaraz jak zrobiło się zimno moje berlingo 1.9D zaczęło bardzo kiepsko odpalać im

> większy mróz tym gorzej, łapie ale zaraz gaśnie, jeżeli nie zacznę mu gazować to nie

> zaskoczy..świece grzeje wielokrotnie przed odpaleniem ale nic to nie daje, jakieś pomysły?

duży masz przebieg?

mieliśmy kiedyś takie w firmie i jak stało przy takich mrozach na podwórku to było dokładnie tak jak mówisz

odpalał i za chwile gasł

odpalał i gasł i tak ze 4 razy

za każdym razem chodził troszkę dłużej aż w końcu już było dobrze

Napisano

> witam, praktycznie zaraz jak zrobiło się zimno moje berlingo 1.9D zaczęło bardzo kiepsko odpalać im

> większy mróz tym gorzej, łapie ale zaraz gaśnie, jeżeli nie zacznę mu gazować to nie

> zaskoczy..świece grzeje wielokrotnie przed odpaleniem ale nic to nie daje, jakieś pomysły?

Nie wiem jak u ciebie, ale mam instrukcję obługi do meganki - cytat : " wtryskowy układ zasilania w silnikach wysokoprężnych " jest napisane, że przy temperaturze poniżej -10 st. C należy odpalać silnik z wciśniętym do oporu pedałem sprzęgła i gazu.

Napisano
  • Autor

dokładnie tak, a przebieg jaki mam to pewne 250 tyś

Napisano

> dokładnie tak, a przebieg jaki mam to pewne 250 tyś

przyczyna zlego odpalania tego bolida przy tak niewielkim przebiegu sa:

1. niesprawne swiece lub przekaznik je zalaczajacy...

2. cofajace sie paliwo a co za tym idzie jakas nieszczelnosc w ukladzie paliwowym lub na pompie. jesli masz pompe LUCASA to polecam przyjrzec sie impulsatorowi, ktory lubi przepuszczac paliwko...

podpompowac reczna pompka i patrzec gdzie paliwko ucieka...

3. Nie miales regulowanych luzow zaworowych przy ostatniej wymianie rozrzadu i efekt moze byc podobny. NIestety w tych silnikach trzeba ustawiac luzy na podajze 0.2 przy wymianie rozrzadu nie ma kompensacji hydraulicznej luzow...

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

świece idzie jakoś sprawdzić w domowym zaciszu?

Napisano

> świece idzie jakoś sprawdzić w domowym zaciszu?

No to moze mi ktos powie coz moze byc przyczyna. Auto pali w sumie bez problemu dzis -14 zapalilo ale przez pierwsze sekundy pracuje nierowno puszcza baka z rury i za chwilke wszystko jest ok, okolo 3-5 sekund.

Wiec tak swiece wymienilem i grzeja przynajmniej grzaly jak jeszcze mrozow nie bylo takich. ZAastanawiam sie nad wymiana filtra paliwa i usunieciu z niego wody.

wg mechanika mozliwe ze zapowietrza sie na przelewach, no ale wtedy mialby problem aby zapalic. a on odpala ok tylko styl mi sie niepodoba zlosnik.gif

silnik to 2.0HDI 100KW

Napisano

> świece idzie jakoś sprawdzić w domowym zaciszu?

wykrecic podlaczyc pod 12 V i sprawdzic jak dlugo jestes w stanie je utrzymac w rekach smile.gif sprawnej nie potrzymasz za dlugo...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.