Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jako ze wiosna juz zawitala

Featured Replies

Napisano

na Śląsku to i Croma cala wymyta i w wygladzie tez sie zmienila

Jest tak

croma5.jpg

croma6.jpg

croma7.jpg

A tak wygladala

p1060286c.jpg

A dla Liska ze mam B&M

p1060303x.jpg

p1060301.jpg

Napisano

> na Śląsku to i Croma cala wymyta i w wygladzie tez sie zmienila

A u nas na pomorzy śniegi panie i sick.gif

Daszek jakiś taki znajomy hehe.gifok.gif

> A dla Liska ze mam B&M

No to czas szukać co to jest i jak to działa... zlosnik.gif

Niestety mam tylko stare opisy do aut przed liftem a to już z nowego pochodzi...

Napisano
  • Autor

> A u nas na pomorzy śniegi panie i

> Daszek jakiś taki znajomy

A wydaje Ci sie,ni ejest znajomy

> No to czas szukać co to jest i jak to działa...

> Niestety mam tylko stare opisy do aut przed liftem a to już z nowego pochodzi...

No ja mam instrukcje do B&M i w instrukcji obslugi tez chyba jest opisane.

Napisano

Croma ma nowe przednie opony, dzisiaj zalozone. Firestone... 520zl sztuka frown.gif

Ale teraz da sie jezdzic...

DSC07491.JPG

DSC07492.JPG

DSC07493.JPG

Napisano

to widzre ze wszystkich wzielo smile.gif

ja takze wczoraj pucowalem z zewnatrz dzis wewnatrz.

no ale chyb azdjecia sobie daruje - dopoki nie napastuje hehehehe zlosnik2.gif

co do pononek - mogles zaoszczedzic ok 25 zl na sztuce - znlazlem na necie.

a to massz 16 ? czy 17 ki?

ja jeszce sezonik objezdze drive.gif

Napisano

A tak zapytam - czy takie listwy jak Kazu ma to moge sobie zalozyc? Boczne chromowane na drzwiach i na zderzakach ?

Napisano

> co do pononek - mogles zaoszczedzic ok 25 zl na sztuce - znlazlem na necie.

> a to massz 16 ? czy 17 ki?

Jesli mnie pytasz to mam z tylu 215/55/R17 Goodyear Excelence DOT 4803

A z przodu 215/50/R17 Firestone Firehawk DOT 5110 smile.gif)

Napisano

> Jesli mnie pytasz to mam z tylu 215/55/R17 Goodyear Excelence DOT 4803

> A z przodu 215/50/R17 Firestone Firehawk DOT 5110 )

tak tak ciebie smile.gif

no to chyba sienie poymilem smile.gif

na forum vectry znalazlem info ze duzo taniej jest kupic 225.

gorna polka jest w cenie ok 500

Napisano

> A tak zapytam - czy takie listwy jak Kazu ma to moge sobie zalozyc? Boczne chromowane na drzwiach i

> na zderzakach ?

Mam identyczne ale nie mam pojęcia jak sa montowane... pewnie na taśmie przylepną .... Jest to pakiet "CHROM"

Co do Oponek to ja kupiłem dwie sick.gif Bridgestone ER300

215/55R16 Y 93

Napisano

> tak tak ciebie

> no to chyba sienie poymilem

> na forum vectry znalazlem info ze duzo taniej jest kupic 225.

> gorna polka jest w cenie ok 500

Tak ale 225/45/R17 sa za male i asr glupieje, natomiast 225/50/R17 moga dobijac do nadokola, bo sa wieksze troche...

Napisano

> Tak ale 225/45/R17 sa za male i asr glupieje, natomiast 225/50/R17 moga dobijac do nadokola, bo sa

> wieksze troche...

wczoraj wlasnie czytalem watek na VKP i skoro w mniejszym oplu nie obciera to chyab w naszym tym bardziec a przeciez opel to fiat 270751858-jezyk.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Wczoraj i ja wymieniłem Krówce oponki na letnie ... zlosnik.gif

Ale jakie było moje zdziwienie jak w tym samym czasie na podnośniku obok u oponiarzy stała identyczna Krówka w identycznym kolorze nadwozia i tapicerki yikes.gif ( no prawie identyczna bo bez relingów, lotki, nawigacji hehe.gif )

Wiem, że bez zdjęcia sie nie liczy ale niestety telefon z aparatem zostawiłem w aucie a auto było metr nad ziemią sick.gif

Napisano
  • Autor

Zrobn jakies w koncu jakies fajne fotki mucki zlosnik.gifzlosnik.gif

A ja coraz czesciej mijam Cromy niz za nim moja kupilem.

