Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G - Głosniki 16,5 przod pod samo radio...

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich maniaków CarAudio :-)

Chciałbym się od was dowiedzieć co by było dobrym wyborem zeby fajnie mi zagral przód i narazie tylko mnie to interesuje... Kiedyś w przyszłości może sie zdecyduje na wzmacniacz i jakis subik do bagażnika.

Chce jakies głosniczki pod samo radio... poczytałem troszke fora i wybrałem kilka pozycji głosników :

1. Rockford Fosgate Prime R1652-S

2. Hertz DSK 165

3. u-Dimension EL COMP6

4. HELIX BLUE 62C

5. DLS B6A

W tym przedziale cenowym mnie interesuja głosniki co podałem ewenualnie troszke drozej...

Jeszcze drugie nurtujace pytanie czytałem o matach wygłuszajacych bo chciałem wygłuszyc ale tak naprawde to sam nie wiem chyba sie zdecyduje na maty APP Ile by trzeba uzyc ich zeby starczyło na wygłuszenie przednich drzwi...

To chyba tyle co mnie narazie nurtuje.

Z góry dzieki za odpowiedzi...

Pozdrawiam Rafi

Napisano

Poczytaj te kilka stron tego działu i ogarniesz trochę temat.

Napisano
  • Autor

> Poczytaj te kilka stron tego działu i ogarniesz trochę temat.

czytałem ale szczerze to nie wiem co mam wybrać...

Napisano

> czytałem ale szczerze to nie wiem co mam wybrać...

to co sobie odsłuchasz i będzie ci pasowało. każdy ma inny gust i zdawanie się na opinię forum to IMHO jakieś piramidalne nieporozumienie

Napisano

> 3. Rockford Fosgate Prime R1652-S

> 3. Hertz DSK 165

> 2. u-Dimension EL COMP6

> 5. HELIX BLUE 62C

> 1. DLS B6A

Osobiście w takiej kolejności rozpatrywałbym zakup wink.gif

Napisano
  • Autor

> Osobiście w takiej kolejności rozpatrywałbym zakup

A dlaczego akurat według Ciebie najlepsza jest taka kolejność?

Słyszałes te wszystkie głosniki na żywo?

Napisano

> A dlaczego akurat według Ciebie najlepsza jest taka kolejność?

> Słyszałes te wszystkie głosniki na żywo?

Słuchałem 2 i 3, oba słabo grały, lepiej 3.

Napisano

> A dlaczego akurat według Ciebie najlepsza jest taka kolejność?

> Słyszałes te wszystkie głosniki na żywo?

Tak smile.gif

Dlaczego, takie są moje odczucia w tym rankingu.

Napisano
  • Autor

> Tak

> Dlaczego, takie są moje odczucia w tym rankingu.

A Słuchał ktoś z was

Audio System MX165Plus

Hertz ESK 165 .3

Co o tych pozycjach sadzicie??

Napisano

Chłopie jedź do dobrego fachowca, który zajmuje się CAR AUDIO i ma pojecie i posłuchaj nie musisz od razu kupować.

Z całym szacunkiem - nie każdy lubi to samo, a dywagacje w stylu te lepiej grają od tamtych mozna sobie wsadzić w buty.

Jeżeli już chcesz opini to proszę.

Jeżeli gustujesz w agresywnej muzyce - OSTRY ROCK, METAL, TECHNO kup sobie HERTZ to są głośniki ostre mocne - zrobią Ci małą sieczkę. Zapomnij o delikatności wszystko naraz zwala się w jedno. Dla mnie porażka

Jeżeli gustujesz w muzyce spokojnej więcej śpiewanej nie wymagającej szczegółowości i dynami kup Helixy.

Ale jak lubisz muzykę elektroniczną to się załamiesz - po prostu średnica Cię zaleje i się utopisz.

Jeżeli chcesz miec namiastkę prawdziwego AUDIO jeśli chodzi o markę z brakami w dynamice i szczegółowości to kup Rockford Fosgate Prime R1652-S to jest najniższa półka.

Masz głośniki firmowe które grają jak ech szkoda gadać.

Jeżeli nie chesz mieć bassu (celuje tutaj bardziej w bass z gatunku techno - oczywiście mówimy o głośnikach 16,5cm) to odpuść sobie u-Dimension EL COMP6 - to sa głośniki dla osób szukający uniwersalnego brzmienia - tz ktoś kto chce mieć głośnik ale sam nie wie do czego (troche walca troche metalu smile.gif )

DLS B6A sobie poprostu odpuść według mnie.

Kolejna rzecz to radio jeżeli chcesz to podłaczyć do oryginalnego radio OPLA CAR 300,400,500 to od razu sobie odpuść. Kup inne radio. No ewentulanie możesz pokombinować jak masz CCR600 lub SIEMENS VDO 500.

A tak na sam początek to najpierw wygłusz dobrze drzwi bo oryginalne głośniki w astrach II są naprawdę wystarczające jak je podłączysz do dobrego radia i zrobisz wygłuszenie.

Pozdrawiam

Napisano

> 4. HELIX BLUE 62C

Na codzień słucham tych głosników w maździe 626, wytłumione drzwi, pod samym radiem Alpine (najniższy model z usb z przodu).

Gra głośno, niezbyt natarczywie, ale nie ma za dużo dołu, za to sopranu nie powinno zabraknąć. Przy wyższych głośnościach już jednak radio nie daje rady - sam wrzask.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.