Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto za 6-7tys.

Featured Replies

Napisano

Czesc,

pomalu przymierzam sie do kupna drugiego autka, glownie na dojazdy do pracy (ok. 25km w jedna strone w korkach), "do sklepu po bulki" (krotkie odcinki) i na wakacje. Kwota to 6-7tys. Szukam czegos dla 2 osob, ekonomicznego z klima. Chcialbym tez, zeby jakos sie odpychalo smile.gif

Celuje w cos klasy kompakt, raczej nie mniejszego. Macie jakies pomysly? Mi do glowy przychodzi Lanos (1.6 16V z LPG; na plus: stosunkowo swiezy, nierdzewiejacy, tanie czesci; z minusow: wyglad; jak z prowadzeniem?). Moze ewentualnie Punto II (JTD nie kupi sie za te pieniadze, raczej 1.2 z LPG; troche mniejsze niz Lanos). Ewentualnie Golf III, Megane. Moglibyscie polecic cos fajnego? smile.gif

Napisano

Jeśli nie zraża cię wygląd Lanosa to innej opcji nie widzę szukaj dobrego zadbanego lanosa a bedziesz zadowolony na max-a , miałem lanosa z silnikiem 1,5 8V na gazie i było git , częsci tanie , ponadto awaria to totalny przypadek , tylko części eksploatacyjne i smigał że hej

Napisano

> Czesc,

> pomalu przymierzam sie do kupna drugiego autka, glownie na dojazdy do pracy (ok. 25km w jedna

> strone w korkach), "do sklepu po bulki" (krotkie odcinki) i na wakacje. Kwota to 6-7tys.

> Szukam czegos dla 2 osob, ekonomicznego z klima. Chcialbym tez, zeby jakos sie odpychalo

> Celuje w cos klasy kompakt, raczej nie mniejszego. Macie jakies pomysly? Mi do glowy przychodzi

> Lanos (1.6 16V z LPG; na plus: stosunkowo swiezy, nierdzewiejacy, tanie czesci; z minusow:

> wyglad; jak z prowadzeniem?). Moze ewentualnie Punto II (JTD nie kupi sie za te pieniadze,

> raczej 1.2 z LPG; troche mniejsze niz Lanos). Ewentualnie Golf III, Megane. Moglibyscie

> polecic cos fajnego?

lanos 3d 1.6 16 z klima i lpg , a do tego obnizyc o 20-25 mm ,opony 195/50r15 i rozporka przód , będziesz zadowolony

Napisano
  • Autor

Wyglad Lanosa mnie jakos bardzo nie przeraza, jak jest wisniowy i z ladnym kolkiem, to jest ok. Bardziej przeszkadza mi jakos wykonania wnetrza, ale nie oszukujmy sie, w Fiacie czy Renault z tego okresu nie jest duzo lepiej.

Zastanawiam się, ile spali taki Lanos przy dynamiczniejszej jezdzie, ile na krotkich trasach w zime i jak to sie prowadzi.

Myslicie ze te 6-7tys starczy na zadbanego Lanosa ze stosunkowo malym przebiegiem i klima? Czy do 1.6 16V najlepszy jest sekwencyjny LPG, czy wystarczy zwykly?

Napisano

> Bardziej przeszkadza mi jakos wykonania wnetrza, ale nie oszukujmy sie, w Fiacie czy Renault z

> tego okresu nie jest duzo lepiej.

W Lagunie 1 będzie. A pali tyle co Lanos. Tyle że ze znalezieniem zadbanego egzemplarza będzie dużo większy problem niż z Lanosem.

Napisano
  • Autor

> W Lagunie 1 będzie. A pali tyle co Lanos. Tyle że ze znalezieniem zadbanego egzemplarza będzie dużo

> większy problem niż z Lanosem.

Nie potrzebuje tak duzego auta jak Laguna, a jesli mam wybierac pomiedzy lekko podjechana Laguna, a swiezszym Lanosem, wole Lanosa. Poza tym Laguna pewnie bedzie drozsza w czesciach. No i zeby jechala przydaloby sie tam 2.0, ktoro na pewno spali wiecej niz 1.6 w Lanosie.