I na ogól w twoim kolerze mijam Cromy.

Napisano

> Tak ale 225/45/R17 sa za male i asr glupieje, natomiast 225/50/R17 moga dobijac do nadokola, bo sa

> wieksze troche...

A jakie sa objawy tego glupienia ASR??? Przeciez jak sa wszystkie identyczne to chyba nie powinien...... Opony 225/45/17 sa mniejsze na srednicy od 215/50/17 jakies 12mm (1,9% roznicy wskazan licznika)

W druga strone (wieksza srednica) nie ma problemu - zimowki mam 205/60/16 wiec srednica 6mm wieksze (0,9% wskazan licznika)...

Szukalem jakichs rozsadnych zamiennikow rozmiaru, ale jednak zdecydowalem sie na rozmiar fabryczny - 215/50R17 Turanza ER300. Mialem te opony w Bravci na koniec i byly OK, wiec powtorzylem wybor......

Napisano

> Zrobn jakies w koncu jakies fajne fotki mucki

wink.gif

284935602-S1056963aa.JPG

284935602-S1056966b.JPG

284935602-S1056967cc.JPG

284935602-S1056971dd.JPG

post-15502-1435251256524_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Ladnie wyglada mucka.A nie myslales nad 17' zeby wlozyc?

Chcialem dzis zrobic mala sesje Cromie,ale niestety pogoda sie u nas popsula sick.gif

Napisano

Widzę że antenę GPS masz zamontowaną na wierzchu deski. W środkowym górnym nawiewie jest fajna wnęka w którą można schować antenę tak żeby jej nie było widać. Mam tak schowaną i bardzo dobrze widzi satelity.

Napisano

Mam jeszcze takie pytanko. Jak zmieniłeś język z włoskiego na angielski w swojej dokładanej navi? Podejrzewam że jest to możliwe dopiero po sparowaniu z komputerem, ale pewności nie mam.

Napisano

> Mam jeszcze takie pytanko. Jak zmieniłeś język z włoskiego na angielski w swojej dokładanej navi?

Tak jak w Stilo.... I dokładnie tą samą płytką.... aktualizuje język po wsadzeniu płytki inaczej nie można tego zrobić - wgrać

A co do Antenki GPS-u to nie wiem o jakim miejscu mówisz niewiem.gif

Napisano

> Ladnie wyglada mucka.A nie myslales nad 17' zeby wlozyc?

Nie.... teraz za dwie 16-stki 215/55 dałem ponad 1 tyś zł.... a za 17 sick.gif

Cenie sobie komfort zlosnik.gif dlatego nie mam anten CB na magnes tak jak w tylko antenkę Triplex i nic nie ściągam wink.gif

Napisano
  • Autor

Ja na przyszly sezon musze kupic letnie kapcie.A na ten felgi na zime i chyba padnie na alumy,

Napisano

> Tak jak w Stilo.... I dokładnie tą samą płytką.... aktualizuje język po wsadzeniu płytki inaczej

> nie można tego zrobić - wgrać

Tak wiem o jaką płytę chodzi. Czy jak mam CN+ na biurku nie zamontowaną w samochodzie, to da się zmienić język, czy dopiero po sparowaniu z CAN

> A co do Antenki GPS-u to nie wiem o jakim miejscu mówisz

Wymontuj centralny górny nawiew ( dwa imbusy ) i zobaczysz w nim sporą szparę w którą można wcisnąć antenę. Nad anteną będzie tylko trochę plastiku, który nie przeszkadza w odbiorze, a walory estetyczne gwarantowane wink.gif

Napisano

> Tak wiem o jaką płytę chodzi. Czy jak mam CN+ na biurku nie zamontowaną w samochodzie, to da się

> zmienić język, czy dopiero po sparowaniu z CAN

Wydaje mi się że w Stilo poszło bez Cana hmm.gif

> Wymontuj centralny górny nawiew ( dwa imbusy ) i zobaczysz w nim sporą szparę w którą można wcisnąć

> antenę. Nad anteną będzie tylko trochę plastiku, który nie przeszkadza w odbiorze, a walory

> estetyczne gwarantowane

Aaaaa na to nie wpadłem hmm.gif

Napisano

Fajnie macie...

Wasze Cromy dzialaja jezdze i jedyne czym sie przejmujecie to jakie felgi sobie kupic i co tu jeszcze zrobic w samochodzie zeby ladniej wygladal. Lajzy

Napisano

> Fajnie macie...

