Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko o klej do gwintów

Featured Replies

Napisano

Witajcie, podczas ostatniego superoesu i zmianie kół znowu wykręciły mi się 3 szpilki z piasty. Tak się wkurzyłem, że postanowiłem sam je wkleić raz jeszcze, anie płacić po raz kolejny mechanikom.

I tu mam pytanie, jaki kupić klej do gwintów (chodzi mi czy mocny, średni albo słaby).

Macie jakieś sprawdzone? I czy trzeba jakiejś filozofii szczególnej, żeby zrobić to samemu dobrze?

Czekam na propozycje

Napisano

Zielony Loctite ok.gif

Mam wklejone szpilki na to od wielu lat i zadna mi sie dotad nie wykrecila. Mam na stanie pare flakoników zielonej zojzy, jaka Renault dawał do akcji nawrotowej, aby nigdy nie odkręciło sie cos co nie powinno. Ponoc petarda. Jak bedziesz w "Borkach" to za jakies browary Ci to przywiozę zlosnik.gif

Napisano

> Witajcie, podczas ostatniego superoesu i zmianie kół znowu wykręciły mi się 3 szpilki z piasty. Tak

> się wkurzyłem, że postanowiłem sam je wkleić raz jeszcze, anie płacić po raz kolejny

> mechanikom.

> I tu mam pytanie, jaki kupić klej do gwintów (chodzi mi czy mocny, średni albo słaby).

> Macie jakieś sprawdzone? I czy trzeba jakiejś filozofii szczególnej, żeby zrobić to samemu dobrze?

> Czekam na propozycje

migomat

Napisano
  • Autor

> Zielony Loctite

> Mam wklejone szpilki na to od wielu lat i zadna mi sie dotad nie wykrecila. Mam na stanie pare

> flakoników zielonej zojzy, jaka Renault dawał do akcji nawrotowej, aby nigdy nie odkręciło sie

> cos co nie powinno. Ponoc petarda. Jak bedziesz w "Borkach" to za jakies browary Ci to

> przywiozę

No nie będę, a nie mógłbyś mi to wysłać (za zapłata oczywiście)

Napisano

> To tak na amen już

3 ruchy kątówką i demontujesz a tak to na amen

Napisano
  • Autor

> 3 ruchy kątówką i demontujesz a tak to na amen

Jak nie kupię tanio kleju, to tak zrobię, bo mnie te szpilki już tak w.....ą że szok angryfire.gif

Napisano

> Mam wklejone szpilki na to od wielu lat i zadna mi sie dotad nie wykrecila.

u mnie w pracy uzywa sie ktoregos z zielonych Loctite do skrecania śrub w maszynach, ktore pracuja 24h/dobe i sa pod stalymi wibracjami. ok.gif

Napisano

> Jak nie kupię tanio kleju, to tak zrobię, bo mnie te szpilki już tak w.....ą że szok

ja dawalem loctite za 120 zł i odkręcaly się i pospawałem

Napisano
  • Autor

> ja dawalem loctite za 120 zł i odkręcaly się i pospawałem

Jak kupię tanio od kolegi z postu wyżej, to je wkleję, a jak mimo to się wykręcą, to je zespawam

Napisano

> Zielony Loctite

> Mam wklejone szpilki na to od wielu lat i zadna mi sie dotad nie wykrecila. Mam na stanie pare

> flakoników zielonej zojzy, jaka Renault dawał do akcji nawrotowej, aby nigdy nie odkręciło sie

> cos co nie powinno. Ponoc petarda. Jak bedziesz w "Borkach" to za jakies browary Ci to

> przywiozę

Zielony to jest też klej do połączeń cylindrycznych grinser006.gif Renault przykazało wkręcać niektóre śruby w skrzyniach na loctite 270 ok.gif u mnie szpilki w kołach trzymał super zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.