Napisano

> Nie potrzebuje tak duzego auta jak Laguna, a jesli mam wybierac pomiedzy lekko podjechana Laguna, a

> swiezszym Lanosem, wole Lanosa.

Ja też. Ale pytałeś o wykończenie więc odpowiedziałem. Zresztą Meganka też jest dużo lepiej wykończona. Tylko ze znalezieniem fajnego egzemplarza będzie taki sam problem jak z Laguną.

>Poza tym Laguna pewnie bedzie drozsza w czesciach.

Nieprawda. Jeśli mówisz o oryginalnych częściach z ASO to tak. Jeśli o zamiennikach to ceny są podobne. Przy czym jest ogromna ilość sprowadzonych anglików - większość części pasuje z nich i kosztują grosze. Zresztą sprawdź na Allegro.

No i zeby

> jechala przydaloby sie tam 2.0, ktoro na pewno spali wiecej niz 1.6 w Lanosie.

Też nieprawda. Kolega miał Lanosa 1.6, ja miałem Lagunę 2.0. Paliły podobnie. Przy czym ja miałem "trochę" lepiej wyposażoną i "trochę" lepiej jeździła. Nie mówiąc o wygodzie, ogromnym bagażniku itp. Lanos generalnie jeśli chodzi o spalanie jest mało ekonomicznym samochodem.

Napisano

> W Lagunie 1 będzie. A pali tyle co Lanos. Tyle że ze znalezieniem zadbanego egzemplarza będzie dużo

> większy problem niż z Lanosem.

Ja dorzucam od siebie Peugeot 406 1.8/2.0 + LPG. Wnętrze bardzo fajne (materiały w większości miękkie i miłe w dotyku), z wyposażeniem można trafić na bogatą wersję. Miałem z silnikiem 1.8 i jakoś to jechało, spalanie po mieście około 10-12 litrów. Nie psuło się to to wink.gif

Napisano

> Ja dorzucam od siebie Peugeot 406 1.8/2.0 + LPG. Wnętrze bardzo fajne (materiały w większości

> miękkie i miłe w dotyku), z wyposażeniem można trafić na bogatą wersję. Miałem z silnikiem 1.8

> i jakoś to jechało, spalanie po mieście około 10-12 litrów. Nie psuło się to to

Potwierdzam. Też przefajne auto.

Napisano

> Czesc,

> pomalu przymierzam sie do kupna drugiego autka, glownie na dojazdy do pracy (ok. 25km w jedna

> strone w korkach), "do sklepu po bulki" (krotkie odcinki) i na wakacje. Kwota to 6-7tys.

> Szukam czegos dla 2 osob, ekonomicznego z klima. Chcialbym tez, zeby jakos sie odpychalo

> Celuje w cos klasy kompakt, raczej nie mniejszego. Macie jakies pomysly? Mi do glowy przychodzi

> Lanos (1.6 16V z LPG; na plus: stosunkowo swiezy, nierdzewiejacy, tanie czesci; z minusow:

> wyglad; jak z prowadzeniem?). Moze ewentualnie Punto II (JTD nie kupi sie za te pieniadze,

> raczej 1.2 z LPG; troche mniejsze niz Lanos). Ewentualnie Golf III, Megane. Moglibyscie

> polecic cos fajnego?

Nie kupuj turbo na takie krótkie odcinki. Fiat 1.2 z gazem będzie ok waytogo.gif

Napisano

> Wyglad Lanosa mnie jakos bardzo nie przeraza, jak jest wisniowy i z ladnym kolkiem, to jest ok.

Kup se lanosa od mojego brata palacz.gif

Albo od kogoś innego. Pali 10l gazu, znajdziesz z klimą. Części w cenie złomu, auto bezawaryjne i... tanie jak barszcz.

