Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek wielorowkowy zamiana

Featured Replies

Napisano

Pytanie do fachowców

W mojej Astrze G silnik 1.6 16 V pasek wielorowkowy napędza alternator i spręzarka klimatyzacji ,ostatnio pojawiły się dość niepokojące szumy z okolic rozrządu więc dzisiaj zdjąłem pasek wielorowkowy aby sprawdzić czy to rozrząd z pompą czy też pozostałe urządzenia.

Okazało się że mocno szumi łożysko sprężarki klimy(a właściwie to łozysko koła pasowego) ,a jako że jeszcze jest zimno postanowiłem że założe krótszy pasek z pominięciem klimy, czy jest wogóle taka możliwość aby zastosować krótszy pasek a jesli tak to jaki rozmiar.

Czy będzie to pasek dla silnika bez klimy??taki o długośći chyba 920 mm??

Napisano

Jest taka możliwość. Pasek bez klimy ma rozmiar 17,8x940.

Napisano
  • Autor

Do naprawy łożyska koła pasowego trzeba wyjąć sprężarkę czy da się to zrobić w samochodzie ??

Jakie łożyska ??

Edit.Dzięki kol.Orochimaru pasek założony o wymiarach które podałeś (5PK 940 Bosch),za sprężarkę zabiorę się jak w garażu będzie cieplej. cool.gif

Napisano

Teoretycznie da się bez demontażu sprężarki, ale wygodne to nie będzie.

Tam jest, zdaje się, sprężarka Harissona, a zatem będzie to łożysko 62x40x20.6, ale sprawdź dla pewności.

Napisano
  • Autor

> Teoretycznie da się bez demontażu sprężarki, ale wygodne to nie będzie.

Obejrzałem wczoraj czy da się bez demontażu ale jak napisałeś to tylko teoria jest tak mało miejsca że założenie ściągacza to marzenie,chyba ze koło pasowe zejdzie łatwo ze sprężarki. confused.gif

Nie mam problem czy wyjąć sprężarkę czy robić to w samochodzie bo w instalacji nie ma czynnika chłodzącego 893goodvibes.gif już od półtora roku po awarii chłodnicy więc najwyższy czas to zrobić.

Mam pytanie czy po takim okresie bez czynnika muszę wymienić w instalacji klimy jakieś dodatkowe elementy???

Napisano

może te linki ci pomogą

elektroda

autokacik

sprężarkę trzeba odkręcić, ale nie ma potrzeby odpinania jej od instalacji.

Napisano

> Mam pytanie czy po takim okresie bez czynnika muszę wymienić w instalacji klimy jakieś dodatkowe

> elementy???

Osuszacz.

Napisano

> Osuszacz.

Zgadza się ok.gif

Tylko ja bym zamienił słowo "muszę" na "wypadałoby" smile.gif (to coś jak ze śrubami głowicy)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.