Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,2 16v pala 2? cylindry

Featured Replies

Napisano

cze,

wracajac dzis od tesciow trafilo znow mi cos bravke frown.gif (216kkm)

na prostej przy ok 90kh/h naraz stracil moc i zaczal terkotac.

Marchewa ok (cisza), bez gazu (hamowanie silnikiem) cicho, ale przyspieszanie terkotanie i przymulony, na 3 ledwo 50km/h osiagalem

Dokulalem sie do garazu i ze wstepnych ogledzin dobrze pala 2 cylindry od strony paska rozrzadu (jak fajke sciagne zaraz gasnie)

dwa pozostale chyba nie pala bo sciagajac pojedynczo fajki nie widze roznicy. Probowalem zmienic kable na tych 2 cylindrach na jakies stare - zero zmiany - dalej ledwo odpala i nierowno pracuje.

Z rury smrod i bialy(?) dym. Temperatura chyba i plyn chyba tez ok - na ile dalo sie sprawdzic. Olej jest smile.gif

Rozrzad wymieniany ze 4kkm temu - moglby przeskoczyc?

(oby nie to bo przy 155kkm mialem juz... walniety pasek ale przez te 60kkm to bylo ok)

Co moze byc? Gdzie szukac problemu? Do warsztatu jakiegos kulac sie na 2 garach czy lepiej sciagac?

Jakies pomysly /doswiadczenia?

Napisano

Sprawdz czy w ogole jest iskra na wszystkich swiecach.

Jezeli na ktorychs nie ma to sprawdz czy jest napiecie na kablu wchodzacym w cewke.

W ten sposob wyeliminujesz / potwierdzisz problemy z zapłonem.

Napisano

Miałem podobne objawy i winna była przepalona UPG miedzy cylinrami icon_rolleyes.gif Ale zacznij od iskry, może cewka powiedziała papa banana-wave.gif

Napisano
  • Autor

Kupilem nowe kable

Jeden cylider zaskoczyl

ale pierwszy (od akku) dalej nie bangla frown.gif

Nie mam jak swiecy wykrecic by sprawdzic,

cewke tez nie wiem jak sprawdzic - ale chyba dobra bo iskra pomiedzy cewka a kablem WN jest frown.gif

UPG? .. fuj frown.gif

Napisano

J/w, prawdopodobnie UPG. Bo jak przeskoczy rozrząd to wszystkie cylindry zazwyczaj chodzą jednakowo, pomimo tego, że auto też jest słabsze, nie wkręca się na obroty tak jak powinno itp. Wykręć świece, sprawdź kompresję i wszystko będziesz wiedział ok.gif

Napisano

> J/w, prawdopodobnie UPG. Bo jak przeskoczy rozrząd to wszystkie cylindry zazwyczaj chodzą

> jednakowo, pomimo tego, że auto też jest słabsze, nie wkręca się na obroty tak jak powinno

> itp. Wykręć świece, sprawdź kompresję i wszystko będziesz wiedział

moim zdaniem cewka.

Napisano

> moim zdaniem cewka.

Nie palił 3 i 4 cylinder. Dwa obwody cewki by musiały być padnięte. A w takim wypadku nie paliłyby też pozostałe dwa cylindry. Bo jak wiadomo, jeden obwód odpowiada za 1 i 4 cylinder, a drugi obwód za 2 i 3 cylinder.

Napisano
  • Autor

widzialem...

w warsztacie sciagneli glowice - przepalona uszczelka miedzy 3 i 4 cylindrem... mam nadzieje, ze dzis go zloza smile.gif

ciekaw jestem ile moga policzyc... :/

Napisano

Jak podliczą to poinformuj, słyszałem że ostatnio zrzucenie głowicy to 500-700 PLN, do tego uszczelka(i).

Napisano
  • Autor

450,- w znajomym warsztacie, co juz nieraz te autko tam bywalo,

w piatek odebralem, w sobote mi passat wjechal w tyl

zderzak/klapa bagaznika/blotnik/ siedzenie kierowcy (ciezki jestem 270751858-jezyk.gif)

ech ... ciezko jest zyc...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.