Napisano
  • Autor

Wlasnie widzicie, nie potrzebuje tak duzego samochodu jak 406, czy Laguna. Autko jest dla przewaznie 2 osob, ale wiadomo ze fajnie gdyby z tylu ktos mogl usiasc, jednak sa to na tyle sporadyczne przypadki, ze nie warto kupowac wiekszego autka z tego powodu.

Moze 406 i Laguna (ewentualnie mozna dodac do tego Mondeo I po lifcie) beda bardziej komfortowe od Lanosa, jednak obawiam sie ze kupno "dobrej, zadbanej sztuki" ktora nie bedzie wymagala dolozenia w przeciagu pol roku kwoty rownej cenie zakupu, moze stanowic problem. Zreszta gdybym chcial sedana, wzialbym E36 smile.gif Mialbym dwie beemy zeby.GIF Na osiagach tez mi specjalnie nie zalezy, zeby tylko strasznie nie zamulac.

W sumie E36 compact kupiloby sie w tej cenie, jednak o zadnej starszej beemce raczej nie mozna powiedziec, ze jest ekonomiczna.

Napisano

> Moze 406 i Laguna (ewentualnie mozna dodac do tego Mondeo I po lifcie) beda bardziej komfortowe od

> Lanosa, jednak obawiam sie ze kupno "dobrej, zadbanej sztuki" ktora nie bedzie wymagala

> dolozenia w przeciagu pol roku kwoty rownej cenie zakupu, moze stanowic problem. Zreszta

> gdybym chcial sedana, wzialbym E36 Mialbym dwie beemy Na osiagach tez mi specjalnie nie

> zalezy, zeby tylko strasznie nie zamulac.

> W sumie E36 compact kupiloby sie w tej cenie, jednak o zadnej starszej beemce raczej nie mozna

> powiedziec, ze jest ekonomiczna.

W Mondeo natrafisz na problem z blachą, 406/Laguna a lanos to dwa różne światy z korzyścią dla samochodów na "F" cfaniaczek.gif E36 piękny wóz ze swoją klasą, ale znajdź takiego do jazdy rotfl.gif "powodzenia"

Napisano

> samochodów na "F" E36 piękny wóz ze swoją klasą, ale znajdź takiego do jazdy "powodzenia"

Dlatego Lanos mimo swoich wad to najlepszy wybór...

Napisano
  • Autor

> W Mondeo natrafisz na problem z blachą, 406/Laguna a lanos to dwa różne światy z korzyścią dla

> samochodów na "F" E36 piękny wóz ze swoją klasą, ale znajdź takiego do jazdy "powodzenia"

Mysle, ze za 7tys bedzie podobny problem ze znalezieniem zadbanego 406/Laguny, jak i E36. Z czego E36 oczywiscie bedzie najtrudniej.

Jak narazie stanwiam na Lanosa, ale zastanawiam sie, czy nie daloby rady znalezc czegos fajniejszego, przy spelnieniu reszty kryteriow.

Napisano

> W Mondeo natrafisz na problem z blachą,

i z:

elektrycznymi szybami, skrzynią biegów, elementami zawieszenia z przodu (nagminne, po FL już im podobno przeszło). Auto nie jest złe, ale... skończyli je produkować w 95roku a to tylko Ford. Skarbonka.

406/Laguna a lanos to dwa różne światy z korzyścią dla

> samochodów na "F"

Na pewno nie jeśli chodzi o cenę zakupu w miarę młodego egzemplarza. Auto im młodsze tym lepiej. Zwłaszcza za tę kasę.

> E36 piękny wóz ze swoją klasą, ale znajdź takiego do jazdy "powodzenia"

Znalazłem. nawet nie szukałem hehe.gif

Tylko nie spełnia jednego warunku: pali od sk...

przy mojej nodze zejść ze średnią po Warszawie do 10 litrów to już muszę się nieźle napocić. Silnik M42

Napisano

> Mysle, ze za 7tys bedzie podobny problem ze znalezieniem zadbanego 406/Laguny, jak i E36. Z czego

> E36 oczywiscie bedzie najtrudniej.

