Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ślimak skrzyni a impulsator

Featured Replies

Napisano

Mam skrzynie niby z MPI (kupiłem juz auto z taką) Obudowa wygląda jak z 900 jest zamontowana do silnika na flaszy a bebechy sportinga.

I teraz pytanie bo może ktoś miał podobny przypadek. Jak zdemontować ślimak i czy w ogóle muszę go wymieniać, człowiek na allegro twierdzi że trzeba zmienić ślimak bo sam impulsator z mpi nic nie da.

Musze założyć impulsator do niej, moja linka wygląda tak jak na foto

dsc01411kp.jpg

A ślimak w skrzyni tak

dsc01415g.jpg

Napisano

> Mam skrzynie niby z MPI (kupiłem juz auto z taką) Obudowa wygląda jak z 900 jest zamontowana do

> silnika na flaszy a bebechy sportinga.

> I teraz pytanie bo może ktoś miał podobny przypadek. Jak zdemontować ślimak i czy w ogóle muszę go

> wymieniać, człowiek na allegro twierdzi że trzeba zmienić ślimak bo sam impulsator z mpi nic

> nie da.

> Musze założyć impulsator do niej, moja linka wygląda tak jak na foto

> A ślimak w skrzyni tak

Dziwnie ci wystaje ten czerwony element ze skrzyni. Normalnie zalatw sobie impulsator z MPIka i jazda. Linke masz chyba z tego co widze ze zwyklej skrzyni od silnika fire bo w 900 od strony skrzyni linka ma przekroj kwadratowy ale do takiej skrzyni tez bys dostal impulsator bo sa dwa rodzaje.

Napisano
  • Autor

> Dziwnie ci wystaje ten czerwony element ze skrzyni. Normalnie zalatw sobie impulsator z MPIka i

> jazda. Linke masz chyba z tego co widze ze zwyklej skrzyni od silnika fire bo w 900 od strony

> skrzyni linka ma przekroj kwadratowy ale do takiej skrzyni tez bys dostal impulsator bo sa dwa

> rodzaje.

Właśnie chodzi mi to to czy z MPI zadziała bo koleś na allegro widzac te foty chce mi sprzedać ze ślimakiem i nie wiem czy mnie nie naciąga.

Napisano

> Właśnie chodzi mi to to czy z MPI zadziała bo koleś na allegro widzac te foty chce mi sprzedać ze

> ślimakiem i nie wiem czy mnie nie naciąga.

W MPI masz dwa rodzaje. Jeden z koncowka taka jak masz koncowke linki (skrzynie od fire) i drugi z linka prasowana na kwadratowo (skrzynie 900). Nie wiem czy wymiana slimaka by cos dala bo nie porownywalem ale po prostu slimak ze zwyklej skrzyni moze byc inny niz z 900-kowej. Ja bym kupil po prostu dobry impulsator. Popros zeby ci podeslal fotke koncowki impulsatora.

Napisano
  • Autor

Czyli z tego co mówisz kupować impulsator od MPI, a jak będzie coś nie tak to najwyzej spiłować troche tej wystajacej tulejki? bo koleżka w sportingowej skrzyni ma i pisał ze mu mniej wystaje. Koleś raczej fot mi nie zrobi bo to handlarz. Tu jego auckja jedna ale ma ich kilka http://allegro.pl/czytnik-predkosci-digital-fiat-seicento-i1487729212.html

Napisano

> Czyli z tego co mówisz kupować impulsator od MPI, a jak będzie coś nie tak to najwyzej spiłować

> troche tej wystajacej tulejki? bo koleżka w sportingowej skrzyni ma i pisał ze mu mniej

> wystaje. Koleś raczej fot mi nie zrobi bo to handlarz. Tu jego auckja jedna ale ma ich kilka

> http://allegro.pl/czytnik-predkosci-digital-fiat-seicento-i1487729212.html

To teraz pytanie za 100 punktów : pacjent Sej 1.1 SPI potrzeba zmienić licznik na MPI z elektryka bez problemu sobie dam rade ale jak wygląda sprawa z impulsatorem ? jest kilka rodzajów?

