Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poswapowy problem

Featured Replies

Napisano

Witam, kolega ma problem, a ja nie mialem stycznosci z listwą wtryskową i wtryskami z punto 1.2 mpi z 2003

samochod swiezo po swapie silnik 1.2 z p1 75, kolektor + przepustnica p1 75 listwa wtryskowa z p2 8V mpi (bez powrotu) pompa paliwa 3 barowa. silnik pali od strzala ale kopci mocno a nawet pluje niedopalonym paliwem, sonda lambda nowa, swiece nowe, kable nowe, kompresja po 14atm na rozgrzanym silniku. Probowalem obnizyc cisnienie paliwa poprzez redukcje napiecia na pompie, ale przy ustawieniach 5-6V na wolnych obrotach bylo w miare ok dymienie do konca nie ustalo ale bylo w miare dobrze, ale jak sie probowalo wejsc na obroty to z wielkim trudem i do tego dymiac jak nigdy. czujnik temp dziala bo idzie od niego sygnal na zegar, przewod od map sensora nowy. brak jakichkolwiek dziur w dolocie zeby bral lewe powietrze. juz mi sie pomysly koncza jakby ktos mogl dac jaka kolwiek wskazowke bylbym wdzieczny

Napisano
  • Autor

> To może oryginalna listwa wraz w wtryskami tak jak to wyjechalo z fabryki będzie dobrym

> rozwiązaniem.

tez jestem przekonany ze to to robi taką robote

ale widzialem tez ze niektorzy jezdza z taką listwą i jest ok

Napisano

> tez jestem przekonany ze to to robi taką robote

> ale widzialem tez ze niektorzy jezdza z taką listwą i jest ok

na listwie tak, ale nie na tych wtryskach. Wtryski sa wydajniejsze. Zalozyc oryginalne wtryski. Kosz pompy paliwa jest z SC 1.1 MPI ?? Bo gdzies regulator cisnienia musi byc

Napisano

No ja miałem listwę od P1 a wtryski od 2ki i nie było to całkiem sprawne. Już dokładnie nie pamiętam co się tam z tym działo ale był problem.

Napisano

e no panie ... na listwie 8v jak dobrze pamietam jest utrzymywane 2,5 albo 2 bar ciśnienia a jak dales listwe bez powrotu to nawet przy pompie 1 bar masz tam duuuzo wiecej.... wiec wsio zeby.GIF

Napisano

A my mielismy takie objawy jak była walnieta pompa i nie dawała 3 bar a dużo mniej, tez kopcił jak głupi. Po wymianie wkładu wszystko jak ręką odjał, ale listwa z powrotem i regulatorem była.

Napisano
  • Autor

> Piotrek jaka pompa sedzi w baku?

pompa jest 3barowa

Napisano

> pompa jest 3barowa

Ale jaka? jaki kosz? MPI, zwykle SPI z pompa 3 bar?

Napisano
  • Autor

> Ale jaka? jaki kosz? MPI, zwykle SPI z pompa 3 bar?

hehe sorry

kosz jest z CCS z pompą 3 barową

tak ze temat juz jest praktycznie do zamkniecia smile.gif bo wszystko juz jasne , tylko dla pewnosci pytalem

Napisano

No to juz chyba wiesz ze macie uklad paliwowy bez regulatora zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.