> Jak narazie stanwiam na Lanosa, ale zastanawiam sie, czy nie daloby rady znalezc czegos

> fajniejszego, przy spelnieniu reszty kryteriow.

A jeździłeś kiedyś lanosem? przejedź się. To na prawdę fajne auta do miasta. I całkiem szybkie.

Napisano

> Wyglad Lanosa mnie jakos bardzo nie przeraza, jak jest wisniowy i z ladnym kolkiem, to jest ok.

> Bardziej przeszkadza mi jakos wykonania wnetrza, ale nie oszukujmy sie, w Fiacie czy Renault z

> Zastanawiam się, ile spali taki Lanos przy dynamiczniejszej jezdzie, ile na krotkich trasach w zime

> i jak to sie prowadzi.

> Myslicie ze te 6-7tys starczy na zadbanego Lanosa ze stosunkowo malym przebiegiem i klima? Czy do

> 1.6 16V najlepszy jest sekwencyjny LPG, czy wystarczy zwykly?

jezeli chodzi o spalanie to jezdzilem takim lanosem prawie dwa lata ,w miescie palil okolo 10-10,5 litra z wlaczona non stop klima , w zimie na krótkich odcinkach ok 11 lpg. Ja mialem sekwencje i taki rodzaj instalacji polecam

Napisano
  • Autor

> i z:

> elektrycznymi szybami, skrzynią biegów, elementami zawieszenia z przodu (nagminne, po FL już im

> podobno przeszło). Auto nie jest złe, ale... skończyli je produkować w 95roku a to tylko Ford.

> Skarbonka.

> 406/Laguna a lanos to dwa różne światy z korzyścią dla

> Na pewno nie jeśli chodzi o cenę zakupu w miarę młodego egzemplarza. Auto im młodsze tym lepiej.

> Zwłaszcza za tę kasę.

> Znalazłem. nawet nie szukałem

> Tylko nie spełnia jednego warunku: pali od sk...

> przy mojej nodze zejść ze średnią po Warszawie do 10 litrów to już muszę się nieźle napocić. Silnik

> M42

Buhahahaha zeby.GIF Moje M40 pali 15-20 (w zime, na krotkich odcinkach). Wlasnie dlatego chce kupic drugie auto, a w E30 zrobic swapa i przerobic na rajdowke.

Mondeo tez jest na F zeby.GIF Z tym, ze jestem tego zdania, co Koyotee, że lepiej kupic "swiezsze" auto z mniejszym przebiegiem. Obawiam sie, że wszystkie 3 wymienione beda skarbonkami, a kase mam juz w co ladowac smile.gif

Jezdzilem dojechanym Lanosem na nauce jazdy 8lat temu. Podobalo mi sie srednio. Moze jakby znalezc lepsza sztuke byloby lepiej.

Napisano

Właśnie wracając z synem z przedszkola stała piękna Bawara E36 tyle że w sedanie, stan idealny wszystko ładnie spasowane, łagodny pomruk silnika (kierowca w środku) no i żadnego LPG, taka perełka na którą aż miło popatrzeć... ok.gif

Napisano

a moze tak Colta V najlepiej z 1.6 za 7 kola pewnie 98 rok by byl smile.gif

Napisano
  • Autor

> a moze tak Colta V najlepiej z 1.6 za 7 kola pewnie 98 rok by byl

Ruda chyba je lubi?

Napisano

> Ruda chyba je lubi?

kupuj lanosa po jakimś dziadku,przewaznie w szystkie maja jakies lpg.

przynajmniej nie bedziesz miał milionowego przebiegu, trzeba tylko uważać żeby nie był podgnity.

Napisano
  • Autor

> kupuj lanosa po jakimś dziadku,przewaznie w szystkie maja jakies lpg.

> przynajmniej nie bedziesz miał milionowego przebiegu, trzeba tylko uważać żeby nie był podgnity.

