Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wskaznik ilosci gazu...

Featured Replies

Napisano

nie dziala tak jak trzeba...tzn

posiada 4 diody zielone i 1 czerwona przy pelnym zbiorniku

wiadomo jak powinien dzialac...

swieci sie caly czas ze jest pelen zbiornik i nie gasna..

az konczy sie gaz i auto sie dlawi, mimo konca gazy nie przelacza sie sam na bene (instalacja sekwencyjna) screwy.gif

nie gasnie zadna lampka..

co to moze byc?

co gdzie sprawdzac?

Napisano

jesli to nowa instalka to trzeba by podlaczyc sie do kompa gazu i poustawiac sposob czytania ilosci gazu w butli i cisnienie przelaczania...jesli stara i dzialalo to...nie wiem zlosnik.gif

Napisano

> nie dziala tak jak trzeba...tzn

> posiada 4 diody zielone i 1 czerwona przy pelnym zbiorniku

> wiadomo jak powinien dzialac...

> swieci sie caly czas ze jest pelen zbiornik i nie gasna..

> az konczy sie gaz i auto sie dlawi, mimo konca gazy nie przelacza sie sam na bene (instalacja

> sekwencyjna)

> nie gasnie zadna lampka..

> co to moze byc?

> co gdzie sprawdzac?

też mam ten sam problem aczkolwiek to nie sekwencja... przyłaćza sie ok tylko czasem zle wskazują te lampki i nie wiem co robic...

Napisano

Podepnę się, bo mam bardzo podobnie...

Instalacja BRC SQ 24. Wskaźnik taki:

876e482bb0433653abb20e666f4d902d.jpg

- Przy zatankowaniu do pełna pokazują się 4 zielone diody (OK)

- Po mniej więcej 70km jedna gaśnie (OK)

- Po następnych kilometrach powinny się świecić 2, 1... a jest lipa, tzn znów zapalają się 4 i świecą do końca, z tym, że jak włącza się rezerwa to zaczynają migać wszystkie 4 (nie OK)

- Jak się kończy gaz auto normalnie przełącza się na benzynę (OK)

Fachmani w ASO mówili, że trzeba zmienić "czujnik gazu", ale nie mieli na stanie. Ktoś wie może co to za czujnik (w tej instalacji) i czy można to jakoś samemu zmienić w miarę bezinwazyjnie?

Napisano

> Podepnę się, bo mam bardzo podobnie...

> Instalacja BRC SQ 24. Wskaźnik taki:

> - Przy zatankowaniu do pełna pokazują się 4 zielone diody (OK)

> - Po mniej więcej 70km jedna gaśnie (OK)

> - Po następnych kilometrach powinny się świecić 2, 1... a jest lipa, tzn znów zapalają się 4 i

> świecą do końca, z tym, że jak włącza się rezerwa to zaczynają migać wszystkie 4 (nie OK)

> - Jak się kończy gaz auto normalnie przełącza się na benzynę (OK)

> Fachmani w ASO mówili, że trzeba zmienić "czujnik gazu", ale nie mieli na stanie. Ktoś wie może co

> to za czujnik (w tej instalacji) i czy można to jakoś samemu zmienić w miarę bezinwazyjnie?

tymi lampkami steruje sygnał z czujnika (pływaka) umieszczony w zbiorniku gazu. po pierwsze czas gasńiecie kontrolek w zależności od ubytku paliwa można ustawiać z pomocą kompa. z reguły prawdiłowe ustawienie tych parametrów wystarczy do prawidłowego działania. nie słyszałem, aby kiedykolwiek komuś padł sam czujnik.

Napisano

> tymi lampkami steruje sygnał z czujnika (pływaka) umieszczony w zbiorniku gazu. po pierwsze czas

> gasńiecie kontrolek w zależności od ubytku paliwa można ustawiać z pomocą kompa. z reguły

> prawdiłowe ustawienie tych parametrów wystarczy do prawidłowego działania. nie słyszałem, aby

> kiedykolwiek komuś padł sam czujnik.

OK, ale te parametry były ustawione prawidłowo. Możliwe żeby się same rozjechały w ciągu ostatnich 3 tygodni?

Druga sprawa, to w ASO podpinali się kompem, więc zakładam, że problem softowy wykluczyli. Diagnoza była, że to czujnik.

Napisano

> OK, ale te parametry były ustawione prawidłowo. Możliwe żeby się same rozjechały w ciągu ostatnich

> 3 tygodni?

> Druga sprawa, to w ASO podpinali się kompem, więc zakładam, że problem softowy wykluczyli. Diagnoza

> była, że to czujnik.

Spoko, u mnie już 2 razy wymieniali to ustrojstwo.

Zawsze jakos wypadało, ze na chwile przed przegladem to sie zaczynało hehe.gif

Teraz juz mi sie gwarancja skonczyła, wiec jak cos sie sieknie, nie bede naprawiał.

Napisano

Ja mam identyczny wskażniczek od BRC Sequent, od początku nie działał porządnie, wskazywał nie wiadomo co, a teraz się czesto gęsto zawiesza i tylko mruga wesoło wszystkimi diodami. Gaziarze z Blokmana oczywiście nie potrafili nic z nim zrobić zlosnik.gif

Dlatego jeżdżę na licznik, wiem, że przejadę ok. 400 km na butli i trzeba gnać na stację

Napisano

> Podepnę się, bo mam bardzo podobnie...

> Instalacja BRC SQ 24. Wskaźnik taki:

To i ja się podepnę zlosnik.gif Na ile poustawiać poziomy poszczególnych diód żeby mieć sensowne wskazania?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.