Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam mam kilka pytań do zakupionego Stila 1,9 JTD

Featured Replies

Napisano

Witam

Właśnie wczoraj zmieniłem Bravo 1.6 GT na Stilo 1,9jtd smile.gif mam kilka pytań:

1. Auto sprowadzone z Niemczech 120 000 km udokumentowane podkańczałem pod komputer i się zgadza ale nie mam do niego :

- karta kodowa Fiat Code

- karta z kodem do radia

Można jakoś uzyskać to na fiacie ??

Przejmować sie tym że tego nie ma ??

2. Trochę głośno chodzi mi silnik trzęsie go trochę na jałowym biegu jak sie jedzie nie ma takiego objawu mechanik mówi ze to jakieś kolo dwumasowe ale nie chodzi o te przy sprzęgle tylko inne jest coś takiego ??

3. Nie działa mi regulacja świateł :/ znaczy na komputerze zmienia się 1,2,3 ale efektu brak od czego zacząć bezpiecznik tylko który ? na lampie nie widzę za bardzo silniczka, chyba ze źle patrzę :/ proszę o jakieś foto smile.gif

4. Opony + felgi wiem ze można mieć 15,16,17 które są optymalne chodzi mi o spalanie czy jest jakaś duża różnica ??

5. Czy pod oryginalne radio mogę podpiąć wzmacniacz i subwoofer nie fiatowski

6. Głośniki z tylu a raczej brak ich frown.gif otwarłem ten schowek z bagażnika z prawej strony i widzę ze jakiś kabel jest 2 - żyłowy ale z lewej strony nie widzę żeby był, tak samo nie wiedze kostki pod subwoofer oryginalny do stila czy ta instalacja może być gdzieś ukryta jeżeli mam z prawej strony kabel pod głośnik ??

Pozdrawiam

Napisano

> ale nie mam do niego :

> - karta kodowa Fiat Code

> - karta z kodem do radia

> Można jakoś uzyskać to na fiacie ??

Kod radia podobno generuje sie na podstawie nr z nalepki na nim samym, kartę kodową uzyskasz w ASO ale to kosztowna sprawa, jeśli nie bedziesz doprogramowywał dodatkowych pilotów to da się bez niej żyć.

> 2. Trochę głośno chodzi mi silnik trzęsie go trochę na jałowym biegu jak sie jedzie nie ma takiego

> objawu mechanik mówi ze to jakieś kolo dwumasowe ale nie chodzi o te przy sprzęgle tylko inne

> jest coś takiego ??

Sprawdź najpierw poduszki silnika zanim dwumasu się czepisz bo to kosztowna impreza a tym wypadku chyba diagnoza niezbyt trafiona.

> 3. Nie działa mi regulacja świateł :/ znaczy na komputerze zmienia się 1,2,3 ale efektu brak od

> czego zacząć bezpiecznik tylko który ? na lampie nie widzę za bardzo silniczka, chyba ze źle

> patrzę :/ proszę o jakieś foto

Silniczki sa dostępne pod klapkami razem z żarówkami.

> 5. Czy pod oryginalne radio mogę podpiąć wzmacniacz i subwoofer nie fiatowski

No raczej z tym będzie problem. Zdaje mi się że tylko koledzy dorabiali AUX-In ale głowy tu nie dam.

Napisano

> 5. Czy pod oryginalne radio mogę podpiąć wzmacniacz i subwoofer nie fiatowski

Pewnie że sie da zlosnik.gif W oryginalnym radiu nie ma wyjścia typu Chinch na kable sygnałowe. Musisz kupić taki adapter, podłacza się go pod kable głośnikowe ( ja zrobiłem od razu przy kostce, podpiąłem pod tylne głośniki i mam go w schowku), koszt 40 zł. Do niego możesz podłaczyć kable sygnałowe do wzmaka. Strat mocy na głośnikach nie ma. Wyczytałem kiedyś że po takim podłączeniu przy głośnym słuchaniu obcina bas ale nie wierz w to, smiga aż miło zlosnik.gif A tak wogole to fabryczne radio z mp3 jest naprawdę ok, mam i mile się zaskoczyłem bo czyta każdą płyte no i dźwięk wcale nie jest taki najgorszy, warto zainwestować.