Tak wlasnie chyba zrobie. Jedna skarbonke juz mam, drugie auto bedzie sluzylo wylacznie jako srodek lokomocji. Ewentualnie zawias i heble sie lekko poprawi z czasem i tyle. Mozna zarzucic zaciski od Astry GSI, razem z tylna belka z tarczami (chociaz nie wiem, czy bedzie to niezbedne). Jakis lekko usportowiony zawiasik i tyle. Na dupowoz chyba sie sprawdzi.

Chyba cos w tym jest, ze warto kupowac swiezsze auta z mniejszym przebiegiem. Patrzylem na allegro, mimo tego ze autko kupie dopiero za jakis czas, i mozna bez wiekszego problemu znalezc 1.6 16V z klima i gazem, oraz przebiegiem <100tys za 6-7tys. Wygladaja te samochody calkiem niezle na tle niby lepszej konkurencji, rzadko na ktorym widac rdze i nie wygladaja jak klepane z przystanku, czego nie mozna powiedziec o wiekszosci E36 w podobnej cenie.

Napisano

od 98 nie ma z tym juz takiego problemu ok.gif tylko ze colta z gazem bedzie ciezko znalesc a w aucie za 7 samemu gaowac to troche bez sensu 270751858-jezyk.gif

Napisano

nie rozśmieszaj mnie, za 6-7 tys szukaj byle jakiego w miarę sprawnego auta, przy tej kwocie kryterium wyglądu schowaj do kieszeni, chyba że chcesz pomnik na działkę kupić

Napisano
  • Autor

> nie rozśmieszaj mnie, za 6-7 tys szukaj byle jakiego w miarę sprawnego auta, przy tej kwocie

> kryterium wyglądu schowaj do kieszeni, chyba że chcesz pomnik na działkę kupić

Wyglad i wnetrze sa raczej jednymi z ostatnich kryteriow o jakich wspomnialem, tak wiec nie rozumiem Twojej uwagi.

A Ty nie chcesz auta: niezawodnego, ekonomicznego, taniego w naprawach, a do tego ladnie wygladajacego z przyjemnym wnetrzem?

Jak dla mnie Lanos oprocz wygladu (ktory mozna troche poprawic) i wnetrza, oraz tego ze podobno (tak gdzies wyczytalem) buja sie w zakretach ma same plusy. Za ta cene ciezko chyba znalezc lepsze auto.

Napisano

za 7kzł znajomy kupił naprawdę zadbane E36 316i z dwustrefowym klimatronikiem w sedanie... także da sie i ja bym sie nawet nie zastanawiał, tym bardziej jak masz już jedno BMW zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Tak z tym, że:

1. Nie jest to ekonomiczne auto,

2. Ścigasz się z autobusami.

Mam E30 316, któro jest 150kg lzejsze i ten silnik zupelnie sie nie nadaje. 318 nie jest duzo lepsze. Minimum w E36 to 318is moim zdaniem. W ogole powinni je robic w 3 wersjach: 318is, 325tds i 325. Reszta wersji jest bez sensu. 316, 318 - ani dynamiczne, ani ekonomiczne. 320 - pali tyle co 325, a ma 30km mniej.

Napisano
Toyota starlet. Niezniszczalne auto.
Napisano

> Wyglad i wnetrze sa raczej jednymi z ostatnich kryteriow o jakich wspomnialem, tak wiec nie

> rozumiem Twojej uwagi.

> A Ty nie chcesz auta: niezawodnego, ekonomicznego, taniego w naprawach, a do tego ladnie

> wygladajacego z przyjemnym wnetrzem?

> Jak dla mnie Lanos oprocz wygladu (ktory mozna troche poprawic) i wnetrza, oraz tego ze podobno

> (tak gdzies wyczytalem) buja sie w zakretach ma same plusy. Za ta cene ciezko chyba znalezc

> lepsze auto.

jeśli chodzi o wygląd lanosa to dajesz ładnego BBSa 15 cali (stare BBSy na allegro kosztują grosze) zawias leciutko w dół i masz kozak furę.