Napisano
  • Autor

> To teraz pytanie za 100 punktów : pacjent Sej 1.1 SPI potrzeba zmienić licznik na MPI z elektryka

> bez problemu sobie dam rade ale jak wygląda sprawa z impulsatorem ? jest kilka rodzajów?

No właśnie to samo przerabiam, zależy jaką masz linkę. Ja mam tak jak na foto linkę i mocowanie.

Napisano

> Dziwnie ci wystaje ten czerwony element ze skrzyni. Normalnie zalatw sobie impulsator z MPIka i

> jazda. Linke masz chyba z tego co widze ze zwyklej skrzyni od silnika fire bo w 900 od strony

> skrzyni linka ma przekroj kwadratowy ale do takiej skrzyni tez bys dostal impulsator bo sa dwa

> rodzaje.

Impulsatorow naliczylem na chwile obecna 4.

mpi, spi (krotki i dlugi), i 900 zlosnik.gif

Matts z Palio ma 1 "wypustke", ale nie wiem jak z impulsem do licznika zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Impulsatorow naliczylem na chwile obecna 4.

> mpi, spi (krotki i dlugi), i 900

> Matts z Palio ma 1 "wypustke", ale nie wiem jak z impulsem do licznika

A idź nie wiem już jaki kupić, wrrr Wogóle Fiat to totalna pomyłka i armagedon!

Napisano
  • Autor

Normalnie masakra jakaś, przeglądam dzisiaj aukcje i patrze a skrzynie z 900 mają ślimak podobny do mojego

http://allegro.pl/fiat-seicento-cinquecento-900-spi-ladna-gwar-i1460304338.html

Tylko ze wszyscy twierdza że tam jest na kwadrat a ja mam linkę sami widzicie jaką.

Hahahah FIAT! I wszystko jasne, dalej nie wiem co mi jest potrzebne.

Tu np jest skrzynia z impulsatorem taka jaka mam, starsza MPI

http://allegro.pl/fiat-secento-1-1-mpi-skrzynia-biegow-c-526-5-10-06-i1462796872.html

A jeszcze lepsze że ja mam w środku przełożenia sporting hehe.gif A takich ze sportinga wcale nie widzę. zeby.GIF

Hybryda!~ zlosnik.gif

Napisano

> Tu np jest skrzynia z impulsatorem taka jaka mam, starsza MPI

> http://allegro.pl/fiat-secento-1-1-mpi-skrzynia-biegow-c-526-5-10-06-i1462796872.html

> A jeszcze lepsze że ja mam w środku przełożenia sporting A takich ze sportinga wcale nie widzę.

> Hybryda!~

Bo takich skrzyn nie bylo raczej. Piszesz o jakiejs flanszy ktorej tez fiat nie dawal

Napisano
  • Autor

> Bo takich skrzyn nie bylo raczej. Piszesz o jakiejs flanszy ktorej tez fiat nie dawal

Właśnie dawał zlosnik.gif, na początku prodkukcji MPI

Napisano

> Właśnie dawał , na początku prodkukcji MPI

mam poczatek produkcji - grudzien 2000 i zadnej flanszy nie ma, eper tez nic nie pokazuje

Napisano
  • Autor

> mam poczatek produkcji - grudzien 2000 i zadnej flanszy nie ma, eper tez nic nie pokazuje

Mnie to nie dziwi, wkońcu to fiat wink.gif Ale mniejsza o to. Dalej nie wiem co kupić do tej skrzynki, jaki impulsator :/

Napisano

> Mnie to nie dziwi, wkońcu to fiat Ale mniejsza o to. Dalej nie wiem co kupić do tej skrzynki, jaki

> impulsator :/

podaj vin w aso i niech oni szukaja dobrego. Jest ich 5 i najdrozszy kosztuje 150zl, tak wiec jak sie pomyla to ich strata

Napisano
  • Autor

> podaj vin w aso i niech oni szukaja dobrego. Jest ich 5 i najdrozszy kosztuje 150zl, tak wiec jak

> sie pomyla to ich strata

Vin mi nic nie da, bo poprzedni właściciel wpakował taką skrzynię, auto to sporting SPI fabrycznie. Ale tylko fabrycznie zeby.GIF

Napisano

> Vin mi nic nie da, bo poprzedni właściciel wpakował taką skrzynię, auto to sporting SPI fabrycznie.

