Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wolne obroty w 1.2 8v

Featured Replies

Napisano

Mam problem z wolnymi obrotami - mianowicie po odpaleniu zimnego silnika nie ma "automatycznego ssania", obroty są strasznie niskie - około 500 rpm. Jak się troszkę zagrzeje i chwile sobie popracuje to są normalne (około 800). Kostka jest dobrze wpięta do krokowca. Zastanawiam się czy to może być wina przewodów do krokowca czy może czegoś innego. Ja mam trochę namotane to wszystko bo krokowy mam zamontowany na kolektorze ssącym i od niego idzie wąż powietrzny do dolotu (bo przepustnica zmieniona na 55mm). Wszystko banglało elegancko i nagle się zaczęło dziać to co napisałem. A, jeszcze jakieś 2 tygodnie wcześniej przestał mi działać wskaźnik temperatury, a czujnik jest zaraz koło krokowca (możliwe że jedno nie ma nic wspólnego z drugim). Macie jakieś pomysły co to jeszcze może być?? niewiem.gif

Napisano

> Mam problem z wolnymi obrotami - mianowicie po odpaleniu zimnego silnika nie ma "automatycznego

> ssania", obroty są strasznie niskie - około 500 rpm. Jak się troszkę zagrzeje i chwile sobie

> popracuje to są normalne (około 800). Kostka jest dobrze wpięta do krokowca. Zastanawiam się

> czy to może być wina przewodów do krokowca czy może czegoś innego. Ja mam trochę namotane to

> wszystko bo krokowy mam zamontowany na kolektorze ssącym i od niego idzie wąż powietrzny do

> dolotu (bo przepustnica zmieniona na 55mm). Wszystko banglało elegancko i nagle się zaczęło

> dziać to co napisałem. A, jeszcze jakieś 2 tygodnie wcześniej przestał mi działać wskaźnik

> temperatury, a czujnik jest zaraz koło krokowca (możliwe że jedno nie ma nic wspólnego z

> drugim). Macie jakieś pomysły co to jeszcze może być??

moze byc czujnik temp plynu chlodzacego lub zasysania powietrza

Napisano
  • Autor

> moze byc czujnik temp plynu chlodzacego lub zasysania powietrza

Temperatury płynu chłodzącego mi właśnie padł (albo gdzieś przewody uszkodziło), tak jak napisałem. A temp zasysanego powietrza tj ten na kolektorze ssącym czy na dolocie?

Napisano

> Mam problem z wolnymi obrotami - mianowicie po odpaleniu zimnego silnika nie ma "automatycznego

> ssania", obroty są strasznie niskie - około 500 rpm. Jak się troszkę zagrzeje i chwile sobie

> popracuje to są normalne (około 800). Kostka jest dobrze wpięta do krokowca. Zastanawiam się

> czy to może być wina przewodów do krokowca czy może czegoś innego. Ja mam trochę namotane to

> wszystko bo krokowy mam zamontowany na kolektorze ssącym i od niego idzie wąż powietrzny do

> dolotu (bo przepustnica zmieniona na 55mm). Wszystko banglało elegancko i nagle się zaczęło

> dziać to co napisałem. A, jeszcze jakieś 2 tygodnie wcześniej przestał mi działać wskaźnik

> temperatury, a czujnik jest zaraz koło krokowca (możliwe że jedno nie ma nic wspólnego z

> drugim). Macie jakieś pomysły co to jeszcze może być??

U mnie ostatnio jest dokładnie odwrotnie. Jak zimny to chodzi idealnie, jak się zagrzeje to obroty się robią 600... a czasem gaśnie ale wczoraj to już jest bonanza. Obroty po odpaleniu 3 albo 4 tysiące a po chwili falują strasznie i nie ważne czy zimny czy ciepły. Cały osprzęt mam z 1.2 8v 75 (palio 2000 rok), nowiutki krokowiec, nowiutki TPS, już brak mi pomysłów.

Napisano

nie wiem czy pomogę ja miałem kiedyś po lekkim upalaniu następnego dnia odpalam a tu 3 tyś i rosną po prze gazowaniu spadły ale falowały strasznie, przyczyna byłą prosta jak się okazało pedał hamulca twardy jak w malaczu, nie miałem podciśnienia na serwie, podpiąłem i gitara

Napisano
  • Autor

Z tym serwem miałem identyczną opcję - zaraz po swapie, pierwsze odpalenie i gdzies okolo 3500 rpm i po chwili zaczeły falować, okazało się że miałem dziuuurke w wężu do serwa (przy wsadzaniu silnika musiał się złamać). To koledze pomogliśmy smile.gif A ja? niewiem.gif

Napisano

temperaturę zasysanego powietrza to masz na przepustnicy

Napisano

> nie wiem czy pomogę ja miałem kiedyś po lekkim upalaniu następnego dnia odpalam a tu 3 tyś i rosną

> po prze gazowaniu spadły ale falowały strasznie, przyczyna byłą prosta jak się okazało pedał

> hamulca twardy jak w malaczu, nie miałem podciśnienia na serwie, podpiąłem i gitara

Możliwe, że mam jakąś nieszczelność w dolocie bo czasem śmierdzi gazem...

Napisano
  • Autor

Napisałem już w poście wyżej że że mam pokombinowane wszystko i nie mam seryjnej przepustnicy tylko jakąś z całkowicie innej fury o śr. fi 55mm, także nie mam żadnego czujnika na niej, krokowca mam zamontowanego na kolektorze ssącym (w dziurze specjalnie w tym celu wykonanej claps.gif) i od niego idzie wąż powietrzny na dolot, w którym to jest zamontowany czujnik temp. pow., a drugi jest też na kolektorze. I właśnie nie wiem o który chodzi... A co do przypadku Glacy - sprawdź sobie wszystkie wężyki które odchodzą od kolektora ssącego, bo ogólnie będzie Ci sie tak działo jak łapie Ci jakieś lewe powietrze na kolektor (już za przepustnicę), gdzieś pewno jakaś nieszczelność będzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.