Szacunu na dzielni nie będzie ale po kieszeni będzie mniej rąbać niż beemka.

Napisano

> Tak z tym, że:

> 1. Nie jest to ekonomiczne auto,

> 2. Ścigasz się z autobusami.

hehe.gif

No jeśli to jest linia "N" to już nie tak łatwo. Chłopaki w tych Ikarusach mają jaja.

> Mam E30 316, któro jest 150kg lzejsze i ten silnik zupelnie sie nie nadaje. 318 nie jest duzo

> lepsze. Minimum w E36 to 318is moim zdaniem.

no wiesz. To "minimum" to masz dość wysoko postawione powiem szczerze. jak dla mnie to auto jest raczej szybkie. Ale ja się nie znam.

Napisano

lanos sie nie prowadzi, a w srodku jest kiepsko

o ile to pierwsze mozna poprawic to to 2 juz nie bardzo.

ale poza tym wpozo , polecam !

w tej kwocie mozesz sie rozgladnac np za P306 '98 w gore

mazde 323f kupisz w tej kasie ale nie polecam wlasnie sie pozbylem wink.gif

e36 w tej kasie bedzie pare starsze, ciezsze, wolniejsze, bardziej paliwozerne wiec czy jest sens rzucach sie na to ?

Napisano

> A Ty nie chcesz auta: niezawodnego, ekonomicznego, taniego w naprawach, a do tego ladnie

Owszem, ale jako realista wiem, że na takie używane auto trzeba przeznaczyć lekko licząc pięciokrotnie wyższą kwotę i pół roku na szukanie.

> Jak dla mnie Lanos oprocz wygladu (ktory mozna troche poprawic)

Lanos jest ładny taki, jakim go zaprojektował Giugiaro. Jakiekolwiek modyfikacje wyglądu "za małe pieniądze" prowadzą prostą drogą do wyprodukowania wieś-fury. Nie idź tą drogą. wink.gif Chyba, że chcesz wyrywać blachary, to przepraszam rotfl.gif

Napisano

ok posiadając zakładany budżet patrzyłbym raczej na to że takim E36 jedzie się zupełnie inaczej niż Daewoo Lanosem (lepsze prowadzenie, lepsze wyciszenie, ładniejszy środek, wygodniejsze fotele) ;-)

ja np kupiłem za niecałe 7kzł moje E32, ale niestety włączając sekwencje włożyłem już drugie tyle w pół roku zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ok posiadając zakładany budżet patrzyłbym raczej na to że takim E36 jedzie się zupełnie inaczej niż

> Daewoo Lanosem (lepsze prowadzenie, lepsze wyciszenie, ładniejszy środek, wygodniejsze fotele)

> ;-)

> ja np kupiłem za niecałe 7kzł moje E32, ale niestety włączając sekwencje włożyłem już drugie tyle w

> pół roku

Ja od czerwca podwoiłem wartość E30 zeby.GIF i jeszcze troche, a do celu daleko zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> No jeśli to jest linia "N" to już nie tak łatwo. Chłopaki w tych Ikarusach mają jaja.

> no wiesz. To "minimum" to masz dość wysoko postawione powiem szczerze. jak dla mnie to auto jest

> raczej szybkie. Ale ja się nie znam.

W solarisach tez dają radę. Dzisiaj się z takim przepychalem po Lopuszanskiej.

Napisano
  • Autor

Skoro Ty sie nie znasz, to ja raczej tym bardziej smile.gif

Ale zauwaz: skoro zgadzamy sie, ze 316 i 318 to nieporozumienie to nastepny w kolejce jest 318is albo 320. 320 jest mocniejsze o 10km teoretycznie niz 318is, to zostaje 318is jako podstawa. Taki silnik powinien byc podstawowym smile.gif

Napisano
  • Autor

> jeśli chodzi o wygląd lanosa to dajesz ładnego BBSa 15 cali (stare BBSy na allegro kosztują grosze)

> zawias leciutko w dół i masz kozak furę.

Tak wlasnie planuje.