> Ale tylko fabrycznie

to czujnik do reki i jedz do aso niech sprawdza Ci te 5 numerow w ktorych serwisach u Ciebie w okolicy je maja i jedz je porownac

Napisano
  • Autor

U mnie na wiosce nie ma aso fiata, czujników na stanie nia mają, sami nie wiedze co jest co, Żal.pl i tyle.

A mi czujnik trzeba bo przerobiłem licznik z spi na mpi

Myślałem że ktoś to już przerabiał to coś podpowie, ale chyba skończy sie na tym ze kupie czujnik i ślimaka do skrzyni.

Napisano

> Vin mi nic nie da, bo poprzedni właściciel wpakował taką skrzynię, auto to sporting SPI fabrycznie.

> Ale tylko fabrycznie

jak poprzednik wpakowal taka skrzynie to sadze, ze to jakas wydumka i nie bylo takich skrzyn 270751858-jezyk.gif

ja bym na chybil trafil kupil i tyle zlosnik.gif

Napisano

> jak poprzednik wpakowal taka skrzynie to sadze, ze to jakas wydumka i nie bylo takich skrzyn

> ja bym na chybil trafil kupil i tyle

Zwykła pewnie skrzynka z 899 (C526) z przełożoną obudową sprzęgła.

C526 szły do SC S (ale miały dłuższe przełożenie główne), zamiennie z C514. Mają mokre półosie.(C526 oczywiście)

Napisano
  • Autor

> Zwykła pewnie skrzynka z 899 (C526) z przełożoną obudową sprzęgła.

> C526 szły do SC S (ale miały dłuższe przełożenie główne), zamiennie z C514. Mają mokre

> półosie.(C526 oczywiście)

Kiedyś był taki fajny kalkulator gdzie sie wybierało skrzynie rozmiar opon i pokazywało przy jakich obrotach na jakim biegu jest prędkość,

Pokrywało m i sie z przełozeniami ze sportinga, wiec to napewno jakaś hybryda zeby.GIF, Poprzedni koleś co to miał też lubił sobie modzić.

Aleee tu jest taka sama jak moja, z czerwona wypustką, dzwoniłem i moze koles będzie miał od niej impulsator, nie pozostaje mi nic inengo

http://allegro.pl/skrzynia-biegow-fiat-seicento-1-1-mpi-faktura-vat-i1497158392.html

Napisano

> Kiedyś był taki fajny kalkulator gdzie sie wybierało skrzynie rozmiar opon i pokazywało przy jakich

> obrotach na jakim biegu jest prędkość,

We FAQ jest linek do niegook.gif

> Pokrywało m i sie z przełozeniami ze sportinga, wiec to napewno jakaś hybryda

Swego czasu te skrzynie były potwornie drogie (sportingowe)

Napisano
  • Autor

> We FAQ jest linek do niego

> Swego czasu te skrzynie były potwornie drogie (sportingowe)

A powiem ci ze mam dość tego Fiata, kupiłem impulsator z MPI, i albo będę rzeźbił albo ślimak jeszcze zmienię i tyle, innej drogi nie widzę.

O ile w ogóle sie da zmienić ślimak w tej skrzyni, haha zeby.GIF

Napisano

> A powiem ci ze mam dość tego Fiata, kupiłem impulsator z MPI, i albo będę rzeźbił albo ślimak

> jeszcze zmienię i tyle, innej drogi nie widzę.

> O ile w ogóle sie da zmienić ślimak w tej skrzyni, haha

ja mam impulsator od takiej skrzyni ok.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam impulsator od takiej skrzyni

Teraz mi to piszesz facepalm.gif, już kupiłem, jak będzie zły to sie może odezwe.

Napisano
  • Autor

Dobra temat ogarnięty, jakby ktoś miał takie cudo jak ja, kupujcie od MPI, wystarczy z bolca w impulsatorze plastikowego upiłować 2 z 4 wypustek i działa smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.