Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyrobiony wałek zaworów w łapie, klekot jak diesel grozne?!!

Featured Replies

Napisano

Witam od około 10 tys km, lekko leci olej z trzymania wałka zaworów, koło rozrządu, mechanior gadał że wałek sie wyrobił w tej łapie gdzie pracuje w głowicy.

No i że niby trzeba by dać wałek do regeneracji.

Zalożyłem nowy uszczelniacz na wałku od str rozrządu ale dalej olej sie poci i przez to piszczy pasek rozrządu.

Dodam że jak odpale auto to chodzi jak diesel, po ok minucie cichnie.

Auto normalnie pali i jeździ bez problemów moc ma itd.

Z tym że mechanior gadał żeby to zrobić za kilka kkm.

Co wy o tym sądzicie miał już ktoś wyrobiony ten wałek zaworów w regeneracji?!!!

Moge dalej z tym jeździć? Olej wycieka minimalnie na pasek z 1ml na 1000km.

Uno 999 fire 109kkm od ok 9tyś wycieka ten olej z tego trzymania wałka przez uszczelniacz,a dzwięk diesla ma od ok 1tyś km po odpaleniu po nocy potem już po ok 1min cichnie i jest normalna praca.

Luzy na zaworach w normie lekkie odchyłki lecz ani razu nie były regulowane.

Napisano

> Witam od około 10 tys km, lekko leci olej z trzymania wałka zaworów, koło rozrządu, mechanior gadał

> że wałek sie wyrobił w tej łapie gdzie pracuje w głowicy.

> No i że niby trzeba by dać wałek do regeneracji.

> Zalożyłem nowy uszczelniacz na wałku od str rozrządu ale dalej olej sie poci i przez to piszczy

> pasek rozrządu.

> Dodam że jak odpale auto to chodzi jak diesel, po ok minucie cichnie.

> Auto normalnie pali i jeździ bez problemów moc ma itd.

> Z tym że mechanior gadał żeby to zrobić za kilka kkm.

> Co wy o tym sądzicie miał już ktoś wyrobiony ten wałek zaworów w regeneracji?!!!

> Moge dalej z tym jeździć? Olej wycieka minimalnie na pasek z 1ml na 1000km.

> Uno 999 fire 109kkm od ok 9tyś wycieka ten olej z tego trzymania wałka przez uszczelniacz,a dzwięk

> diesla ma od ok 1tyś km po odpaleniu po nocy potem już po ok 1min cichnie i jest normalna

> praca.

> Luzy na zaworach w normie lekkie odchyłki lecz ani razu nie były regulowane.

Chłopie weź przeczytaj co napisałeś facepalm.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Chłopie weź przeczytaj co napisałeś

Ej to nie forum ortografii grinser006.gif jak ktos nie chce niech nie czyta wink.gif

Napisano

sprzedaj to lepiej komuś bo widzę że same problemy z tym masz...

daje 200 zeta i birer grinser006.gif

a przez internet nikt Ci nie zdiagnozuje co tam jest spipczone

Napisano

> Zalożyłem nowy uszczelniacz na wałku od str rozrządu ale dalej olej sie poci

Ten uszczelniać to różnie można zakładać.

Od wewnątrz na ten uszczelniać powinien sikać olej.Jak kanały olejowe są zapchane to po chwili nowy uszczelniacz bedzie zepsuty.

Kanały którymi dopływa olej są 2 i dostać się można do nich po zdjęciu wałka rozrządu.

Napisano

> Witam od około 10 tys km, lekko leci olej z trzymania wałka zaworów, koło rozrządu, mechanior gadał

> że wałek sie wyrobił w tej łapie gdzie pracuje w głowicy.

> No i że niby trzeba by dać wałek do regeneracji.

> Zalożyłem nowy uszczelniacz na wałku od str rozrządu ale dalej olej sie poci i przez to piszczy

> pasek rozrządu.

