Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do ludzi z Krakowa - gdzie na prawko kat. A?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie, nadchodzi ten czas zlosnik.gif wiosna już za oknem, szlifiery tną po ulicach biglaugh.gif więc chyba najwyższy czas wziąć się za postanowienie noworoczne - prawko.

no i właśnie pytanie do ludzi z krk, gdzie najlepiej się wybrać? tzn, gdzie najlepsza szkoła, fajne motorki, spoko ludzie i niskie ceny ? zlosnik.gif

Napisano

>tzn, gdzie najlepsza szkoła, fajne

> motorki, spoko ludzie i niskie ceny ?

Takie rzeczy to tylko w Erze.

A chcesz zrobic papier czy nauczyc się jeżdzić?

Podobno jedną z najlepszy szkół jest Krakowska Szkoła Motocyklistów, ale mają tam około 30% drożej niż w innych i musisz chodzić na wykłady (miesiąc), a po nich dopiero zajęcia praktyczne. Jak sie domyslasz kursu w 2 tygodnie nie zrobisz.

Polecają ja jeśli nie miałeś wcześniej kontaktu z 2oo. Kursy rozpoczynają z początkiem miesiąca. Spiesz sie bo w kwietniu pewnie beda mieć zapisy na lipiec.

Maszyny w wszystkich szkołach mają podobne. Każda szkoła już teraz posiada nowe YBR 250 jak w MORDzie, a poza tym poczciwe GN250 i GN125.

Zajęcia w "tanich" szkołach wyglądają tak że ok. 80% to plac a reszta miasto tzn. przejechanie pewnie tak z 3 razy trasy.

Jeśli mam podać jakieś konkrety to ja robiłem w Prymusie, na Prądnickiej (na Kleparzu). Instruktor sam jeździ na motocyklu, przygotował mnie do egzaminu bardzo dobrze (ostanie 2 godziny jazdy zawsze zostawia na dzień egzaminu lub dzień przed). Plac duzy przy Prandoty to kręcenie ósemek nie jest takie nudne.

Aha i najważniejsze ja wcześniej jeździłem na moto (nie po drogach publicznych ale jeździłem)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ja mogę Ci polecić naukę w MSM Małoposka.

Kurs bardzo szybki , teoria leci codziennie i po 5 dniach koniec wykładów i zaczynasz jazdy. Ja zrobiłem całość w 4 tygodnie.

Dodam że teoria jest tylko o motocyklach i dla grupy szkoleniowej w tej kategorii , na zajęciach nie ma nikogo na inne kategorie.

To ważne , bo kumpel robił kurs w OES-ie i tam z 20 osób na kursie tylko 2 były na kat.A i nic o motocyklach sie nie dowiedzieli, słuchali o kat.B i C. No ale kurs kosztował tylko 799 zł.

Tu jeszcze pochwale MSM za super warunki na placu oraz zajęcia na autostradzie, no i wogóle za podejście do tematu i zaangażowanie.

O KSM też czytałem i słyszałem , ale poszedłem jednak do MSM-u.

Szkoły te mają podobne nazwy, ale z pewnością są jedyne i najlepsze w swoim rodzaju w Kraku, tu masz adresy :

1. MSM (www.msm.malopolska.pl) - cena 1200zł

2. KSM (ksm.riders.pl) - cena 1300zł

Kamil

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.