Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto za 6-7tys.

Featured Replies

Napisano

> Hyundai Accent za 7kzł można wyhaczyć coś z 2000 roku - 1.3 lub 1.5

> fajne jest też Hyundai Coupe np. taki jak ten...są takie tylko z silnikiem 1.6 +LPG...Lanos też

> może być...właściwie to cokolwiek, byle w przyzwoitym stanie...to i tak będzie ok. 10 letnie

> auto więc trzeba będzie coś dołożyć...

No patrz, a ja 10-latka pchnąłem za prawie 14.000. zlosnik.gif

Napisano

stalem przed podobnym dylematem i wybor padl na fiata brava 1.9 TD 75km z klima i el szybami i mi wystarczy. dynamiki nie ma ale za to pali 6,5 litra

Napisano

> stalem przed podobnym dylematem i wybor padl na fiata brava 1.9 TD 75km z klima i el szybami i mi

> wystarczy. dynamiki nie ma ale za to pali 6,5 litra

A właśnie jakie koszta eksploatacji ? zeby.GIF bo ja się zastanawiam z tym że nad bravo i tym ponad 100konnym dieslem bądź 1.6

Napisano

> potwierdzam, wnętrze jest bardzo milutkie, wszędzie gąbkowane plastiki i welur ale...co z tego

> skoro jest to beznadziejnie spasowane i w zimie wszystko jęczy i skrzypi

Pozwolę sobie nie zgodzić z opinia zlosnik.gif

Miałem auto z 96 roku, kumpel ma z 97 i naprawdę jest cicho. Jedyne co się tłucze to łączniki stabilizatora. Zimą to skrzypi laguna II

> 406stka to jedna z lepszych propozycji w tej cenie

> silnika szukać 2.0, do setki nie ma rewelacji ale w trasie powyżej 100km/h całkiem ładnie się

> zbiera.

Z 1.8 jest podobnie..do 100 szału nie ma a później to i do licznikowych 200 jedzie znośnie

Napisano

> A właśnie jakie koszta eksploatacji ? bo ja się zastanawiam z tym że nad bravo i tym ponad

> 100konnym dieslem bądź 1.6

zaraz po zakupie musialem termostat wymienic i to strasznie droga inwestycja, koszt okolo 300-400zl + wymiana

i ostatnio pekl przewod hamulcowy ze starosci a tak to narazie nie nazekam.

Napisano
  • Autor

> Hyundai Accent za 7kzł można wyhaczyć coś z 2000 roku - 1.3 lub 1.5

> fajne jest też Hyundai Coupe np. taki jak ten...są takie tylko z silnikiem 1.6 +LPG...Lanos też

> może być...właściwie to cokolwiek, byle w przyzwoitym stanie...to i tak będzie ok. 10 letnie

> auto więc trzeba będzie coś dołożyć...

Prawda taka, ze nawet jak kupisz 3 letnie auto to tez bedziesz musial cos dolozyc.

Hyundai Coupe to fajna propozycja. Z podobnych autek mozna tez kupic Toyote Celice, za podobne pieniadze. Tylko pewnie trzeba bedzie do niej dolozyc drugie tyle w przeciagu roku.

Napisano
  • Autor

> ...Spalanie 12l na setkę, o 5-8 lat starsze wszystkie elementy, komplet hamulców 2x droższy,

> sprzęgło też, ubezpieczenie droższe. A czy ten środek taki ładniejszy w kompakcie na przykład?

> Kupiłem 318ti za niewiele więcej niż zakłada autor wątku. Mimo tego, że było regularnie serwisowane

> i auto przy zakupie było (teoretycznie) w 100% sprawne padł ostatnio docisk sprzęgła.

> Niestety, 170tys (i tak w to nie wierzę) i 15 lat eksploatacji robi swoje nawet w BMW. W aucie

> jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia i kupiłem je w takim stanie (najlepszym jaki widziałem

> do tej pory, potwierdza każdy kto ogląda auto) z pełną premedytacją i świadomością, że wpakuję

> na te "drobiazgi" jeszcze połowę wartości auta w najbliższym roku.