> Dodam że jak odpale auto to chodzi jak diesel, po ok minucie cichnie.

no winc tok... słuchej... jak sie poci wałyk w miejscu czymania zaworów to jak nic do regeneracji są korby tylnego mostu bo inaczej blokada dyferencjału czujnika halla się spiczy i wtedy olej zię będzie z portek pocił bo jak ma się nie pocić skoro tam gorąco jest... a że ałto odpala jak diesel to normalne bo korektor wspomagania zapłonu przy wyprzedzeniu o 10 stopni czujnika położenia tłoka daje taki efekt jak spalanie stukowe czyli wahacz stuka o podłogę jak go spalają... więc tym się zacznij przejmować jak Cię podłoga zacznie w stopy parzyć - znaczy spalanie stukowe będzie...

> Auto normalnie pali i jeździ bez problemów moc ma itd.

no to w czym szukasz dziury?? hmm.gif

w podłodze co to z niej olej cieknie po spalaniu stukowym w komorze gazowej przy ciśnieniu sprężania zwrotnego pompy wodnowspomagającej hamowanie?

hmm.gif

> Z tym że mechanior gadał żeby to zrobić za kilka kkm.

eeeee to luzik... czyli wtrysk bezpośredni poprzez monodżetronik jest jeszcze całkiem dobry...

> Co wy o tym sądzicie miał już ktoś wyrobiony ten wałek zaworów w regeneracji?!!!

ja miałem... jak mi się wałek w regeneracji wyrobił to kamikadze boski wiatr nie ma zmiłuj... tak ciśnienie mi waliło przez korby, że ledwo mogłem 3kę wrzucić przy 110km/h no dalej iść nie chciał nic a nic... a to wszystko przez ten wyrobiony w regeneracji wałek...

> Moge dalej z tym jeździć? Olej wycieka minimalnie na pasek z 1ml na 1000km.

to tyle to dobrze, że cieknie na pasek - mniejsze opory tarcia przy biegu wstecznym jak się pasek w drugą stronę kręci - wtedy ma lżej jak smarowanie ejst.

> Uno 999 fire 109kkm od ok 9tyś wycieka ten olej z tego trzymania wałka przez uszczelniacz,a dzwięk

> diesla ma od ok 1tyś km po odpaleniu po nocy potem już po ok 1min cichnie i jest normalna

słuchaj, z dwojga złego to lepiej że masz olej z trzymania niż plamę moczu z nietrzymania bo wtedy to już nie to forum do otrzymania porady.

> praca.

> Luzy na zaworach w normie lekkie odchyłki lecz ani razu nie były regulowane.

jeśli masz lekkie odchyłki ale w normie to lekarza nie zmieniaj tylko częstotliwość brania leków zwiększ i będzie po sprawie

zlosnik.gif

Napisano

> eeeee to luzik... czyli wtrysk bezpośredni poprzez monodżetronik jest jeszcze całkiem dobry...

> ja miałem... jak mi się wałek w regeneracji wyrobił to kamikadze boski wiatr nie ma zmiłuj... tak

> ciśnienie mi waliło przez korby, że ledwo mogłem 3kę wrzucić przy 110km/h no dalej iść nie

> chciał nic a nic... a to wszystko przez ten wyrobiony w regeneracji wałek...

> to tyle to dobrze, że cieknie na pasek - mniejsze opory tarcia przy biegu wstecznym jak się pasek w

> jeśli masz lekkie odchyłki ale w normie to lekarza nie zmieniaj tylko częstotliwość brania leków

> zwiększ i będzie po sprawie

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

najlepszy post miesiąca hehe.giftrophy.gif

dawno się tak nie uśmiałem

• 2 tygodnie później...
Napisano

> najlepszy post miesiąca

> dawno się tak nie uśmiałem

eeeeeeeeee spoko wink.gif

lepsze bywają wink.gif

swiety.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.