Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampy tył - parowanie

Featured Replies

Napisano

Witam

Lampy z tyłu parują zgłosiłem w aso wymienili uszczelki jednak problem nie ustąpił - lampy nadal parują. W jaki sposób u Was to naprawiano i czy problem ustąpił. ?

Napisano

> Witam

> Lampy z tyłu parują zgłosiłem w aso wymienili uszczelki jednak problem nie ustąpił - lampy nadal

> parują. W jaki sposób u Was to naprawiano i czy problem ustąpił. ?

nie ma się czym przejmować...czasami zaparują i tyle... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nie ma się czym przejmować...czasami zaparują i tyle...

No tak tylko u mnie są zaparowane cały czas od mycia do mycia od deszczu do deszczu. Słońce oprze się o klosz i cała lampa zaparowana.

Napisano

> No tak tylko u mnie są zaparowane cały czas od mycia do mycia od deszczu do deszczu. Słońce oprze

> się o klosz i cała lampa zaparowana.

a chyba, że tak... u mnie dzieje się tak bardzo rzadko- zwykle na wiosnę i jesień (2 tygodnie temu zaparowały, ale słońce wygoniło parę i cisza)

Napisano
Mi parują, ale tylko ta część znajdująca się na tylnych błotnikach. Nie dostaje się wilgoć do elementów prądowo-żarówkowych, a więc się nie przejmuję waytogo.gif.
Napisano

Parowanie określone jest przez Fiata jako zjawisko normalne.

U mnie występuje po myciu (nie zawsze) i w zależności od pogody. Jednak zaparowanie jest na tyle słabe, że po włączeniu świateł po krótkiej chwili znika. Paruje ta sama cześć co u Swiko. I wg mnie jeśli u Ciebie wygląda tak jak u mnie nie masz co jeździć bo nic nie zdziałasz.

Inne forum widzę, że zaczyna akcje jakąś na to ale nie wróżę im powodzenia.

Napisano

> Parowanie określone jest przez Fiata jako zjawisko normalne.

W serwisie VW w Gdańsku na Dąbrowszczaków jest duża kartka, że lampy parują i jest to zjawisko normalne nie podlegające reklamacji.

Jeżeli VW tak twierdzi i Fiat tak twierdzi, to tak jest zlosnik.gif

Napisano

> W serwisie VW w Gdańsku na Dąbrowszczaków jest duża kartka, że lampy parują i jest to zjawisko

> normalne nie podlegające reklamacji.

> Jeżeli VW tak twierdzi i Fiat tak twierdzi, to tak jest

Mnie też parują po myciu autka ale po chwili para znika (może trochę dłużej niż chwila zlosnik.gif). W poprzednim Stilo też parowała lampa i wymienili na gwarancji ale zabardzo to nie pomogło tak że teraz daję sobie luz palacz.gif

Napisano

u mnie auto nowe, salon polska, po kilku dniach zauważyłem, że lampy z tyłu parują, zadzwoniłem do ASO, umówili mnie i kazali wstawić auto - do obejżenia

odebrałem auto z informacją że TTTM i że fiat daje na to: wymianę zetawu uszczelniającego lampę i dopuszcza parowanie w strefie gdzie nie ma elektryki.

po wymianie kit zestawu bardzo sporadycznie pokazuje się para wewnątrz klosza, tylko jak po deszczu wyjdze słonko ale parenaście min i para ustępuje

(przed naprawą nie ustępowała w cale, była i była)

Napisano

Ja wymienialem dwa razy i nigdy nie pomoglo, a ze od tego nie zalezy bezpieczenstwo wiec to olalem i czasami widze troche pary co ciekawe tylko w prawym kloszu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.