U mnie jest to samo. Szukalem E30 przez 3 miesiace, kupilem najlepsza sztuke jaka znalazlem i teraz dalej sie bawie. Nie to zebym narzekal, ale starsze beemki sa skarbonka, w ktora trzeba sporo zainwestowac po zakupie. Ja zrobilem zawieszenie z przodu, poliuretany, hamulce przod + tyl, wysprzeglik, silniczek krokowy, opony, swiece, kilka innych [motyla noga] i podwoilem wartosc smile.gif a nie doszedlem jeszcze do tuningow hehe.gif

Napisano

> U mnie jest to samo. Szukalem E30 przez 3 miesiace, kupilem najlepsza sztuke jaka znalazlem

Co ciekawe ja nie szukałem. Znam gościa, który ją miał i... namówiłem go na sprzedaż hehe.gif On nawet nie chciał tego sprzedawać.

> Ja zrobilem zawieszenie z przodu, poliuretany, hamulce przod + tyl,

> wysprzeglik, silniczek krokowy, opony, swiece, kilka innych [motyla noga] i podwoilem wartosc

> a nie doszedlem jeszcze do tuningow

Nowy Bilstein B6, nowe hamulce, świeże filtry i oleje, krótkie przełożenie główne, szpera... to zrobił poprzedni właściciel w ostatnim roku cool.gif

Ja muszę też sporo swojego dołożyć. Grunt, że buda zdrowa i silnik idealny. Reszta gumek-pierdółek i elektryki powolutku dojdzie. A na tuningi nie liczę nawet. To ma być mocny i wygodny dupowóz z możliwością upalania raz na miesiąc.

Napisano
  • Autor

> Co ciekawe ja nie szukałem. Znam gościa, który ją miał i... namówiłem go na sprzedaż On nawet nie

> chciał tego sprzedawać.

To tylko pogratulowac smile.gif Z E36 sytuacja robi się podobna jak z E30, w sensie że ciężko znaleźć "niekapcia".

> Nowy Bilstein B6, nowe hamulce, świeże filtry i oleje, krótkie przełożenie główne, szpera... to

> zrobił poprzedni właściciel w ostatnim roku

> Ja muszę też sporo swojego dołożyć. Grunt, że buda zdrowa i silnik idealny. Reszta gumek-pierdółek

> i elektryki powolutku dojdzie. A na tuningi nie liczę nawet. To ma być mocny i wygodny dupowóz

> z możliwością upalania raz na miesiąc.

Nosz kurde smile.gif Masz B6tki, szpere z krotkim dyfrem, nowe heble i jeszcze narzekasz? zeby.GIF Za 7tys to calkiem dobry zakup, nawet doliczając do tego to, co sam musisz porobic.

We własnym przypadku doszedłem do wniosku, że trzeba rozdzielić upalacza od dupowozu, bo w jedną i drugą stronę trzeba iść na kompromisy. W kubelku i szelkach srednio jezdzi się na co dzień, szczególnie jeśli musisz chodzić "wyprasowany" do roboty.

Napisano

Witaj

Kumpel właśnie chce sprzedać E36 coupe 318i (140KM) auto nigdy nie widziało gazu, środek samochodu bardzo zadbany, fotele niezniszczone itp. srebrna, rocznik, 1994 przebieg chyba 240tys.

Pozdro

Edit: Zapomniałem o najważniejszym zlosnik.gif cena z tego co pamiętam to 6 tyś. zł

Napisano

> Witaj

> Kumpel właśnie chce sprzedać E36 coupe 318i (140KM) auto nigdy nie widziało gazu, środek samochodu

> bardzo zadbany, fotele niezniszczone itp. srebrna, rocznik, 1994 przebieg chyba 240tys.

> Pozdro

> Edit: Zapomniałem o najważniejszym cena z tego co pamiętam to 6 tyś. zł

and the winner is:

BMW3Series-E36-Coupe-medium-768_3.jpg

Jedno z bardziej proporcjonalnych aut dla Kowalskiego w historii. To auto ma prawie 20 lat a linia nadwozia nadal zachwyca (niektórych a może większość)

3939929853_db55f4b6d2_o.jpg

Napisano

> and the winner is:

> Jedno z bardziej proporcjonalnych aut dla Kowalskiego w historii. To auto ma prawie 20 lat a linia

> nadwozia nadal zachwyca (niektórych a może większość)

racja ale jak sam wiesz e36 za 6-7tys jak juz byla mowa to w 95% fredzle

niestety

Napisano
  • Autor

> racja ale jak sam wiesz e36 za 6-7tys jak juz byla mowa to w 95% fredzle

> niestety

Wlasnie mialem to napisać. Za 6-7tys raczej nie kupisz ladnego ISa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.