Napisano

> 6. Głośniki z tylu a raczej brak ich otwarłem ten schowek z bagażnika z prawej strony i widzę ze

> jakiś kabel jest 2 - żyłowy ale z lewej strony nie widzę żeby był

to kabli pod głośniki tylne poszukaj raczej w rejonie tylnej kanapy na boczkach/drzwiach ...

wydaje mi się, że wszystkie stilo miały 4 głośniki + 2 tweetery seryjnie. możliwe, że są tylko wyłączone (czytaj: mają odpięte kable)

> tak samo nie wiedze kostki

> pod subwoofer oryginalny do stila czy ta instalacja może być gdzieś ukryta jeżeli mam z

> prawej strony kabel pod głośnik ??

> Pozdrawiam

to raczej rzadkość... to, co widzisz z prawej strony to raczej nie kabel głośnikowy hmm.gif

Napisano

> 1. Auto sprowadzone z Niemczech 120 000 km udokumentowane podkańczałem pod komputer i się zgadza

> ale nie mam do niego :

> - karta kodowa Fiat Code

> - karta z kodem do radia

> Można jakoś uzyskać to na fiacie ??

mozna

> Przejmować sie tym że tego nie ma ??

z radiem to nie proble, raz, że da się wygenerować, dwa, że w zasadzie nawet jak odepniesz aku, to nie powinno byc potrzeby wpisywania go.

Co do karty kodowej:

- bez niej nie odpalisz auta jak nawali immobiliser

- nie zakodujesz dodatkowych kluczyków

- nie uruchomisz (jeśli nie masz działających) mrugających kierunków przy zamykaniu/otwieraniu samochodu

> 2. Trochę głośno chodzi mi silnik trzęsie go trochę na jałowym biegu jak sie jedzie nie ma takiego

> objawu mechanik mówi ze to jakieś kolo dwumasowe ale nie chodzi o te przy sprzęgle tylko inne

> jest coś takiego ??

jest, to koło pasowe do napędu bodajże klimy i alternatora, kosztuje ok 200-400 zł

> 3. Nie działa mi regulacja świateł :/ znaczy na komputerze zmienia się 1,2,3 ale efektu brak od

> czego zacząć bezpiecznik tylko który ? na lampie nie widzę za bardzo silniczka, chyba ze źle

> patrzę :/ proszę o jakieś foto

jak jest cisza i nie słyszysz silniczków, to albo padły oba, albo nie działa sterowanie, trzeba zacząć szukać, silniczki są w lampach, pasują od octavii I.

Napisano

> 4. Opony + felgi wiem ze można mieć 15,16,17 które są optymalne chodzi mi o spalanie czy jest

> jakaś duża różnica ??

Na większość pytań dostałeś już odpowiedzi, więc nie będę powtarzał (zwłaszcza Wojtas_BB; mogę tylko dodać, że ostatnio empirycznie "testowałem temat kodów" sciana.gif) ok.gif

Co do opon, to nie wiem jaka jest różnica w spalaniu (w Bravo 225/45/17 letnie vs 205/55/16 zimowe jest niezauważalna -podaję rozmiary, bo do Stilo 17 powinny być węższe, a więc ew. różnica będzie jeszcze trudniejsza do zauważenia; trzeba też brać poprawkę na to, że trochę może zależeć od samej opony, tj. jej cech/oporów "konstrukcyjnych", a nie tylko rozmiaru/szerokości).

Odnośnie wielkości, to IMHO do normalnej jazdy do "kompaktu" najlepsze jest 16" (+koszty zupełnie rozsądne). 15 trochę mało/miękko/"wąsko"/brzydko, zaś 17 jeszcze ujdzie pod względem komfortu, gdy się jeździ po znośnych drogach i ważna jest przyczepność (zwłaszcza na suchym), ale jak wiadomo nic nie jest za darmo (w przenośni i dosłownie).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.