Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

moja idzie na prawko na motor!!!

Featured Replies

Napisano

hej

Mam jedno pytanie czy jest ktoś na tym forum kto jezdzi motorem i się nie wywrócił?Niech na prawko idzie ale co potem....?Jaki motor polecacie dla Pani?(chopper najlepiej)

pozdrawiam

Napisano

> Mam jedno pytanie czy jest ktoś na tym forum kto jezdzi motorem

Raczej nikogo takiego tutaj nie ma zlosnik.gif My jeździmy na motocyklach ok.gif

>Jaki motor polecacie dla Pani?(chopper najlepiej)

np. Suzuki Savage LS650

Łatwiej byłoby jakbyś podaj jakieś konkrety. Chociażby kwotę za którą chcecie coś kupić hmm.gif Czy miała wcześniej do czynienia z motocyklami?

Napisano

> hej

> Mam jedno pytanie czy jest ktoś na tym forum kto jezdzi motorem i się nie wywrócił?

Ja przez dwa lata jazdy szosowym się nie przewróciłem cool.gif

A potem kupiłem enduro i nadrobiłem zlosnik.gif

Moja żona robiąc kategorie A przewróciła motocykl tylko raz na placu. Później mało jeździła po drogach bo moje sprzęty nie nadają się dla kobiet za bardzo.

Napisano
  • Autor

. Chociażby kwotę za którą chcecie coś kupić-do 10tyś.zł Czy miała

> wcześniej do czynienia z motocyklami? a gdzie tam

2 razy po poligonie jechała jakimś enduro.

Napisano

LS 650 Savage (nawet jest na giełdzie AK), virago 535, Rebel 250 - w zależności od budżetu. ok.gif

Napisano

> hej

> Mam jedno pytanie czy jest ktoś na tym forum kto jezdzi motorem i się nie wywrócił?Niech na prawko

> idzie ale co potem....?Jaki motor polecacie dla Pani?(chopper najlepiej)

> pozdrawiam

Ja:) Leżałem na simsonie w wieku 15 lat, ale przez to że uczyłem się driftować na trawie:) Teraz mam 21 i na motocyklu się nie wywaliłęm. Na Hondzie CB 500 miałem taką przygodę że wyprowadzałem ją z garażu i mnie przeważyła, Honda leżała ale ja ustałem. Największym zagrożeniem są wywrotki parkingowe. Motocykl jest ciężki i może kierowce przeważyć.

Napisano

Nie bój się tego że chce iśc na prawko naprawde nie ma czego, ja też nie tak dawno zaczełem przygode z powaznymi motocyklami i jest naprawde to fajna sprawa, motocykl ma najwieksze możliwości wywrotki własnie parkongowej bo później nabiera dużej stabilności. Zawsze możesz ja namówić na jakieś sprzet do 250 cm, na miasto wystarczający a te sprzety nie waża jakoś dużo wiec sobie spokojnie poradzi. Ważne by poszła do dobrej szkoły moto gdzie ja naucza dobrze posługiwać się moto smile.gif

Napisano

Ja dla mojej serce.gif wygrałem prawko kat. A na zlocie motocyklistów 270751858-jezyk.gif

klik

Jak uda mi się wygrać jeszcze raz chętnie zafunduję komuś kurs grinser006.gif

Ps. Warto jeździć na zloty cool.gif

Sory ale wtopa, sory za OT sick.gif

Napisano

>chopper najlepiej

Na drog sprzet to i owszem, kiepsko sie na nich rozpoctzyna nauke, polecam naked'a

wink.gif

Napisano

> zagrożeniem są wywrotki parkingowe. Motocykl jest ciężki i może kierowce przeważyć.

ja swego czasu od kogoś usłyszałem pewną zasadę ...

jeśli nie jesteś w stanie podnieść motocykla z gleby to nie jest motocykl dla Ciebie ...

Napisano

> ja swego czasu od kogoś usłyszałem pewną zasadę ...

> jeśli nie jesteś w stanie podnieść motocykla z gleby to nie jest motocykl dla Ciebie ...

Czyli takim goldasem to tylko Pudzianowski??

