Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amorki żal i ostrzeżenie

Featured Replies

Napisano

Rok temu wymieniałem amorki tył .Kupiłem KYBy olejowe cena/jakość rzekomo ok ale niestety dziś zmiana kół z zimowych na letnie i co się okazuje ? Oba amorki już sie pocą no.gif przebieg 30tyś km buu.gif niby 3mają bo przyczepność do podłoża sprawdzona na stacji diagnostycznej po 80% no ale niesmak pozostał ,może kupiłem podróby bo przód też mam KYB i od roku spokój . Ot tak napisałem posta co by inni nie napalali się odrazu na polecane KYB ale przez chwile się zastanowili tongue.gif PS po wymianie felg ,polerce lakieru E547 grinser006.gif użyciu czernidła bioline itd astra znów wygląda jak ''nowa'' i wiosnę czuć smile.gif pozdro

Napisano

Musiałeś trafić na kiepską partię albo jakieś podróbki. Reklamuj jeśli masz taką możliwość.

U mnie na tyle jeżdżą KYB olejowe i od kilku lat i kilkudziesięciu kkm jest spokój.

Napisano
  • Autor

Po roku czasu to ani paragonu ani opakowań angryfire.gif Dodam że na amorkach wybite KYB made in thailand niestety oslabiony.gif

Napisano

> na amorkach wybite KYB made in thailand

Niezmiennie uważam iż one są rewelacyjne.

Koniec i kropka. Chyba miałeś wielkiego pecha, albo wielkie dziury w jezdni wychaczyłeś (co w obecnych warunkach jest wielce prawdopodobne) i w skutek uszkodzenia musiały puścić.

P.S. Co do podróbek... Są marki amortyzatorów tańsze o 3/4 ceny w stosunku do KYB... i nie wiem czy by się komuś opłacało robić linie produkcyjną z produktem, który u nas w Polsce, żeby to delikatnie powiedzieć jest raczej wybierany sporadycznie hmm.gif

Napisano

> zmiana kół z zimowych na letnie i co się okazuje ? Oba amorki już sie pocą przebieg 30tyś km

Zdarza się. Podobnie miałem kiedyś z Sachsem - zaczął przeciekać chyba tydzień po gwarancji. Z kolei w drugim pojeździe od dość dawna mam niecieszące się dobrą Monroe i wszystko jest super...

k.

Napisano

> Po roku czasu to ani paragonu ani opakowań ...

Wiec pretensje i zale tylko do siebie. Kazdemu moze przytrafic sie produkcyjna wpadka i wlasnie dlatego wymyslili cos takiego jak gwarancja czy reklamacja wink.gif

Rowniez mam marke podana przez Ciebie i jest OK

Napisano

> Po roku czasu to ani paragonu ani opakowań

Nie przejmuj się . I tak by nie uznano gwarancji jesli nie miałbyś dokumentu potwierdzającego montaż w warsztacie. Wymieniałem przednie w swojej Astrze na KYB ze 2 lata temu i dopiero jak się wczytałem w gwarancję to sprzedawca raczył potwierdzić ten fakt. Prawy amor poci się prawie od nowości wrrr.gif

Napisano

> Nie przejmuj się . I tak by nie uznano gwarancji jesli nie miałbyś dokumentu potwierdzającego

> montaż w warsztacie. Wymieniałem przednie w swojej Astrze na KYB ze 2 lata temu i dopiero

> jak się wczytałem w gwarancję to sprzedawca raczył potwierdzić ten fakt. Prawy amor poci się

> prawie od nowości

A co tu chciales potwierdzac? Przeca wszystko jest napisane. Dotyczy to wielu, wielu, wielu przedmiotow. Wyobraz sobei jak kupilem elektryczny piekarnik to tez musialem miec pieczatke ze fachowiec go montowal choc operacja ta w porownaiu z wymiana amorkow byla banalnie prosta wink.gif

Napisano

> A co tu chciales potwierdzac? Przeca wszystko jest napisane.

A kto to czyta? 10% kupujących? Z czego pewnie wiekszość to handlowcy którzy z racji swojej profesji są na takie rzeczy wyczuleni.

Ta się zastanawiam po co kupować na allegro albo w innych sklepach skoro samemu nic nie można z tym zrobić.

Kiedy chciałem kupic przepływkę Boscha do mojego klekota to dopiero po moich ponagleniach pan sprzedawca napisał że gwarancja zostanie uznana tylko z pieczątką zakładu montującego Wiadomo że to dupokrytka bo taka wymiana to odkręcenie 2 cybantów i wypięcie 1 wtyczki.

Szkoda tylko że te informacje są generalnie dość słabo eksponowane

Napisano

> A kto to czyta? 10% kupujących? Z czego pewnie wiekszość to handlowcy którzy z racji swojej

> profesji są na takie rzeczy wyczuleni.

> Ta się zastanawiam po co kupować na allegro albo w innych sklepach skoro samemu nic nie można z tym

> zrobić.

> Kiedy chciałem kupic przepływkę Boscha do mojego klekota to dopiero po moich ponagleniach pan

> sprzedawca napisał że gwarancja zostanie uznana tylko z pieczątką zakładu montującego Wiadomo

> że to dupokrytka bo taka wymiana to odkręcenie 2 cybantów i wypięcie 1 wtyczki.

> Szkoda tylko że te informacje są generalnie dość słabo eksponowane

Ja zawsze czytam i to nawet od czasu gdy nie wiedzialem czym bede na chleb zarabiac smile.gif

Jak masz jakies sugestie co do gwarancji itd to skieruj je do producenta i z nim rozmawiaj czy wymiana jest "latwa" czy "trudna" smile.gif

Nie ze wszystkim musimy sie zgadzac ale jest jak jest i nalezy sie tego trzymac wink.gif

Piekarnika tez fachowiec mi nie podlaczal, znajomy postawil pieczatke i gra muzyka smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.