Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proszę o wsparcie

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich mam taki mały problem posiadam Asterke z 99 r. 1.4 X14XE z lpg zamontowane w 2002 r jest to zwykła instalacja.Problem jest następujący mam problem z odpalaniem auta po nocnym postoju lub kilkagodzinnym w dzień odpala ale trzeba troszkę pokręcić.Praca na samej benzynie nie sprawia problemów chodzi równo na wolnych jak i na trasie nie dusi się obroty sie nie wachaja jest wszystko ok.Odpalam auto tylko na benzynie i po uzyskaniu pewnej temp. i 2000 obrotów przełancza się na gaz ,mam dodatkowy wyłącznik za pomocą którego mogę wyłączyć całkowicie instalacje.Po wizycie u gazownika stwierdzono przestawienie komputera,wszystko zrobiono na nowo i auto chodziło dokładnie 4 dni po dłuższej jeździe ok.500 kilometrów na drugi dzień ponowny problem z uruchomieniem auta.Podjechałem ponownie do gazownika i odpowiedź fachowca lpg przestawia komputer ale nie wiedzą jak to ugryść. Spróbowałem sprawdzić czy odłaczenie aka da jakiś efekt ,na godz. nic nie dało ale zostawiłem odłaczony ako na cała noc i na drugi dzień odpaliłem bez problemu,nie wiem jak długo zobaczę jutro rano jak udam sie do tyrki. Zauważyłem jeszcze coś takiego że nie chce zejść z obrotów pdczas jazdy , mam np.2500 i wyrzucam na bieg jałowy zejdzie do 1800 i tak zostaje do momentu zatrzymania wtedy zejdzie na wymagane 1000. Bardzo proszę o fachowe opinie co może być nie tak z LPG że przestawia kompa. Nic nie znalazłem na żadnym forum by rozwiązać problem, za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny celowanie na chybił trafił i odwiedzanie kolejnych gazowników jest zbyt kosztowne

Napisano

Wypadaloby watek dac pietro nizej, do Astry 99%...

Pierwszym krokiem byloby odpiecie sterownika LPG od calej instalacji (przywrocenie mniej wiecej stanu fabrycznego) i jazda na samej benzynie oraz przynajmniej 3 krotne poranne odpalenie. Jesli wszystko jest ok na samej benzynie, wypadaloby dokladnie przeanalizowac instalacje elektryczna LPG. Czesto podpiecie przewodu od instalacji LPG do TPS zakloca regulacje biegu jalowego przez ECU. Przyczyn moze byc wiele, ale nie az tak duzo....

Moja propozycja: odpiac instalacje LPG od instalacji fabrycznej i sprawdzenie stanu faktycznego na benzynie. Jesli jest dobrze, gazownicy nie sa kompetentni, co zreszta jest norma...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki za pomoc odwiedziłem kilka warsztatów zalecaję wymianę instalacji bo ta która jest ma swoje lata i by usunąć pronlem trzaba było wymienić większość elementów składowych instalacji,Zalecają zamontowanie przekaźnika który po wyłączenia zapłonu zresetuje ustawienia kompa i usunie błedy które wysyła lpg chyba zsecyduje się na takie rozwiązanie.Praca auta na benzynie była sprawdzana w serwisie parametry ok.

Napisano

> dzięki za pomoc odwiedziłem kilka warsztatów zalecaję wymianę instalacji bo ta która jest ma swoje

> lata i by usunąć pronlem trzaba było wymienić większość elementów składowych

> instalacji,Zalecają zamontowanie przekaźnika który po wyłączenia zapłonu zresetuje ustawienia

> kompa i usunie błedy które wysyła lpg chyba zsecyduje się na takie rozwiązanie.Praca auta na

> benzynie była sprawdzana w serwisie parametry ok.

Źle - niech zrobią instalację LPG tak, żeby komp od benzyny nie łapał błędów - tak się da i powinno być!

PS. Miałeś poprawić tytuł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.