Napisano

Sa dwa typy motocyklistow: ci, co sie przewrocili i ci, ktorzy sie do tego nie przyznaja old.gif

Napisano

> Sa dwa typy motocyklistow: ci, co sie przewrocili i ci, ktorzy sie do tego nie przyznaja

Ja dwa razy leżałem - raz na parkingu na żwirku facepalm.gif, a drugi raz na Zakopiance - tu już było ostrzej. hehe.gif

Napisano

> Ja dwa razy leżałem - raz na parkingu na żwirku , a drugi raz na >Zakopiance - tu już było ostrzej.

Ja, na szczescie nigdy nie lezalem na drodze. Pare razy udalo mi sie polozyc moto przy ruszaniu. Ot wyrwal sie hahaha.gifsciana.gif Ale to bylo na poczatku.

aaaaaaaaa i raz sie przewrocilem na kursie na PJ frown.gif

Napisano

Ja sie wywalilem na mokrej trawie na posesji dajac wiecej gazu Chinskim skuterkiem 50-ka. Tak wiec wszystko jest mozliwe wink.gif

Napisano

poszedlem na kurs nie siedzac w zyciu nawet na komarku

na kursie bez gleby

kupilem skuterek, bez gleby

kupilem pierwsze moto, bez gleby

kupilem drugie moto i nadrobilem za wszystkie lata, lacznie z czolowka podczas wyprzedzania grinser006.gif

co do polecanego moto to wiadomo...

tylko ROMET old.gif

Napisano

> I to Ty piszesz, czy Twój duch?

Romet niejednokrotnie udowodnil ze ma 5 gwiazdek w euroncap grinser006.gif

Napisano

> ja swego czasu od kogoś usłyszałem pewną zasadę ...

> jeśli nie jesteś w stanie podnieść motocykla z gleby to nie jest motocykl dla Ciebie ...

Powiem Ci w sekrecie, ze ten kto Ci to opowiadal, napopwiadal Ci glupot !

Nie waga i sila a tylko i wylacznie technika ( podnoszenia motocykla )

http://motodriver.eu/technika-jazdy-f24/podnoszenie-lezacego-motocykla-t11403.html

http://motodriver.eu/technika-jazdy-f24/podnoszenie-lezacego-motocykla-t11403.html

wink.gif

Napisano

> Powiem Ci w sekrecie, ze ten kto Ci to opowiadal, napopwiadal Ci glupot !

no ale trochę w tym prawdy jest... jak kobietka kupi 250 kg moto może być problem jak się wywróci na parkingu żeby to podnieść... wiem bo sam dwa razy podnosiłem i trzeba trochę mieć krzepy żeby jednak poderwać go z gleby... dodatkowo motorek powinien być na tyle lekki żeby podczas takiej wywrotki mogła się zpod niego wygrzebać...

wiem że jak się patrzy ma te filmiki o podnoszaeniu moto to da się podnieść nawet goldwinga ale wszytsko zależy od krzepy kobietki (ta na drugim filmie jest większa odemnie smile.gif)

Napisano

> no ale trochę w tym prawdy jest... jak kobietka kupi 250 kg moto może być problem jak się wywróci

> na parkingu żeby to podnieść... wiem bo sam dwa razy podnosiłem i trzeba trochę mieć krzepy

> żeby jednak poderwać go z gleby... dodatkowo motorek powinien być na tyle lekki żeby podczas

> takiej wywrotki mogła się zpod niego wygrzebać...

> wiem że jak się patrzy ma te filmiki o podnoszaeniu moto to da się podnieść nawet goldwinga ale

> wszytsko zależy od krzepy kobietki (ta na drugim filmie jest większa odemnie )

Moja żona waży coś kole 60 kg i jeździ XX'em więc bez przesady. Jak ktoś napisał, liczy się technika. Oczywiście nie polecam nikomu XXa na pierwsze moto, ale żona ma już naprawdę duże doświadczenie i przecież nie myśli o tym że się przewróci, tylko o tym, żeby dojechać. Na powyższej zasadzie, to autem jeździliby tylko strongmani, bo by dali radę wyciągnąć z rowu, albo ze śniegu jak się zakopie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.