Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe rozporzadzenie o oplatach na drogach w PL...

Featured Replies

Napisano

..

http://www.premier.gov.pl/rzad/decyzje_rzadu/decyzje_z_dnia/rrozporzadzenie_w_sprawie_drog,6242/

Nie widzialem, zeby bylo omawiane shocked.gif

Pojedziesz z pn na pd i jeszcze 1/3 paliwa zaplacisz za drogi... kazdy w takim wypadku bedzie szukal darmowych drog i tam bedzie kongo facepalm.gif

Napisano

Quote:

Szacuje się, że od lipca 2011 r. do czerwca 2018 r. wpływy z opłaty wyniosą 14,2 mld zł i stanowić będą przychód Krajowego Funduszu Drogowego, z którego finansowane są inwestycje drogowe.

Taaaa, jasne, będą naprawiać autostrady płatne a resztą będą łatać dziurę hehe.gif

Mi to lepiej , ja nie lubie autostrad, szukam zawsze adrenaliny na krajówkach.

Napisano

kazdy w takim wypadku bedzie

> szukal darmowych drog i tam bedzie kongo

Kongo to juz teraz jest, wiec za wiele to sie nie zmienihehe.gif

Jesli bee mial alternatywe w postaci szybkiego przejazdu, najlepiej bez TIRow to ja jednak wole zaplacic i miec swiety spokoj...

Nawet teraz jak jade na narty czy poludnie EU to wole nadlozyc drogi i poleciec przez Niemcy, niz sie meczyc pare godzin w PL...

Napisano

(...)

> Pojedziesz z pn na pd i jeszcze 1/3 paliwa zaplacisz za drogi... kazdy w takim wypadku bedzie

> szukal darmowych drog i tam bedzie kongo

Jeśli jeździsz autem o masie powyżej 3.5 tony to rzeczywiście możesz nieźle bulnąć... wink.gif Na końcu są wymienione klasy pojazdów i o osobówkach nic nie ma.

Napisano
  • Autor

> (...)

> Jeśli jeździsz autem o masie powyżej 3.5 tony to rzeczywiście możesz nieźle bulnąć... Na końcu są

> wymienione klasy pojazdów i o osobówkach nic nie ma.

moje niedoczytanie zeby.GIF

Napisano

> Nawet teraz jak jade na narty czy poludnie EU to wole nadlozyc drogi i poleciec przez Niemcy, niz sie meczyc pare godzin w PL...

Ja już dwa razy jechałem na narty przez Poznań. Bardzo wygodna droga z Warszawy. ok.gif

mar00ha

Napisano

> Ja już dwa razy jechałem na narty przez Poznań. Bardzo wygodna droga z Warszawy.

> mar00ha

ja tydzien temu jechalem na snowboard przez poznan.

lepiej zaplacic za autostrade niz sie meczyc krajowkami z ludzmi ktorzy wyprzedzaja pod gorke i na zakretach.

Napisano

> (...)

> Jeśli jeździsz autem o masie powyżej 3.5 tony to rzeczywiście możesz nieźle bulnąć... Na końcu są

> wymienione klasy pojazdów i o osobówkach nic nie ma.

"stawki opłaty elektronicznej różnicowane będą ze względu na kategorie pojazdów (chodzi o pojazdy samochodowe o masie powyżej 3,5 tony i poniżej 12 ton; pojazdy samochodowe o masie co najmniej 12 ton; autobusy niezależnie od ich masy), a także klasy emisji spalin."

ciekawe jak sobie to wyinterpretuja zlosnik.gif

Napisano

> "stawki opłaty elektronicznej różnicowane będą ze względu na kategorie pojazdów (chodzi o pojazdy

> samochodowe o masie powyżej 3,5 tony i poniżej 12 ton; pojazdy samochodowe o masie co najmniej

> 12 ton; autobusy niezależnie od ich masy), a także klasy emisji spalin."

> ciekawe jak sobie to wyinterpretuja

tak samo jak teraz zlosnik.gif

Napisano

> Ja już dwa razy jechałem na narty przez Poznań. Bardzo wygodna droga z Warszawy.

> mar00ha

W piatek wieczorem bede ja ponownie testowalok.gif

Napisano

> dokad dokladniej?

Raz do Ischgl, raz do Canazei.

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.