> Wasze Cromy dzialaja jezdze i jedyne czym sie przejmujecie to jakie felgi sobie kupic i co tu

> jeszcze zrobic w samochodzie zeby ladniej wygladal. Lajzy

Eeee nie jest tak różowo.... ja mam olej do wymiany i filtry bo juz 10.000 km tykneło a pod podwoziem muszę wymienić plastykowy element więc kupa roboty.... co gorsza kilka razy mi na dołach coś zaskrzypiało yikes.gif a było tak cicho więc pewnie zawieszenie do roboty.... ale najpierw w bagazniku posprzatam bo mi sie tam klamoty walają zlosnik.gifsick.gif a może jakiś baranek strzele po zimie co by zaraz nie zgniła....

Twoją Marcin ogarnie i bedzie śmigać.... może to coś banalnego jak wypalona wtyczka na 3 wtryskiwaczu..... taka przypadłośc silników 150 KM zlosnik.gif

Napisano

> Eeee nie jest tak różowo.... ja mam olej do wymiany i filtry bo juz 10.000 km tykneło a pod

> podwoziem muszę wymienić plastykowy element więc kupa roboty.... co gorsza kilka razy mi na

> dołach coś zaskrzypiało a było tak cicho więc pewnie zawieszenie do roboty.... ale najpierw

> w bagazniku posprzatam bo mi sie tam klamoty walają a może jakiś baranek strzele po zimie

> co by zaraz nie zgniła....

> Twoją Marcin ogarnie i bedzie śmigać.... może to coś banalnego jak wypalona wtyczka na 3

> wtryskiwaczu..... taka przypadłośc silników 150 KM

No moja sobie gasnie, najlepsze ze jak przyjechala do Marcina w piatek na lawecie to sie naprawila. Nie chciala sie zepsuc ponad godzine. Dlatego to dziwne, bo raz dziala a raz nie...

Napisano

> No moja sobie gasnie, najlepsze ze jak przyjechala do Marcina w piatek na lawecie to sie naprawila.

> Nie chciala sie zepsuc ponad godzine. Dlatego to dziwne, bo raz dziala a raz nie...

Niech Marcin wymieni tobie końcówki na wtryskiwaczach - wtyczki

Napisano

> Wydaje mi się że w Stilo poszło bez Cana

Już przetestowałem, musi być podłączone do CAN aby zmienić język.

Mam jeszcze parę pytań. Jaki zastosowałeś mikrofon i wtyczkę i gdzie go zamocowałeś? Czy kierownicę z dodatkowymi przyciskami do navi wystarczy zamienić, czy trzeba coś przerabiać?

Napisano

> Już przetestowałem, musi być podłączone do CAN aby zmienić język.

> Mam jeszcze parę pytań. Jaki zastosowałeś mikrofon i wtyczkę i gdzie go zamocowałeś? Czy kierownicę

> z dodatkowymi przyciskami do navi wystarczy zamienić, czy trzeba coś przerabiać?

- kierownica może zostać ja tylko przełożyłem przyciski od navi z Stilo do Cromy... sa identyczne zlosnik.gif w sumie to kilka śrubek...

- mikrofon wsadziłem do lampki górnej - są tam otworki więc idealnie pasuje

- Mikrofon mam od jakiegoś bardzo starego zestawu noki... ważne by miał przedwzmacniacz.... te nowe już tego nie maja... ale i tak nie korzystam z tego bo sobie założyłem dodatkowo zestaw głośnomówiący Noki po Bluetooth-zie zlosnik.gif i drugi mikrofon na razie dynda mi nad lampka.... ale wsadzę go również do środka

Napisano

> - Mikrofon mam od jakiegoś bardzo starego zestawu noki... ważne by miał przedwzmacniacz.... te

> nowe już tego nie maja...

Gdzie taki mikrofon z przedwzmacniaczem można kupić? hmm.gif

Napisano

> Gdzie taki mikrofon z przedwzmacniaczem można kupić?

Albo na allegro z całym zestawem głośno mówiącym albo pytaj u kolegi MAREKKOC

Napisano
  • Autor

Lisek B&M dziala, z telefonem bez problemu, jedynie co mnie irytuje to dzialanie pendrive sciana.gifsciana.gif

Napisano

> Lisek B&M dziala, z telefonem bez problemu, jedynie co mnie irytuje to dzialanie pendrive

Nigdzie nie mogę znaleźć opisu co i jak jest podłączone w B&M

Napisano
  • Autor

> Nigdzie nie mogę znaleźć opisu co i jak jest podłączone w B&M

No ja tylko mam instrukcje obslugi do tego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.