Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zagwozdka z prędkościomierzem na linke...

Featured Replies

Napisano

... może ktoś tutaj wsadzał jakiś nowszy silnik ze skrzynią do auta które miało w oryginale mechaniczny prędkościomierz... zlosnik.gif

otóż, mam wołgę z mechanicznym prędkościomierzem (linka ze skrzyni) i wsadzam do niej 300TD ze skrzynią z W124....

w W124 sygnał z prędkościomierza jest brany z czujnika ABS, czy jest jakiś sposób żeby zmusić prędkościomierz Wołgi do współpracy? mógłbym wsadzić elektronikę prędkościomierza mercedesa do licznika wołgi tak żeby nie było widać ale skąd wziąć sygnał w aucie bez ABSu?

Chcę aby deska wyglądała identycznie jak w oryginale... i żeby działała, wskazania nie musza być super akuratne...

Napisano

> ... może ktoś tutaj wsadzał jakiś nowszy silnik ze skrzynią do auta które miało w oryginale

> mechaniczny prędkościomierz...

> otóż, mam wołgę z mechanicznym prędkościomierzem (linka ze skrzyni) i wsadzam do niej 300TD ze

> skrzynią z W124....

> w W124 sygnał z prędkościomierza jest brany z czujnika ABS, czy jest jakiś sposób żeby zmusić

> prędkościomierz Wołgi do współpracy? mógłbym wsadzić elektronikę prędkościomierza mercedesa do

> licznika wołgi tak żeby nie było widać ale skąd wziąć sygnał w aucie bez ABSu?

> Chcę aby deska wyglądała identycznie jak w oryginale... i żeby działała, wskazania nie musza być

> super akuratne...

A skrzynia mercedesa nie ma żadnej zaślepki po starszej wersji?

Może we wcześniejszych modelach prędkościomierz był na linkę.

Napisano
  • Autor

> A skrzynia mercedesa nie ma żadnej zaślepki po starszej wersji?

> Może we wcześniejszych modelach prędkościomierz był na linkę.

hmmm tego nie wiem, muszę poczytać czy w W124 zawsze był ABS...

Napisano
  • Autor

dobra już wiem, jest miejsce na linke i są mercedesowskie prędkościomierze na linke zlosnik.gif

Napisano

> dobra już wiem, jest miejsce na linke i są mercedesowskie prędkościomierze na linke

Istotne jest jeszcze przełożenie./ilość ząbków/

Napisano

> Istotne jest jeszcze przełożenie./ilość ząbków/

Istnieje spore prawdopodobieństwo połączone z pewnością, że większość tych "zagranicznych" części będzie w 100% kompatybilna z radzieckimi hehe.gifgrinser006.gif

Poza tym zawsze można coś wyrzeźbić w zestawie wskaźników wstawiając tam zamiast magnesu jakiś silnik krokowy z innego licznika, sygnał wziąć z czegokolwiek co się obraca w czasie jazdy i odpowiednio go obrobić.

Napisano

> sygnał wziąć z czegokolwiek co się obraca w czasie jazdy i

> odpowiednio go obrobić.

Na przykład takim bajerem na masce hehe.gif

sun%20star%202712.jpg

Nie mogłem się powstrzymać swiety.gif

rotfl.gif

Napisano

> dobra już wiem, jest miejsce na linke i są mercedesowskie prędkościomierze na linke

Czyli dobrze przypuszczałem cfaniaczek.gif

Jeśli obroty linki będą inne, to najprościej będzie pobawić się z prędkościomierzem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.