Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

komory rezonansowe w dolocie za filtrem

Featured Replies

Napisano

Przed filtrem komory rezonansowe redukujące tzw szmery ssania to norma, ale nie sądziłem, że znajdę puste puszki także za filtrem, tuż nad przepustnicą (zdjęcie poniżej - pierwsza komora malutka, druga niżej zdecydowanie większa). Czy spełniają one tą samą role co duża pucha przed filtrem ? Czy może mają za zadanie zakłócić przepływ powietrza, tym samym zmniejszyć moc ?

284798866-Zdj%EAcia-0060.jpg

Napisano

one nie tylko sluza do rdukcji szmerow ssania, za ich sprawa uzyskuje sie odpowiednia "pojemnosc" dolotu, kiedys widzialem testy z hamowni, dolot seryjny, dolot w postaci rury + filtr stozkowy i ten sam dolot + wpieta w uklad butelka chyba 2l i ta konfiguracja byla zdecydowanie najefektywniejsza, zwlaszcza widoczna w wartosci i zakresie momentu obrotowego ok.gif a test ten widzialem na stronie internetowej ktoregos z naszych krajowych tunerow hmm.gif

pozdr.

Napisano

> one nie tylko sluza do rdukcji szmerow ssania, za ich sprawa uzyskuje sie odpowiednia "pojemnosc"

> dolotu,

Ta pojemność może być zmieniana za pośrednictwem sterowanych podciśnieniem i zaworami z ECU przysłonami w celu dostosowania jej do aktualnych potrzeb silnika, jak na przykład w Lanosie 16V facepalm.gif

Napisano

> Ta pojemność może być zmieniana za pośrednictwem sterowanych podciśnieniem i zaworami z ECU

> przysłonami w celu dostosowania jej do aktualnych potrzeb silnika, jak na przykład w Lanosie

> 16V

a czy ja gdzies napisalem ze nie moze zlosnik.gif

pozdr.

Napisano

> a czy ja gdzies napisalem ze nie moze

> pozdr.

A czy ja gdzieś napisałem, że o tym nie napisałeś? grinser006.gif Napisałem to jako uzupełnienie Twojej wypowiedzi dla autora wątku, oraz dla pozostałych czytelników forum dla upamiętnienia biglaugh.gifzlosnik.gif

Dodam jeszcze, że tego typu układy dolotowe stanowią przeważnie konstrukcje dopracowane do perfekcji i wszelkimi zmianami można je tylko zepsuć.

Napisano

> A czy ja gdzieś napisałem, że o tym nie napisałeś? Napisałem to jako uzupełnienie Twojej

> wypowiedzi dla autora wątku, oraz dla pozostałych czytelników forum dla upamiętnienia

> Dodam jeszcze, że tego typu układy dolotowe stanowią przeważnie konstrukcje dopracowane do

> perfekcji i wszelkimi zmianami można je tylko zepsuć.

dla uzupelnienia dodam ze w subaru outbacku 2.5 N/A tzw "slepa kiszka" w ukldzie dolotowym za filtrem powietrza ma jest olbrzymia na oko pojemnosc blisko 10L, (jest duzo duzo wieksza od zbiornika na plyn do spryskiwaczy...!

w subaru foresterze z tym samym motorem ale juz ze zmiennymi faza rozrzadu "slepa kiszka" ma max 2L

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.