> Szacunu na dzielni nie będzie ale po kieszeni będzie mniej rąbać niż beemka.

I nie o to tutaj chodzi.

Napisano

> ok posiadając zakładany budżet patrzyłbym raczej na to że takim E36 jedzie się zupełnie inaczej niż

> Daewoo Lanosem (lepsze prowadzenie, lepsze wyciszenie, ładniejszy środek, wygodniejsze fotele)

> ;-)

...Spalanie 12l na setkę, o 5-8 lat starsze wszystkie elementy, komplet hamulców 2x droższy, sprzęgło też, ubezpieczenie droższe. A czy ten środek taki ładniejszy w kompakcie na przykład?

> ja np kupiłem za niecałe 7kzł moje E32, ale niestety włączając sekwencje włożyłem już drugie tyle w

> pół roku

Kupiłem 318ti za niewiele więcej niż zakłada autor wątku. Mimo tego, że było regularnie serwisowane i auto przy zakupie było (teoretycznie) w 100% sprawne padł ostatnio docisk sprzęgła. Niestety, 170tys (i tak w to nie wierzę) i 15 lat eksploatacji robi swoje nawet w BMW. W aucie jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia i kupiłem je w takim stanie (najlepszym jaki widziałem do tej pory, potwierdza każdy kto ogląda auto) z pełną premedytacją i świadomością, że wpakuję na te "drobiazgi" jeszcze połowę wartości auta w najbliższym roku.

Napisano

> Ja dorzucam od siebie Peugeot 406 1.8/2.0 + LPG. Wnętrze bardzo fajne (materiały w większości

> miękkie i miłe w dotyku), z wyposażeniem można trafić na bogatą wersję.

potwierdzam, wnętrze jest bardzo milutkie, wszędzie gąbkowane plastiki i welur ale...co z tego skoro jest to beznadziejnie spasowane i w zimie wszystko jęczy i skrzypi

co prawda radio zagłusza to ale mimo wszystko może kogoś denerwować

aaa wnętrze jest bardzo dobrze wygłuszone

mimo tego skrzypienia zimą, 406stka to jedna z lepszych propozycji w tej cenie

silnika szukać 2.0, do setki nie ma rewelacji ale w trasie powyżej 100km/h całkiem ładnie się zbiera.

Napisano

A co powiecie o fiacie bravo ? bo sam stoję przed kupnem samochodu za mniej więcej taką kwotę.

Napisano

powiem wam ,ze miało byc tanie , praktyczne a tu kryteria jak przy nowym mercedesie.

Napisano

to może ibiza 1.4 ?

do 7k to tak rocznik 98 powinno się udać, z klimą

części tanie i spory wybór, zwracając uwagę w zimie na odmę to silnik też chyba dość mało awaryjny i ponoć świetnie się gazuje

Napisano

Hyundai Accent za 7kzł można wyhaczyć coś z 2000 roku - 1.3 lub 1.5

fajne jest też Hyundai Coupe np. taki jak ten...są takie tylko z silnikiem 1.6 +LPG...Lanos też może być...właściwie to cokolwiek, byle w przyzwoitym stanie...to i tak będzie ok. 10 letnie auto więc trzeba będzie coś dołożyć... zlosnik.gif

Napisano

> Wyglad i wnetrze sa raczej jednymi z ostatnich kryteriow o jakich wspomnialem, tak wiec nie

> rozumiem Twojej uwagi.

Ja mam takie auto, ale nie kosztowało 7tys

> Jak dla mnie Lanos oprocz wygladu (ktory mozna troche poprawic) i wnetrza, oraz tego ze podobno

> (tak gdzies wyczytalem) buja sie w zakretach ma same plusy. Za ta cene ciezko chyba znalezc

> lepsze auto.

lanos to lanos, nie ma co poprawiać bo jak ma być ekonomicznie to szkoda kasy, to auto ma tanio jeździć i się mało psuć i lanek spełnia to zadanie, tzn spełniał bo z roku na rok auta te przejeżdżają coraz więcej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.