Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pękła sprężyna

Featured Replies

Napisano

po 7 latach i 100tys km ze mną (pewnie drugie tyle u poprzednika) pękł mi tylny weitec -40. ewidentnie przyczyną jest korozja. odkryte podczas wymiany kół - dziwne bo nie czułem żadnej różnicy w prowadzeniu. auto stoi równo. pękła na 3 zwoju od góry crazy.gif

i teraz:

1. czy do wymiany wystarczy odkręcić amortyzator z dołu?

2. czy pzm1 poradzi sobie z sportingową sprężyną?

3. może ktoś ma na sprzedaż 2 tylne weitec -40 wink.gif

Napisano

> po 7 latach i 100tys km ze mną (pewnie drugie tyle u poprzednika) pękł mi tylny weitec -40.

> ewidentnie przyczyną jest korozja. odkryte podczas wymiany kół - dziwne bo nie czułem żadnej

> różnicy w prowadzeniu. auto stoi równo. pękła na 3 zwoju od góry

> i teraz:

> 1. czy do wymiany wystarczy odkręcić amortyzator z dołu?

> 2. czy pzm1 poradzi sobie z sportingową sprężyną?

> 3. może ktoś ma na sprzedaż 2 tylne weitec -40

1. Tak wystarczy odkrecic dolna srube amorka smile.gif

2. da rade ale jak chcesz zrownac z przodem mozesz obciac zwoj wink.gif w tyle to nie robi wiekszego znaczenia bo nie ucieknie podczs jazdy wink.gif

3.pzm1 poradzic sobie powinien wink.gif

Napisano

Moje weitec-i też bardzo mocno korodują, drugi raz nie kupiłbym już sprężyn weitec.

Napisano
  • Autor

> Moje weitec-i też bardzo mocno korodują, drugi raz nie kupiłbym już sprężyn weitec.

mają pewnie >10 lat. myślę, że przy takiej ilości soli jaką w tym czasie widziały, wiekszość sprężyn będzie skorodowana

Napisano
  • Autor

>2. da rade ale jak chcesz zrownac z przodem mozesz obciac zwoj

przód mam -60 a może i niżej (płyta trochę waży smile.gif) więc musiałbym skócić o połowę hehe.gif

Napisano

> przód mam -60 a może i niżej (płyta trochę waży ) więc musiałbym skócić o połowę

to wlóż z vana przeciętą na pół:P

Napisano
  • Autor

> to wlóż z vana przeciętą na pół:P

do malucha tak sie robiło ze sprężyną z poloneza trucka hehe.gif

dziś domowe wynalazki mnie odstraszają. zlosnik2.gif

i dzieci w domu czekają old.gif

Napisano

U mnie po 7 latach OMP z tylu obie pękły praktycznie w tym samym miejscu i mam też problem bo chyba już nie zakupie OMP -35.

Napisano

Moje Weitec mają 4 lata z czego przejeździły tylko 1 zimę i są okrutnie zeżarte.

Napisano
  • Autor

to jeszcze jedno pytanie 893goodvibes.gif

jako że wypadłem z obiegu i nie orientuję się w szabrowniczych cenach, to ile trzeba zapłacić za 2 tyły (w/w) w porządnym stanie. tak żeby wilk był syty i owca cała hehe.gif

Napisano

ja jak zmienial serie na pospring to tez zdalem sobie sprawe, ze tyl pekniety - ale u mnie stalo rowno, bo pekniete byle obie 270751858-jezyk.gif i podobnym miejscu - dolna czesc - ciagle w tej oslonie gumowej springi wink.gif ale mowia wlasnie tak jak FIDO, że tył nie ucieknie wink.gif Co do szabrowniczej ceny, to kumpel kupił WEITECi już troche zrudziałe, ale zdarł farbe, zabezpieczyl od rudej i potem chlorokauczuk na koniec i teraz smiga bez problemu smile.gif a cena za nie byla 150plnow za komplet bodajze, bo wlasciciel nie wiedzial ile nalotu maja.. Jesli zle mowie, to niech mnie poprawi wink.gif SZYZL do tablicy! busted.gif

Na polskim allegro komplet przod tyl kosztuje 6-6.5 stowki, na ebay.de takowy mozesz wyhaczyc za mniej niz 5 +przesylka, produkt uzywany traci polowe ceny w trakcie kolejnej sprzedazy, ale co do springow to wiem, ze jezeli nalot miej wiecej 5/max10 tysi cena to miej wiecej 2/3 wyjsciowej - czyli miej wiecej za komplet uzywanego weiteca musisz dac te 3.5/4.5stowki, za same tyl hmm.gif miej wiecej polowe.. czyli jakies 1.5/2.5 stowki musisz liczyc.. wszystko zalezy od stanu i od sprzedajacego 270751858-jezyk.gif no i od tego jaki w drzemie w Tobie szabrownik zlosnik.gif

przy takiej cenie uzywanego tylu, kupilbym komplet uzywki FK - ktora latwiej dostac i sprzedal przod smile.gif albo zrobil sobie tyl w POSPRINGu wink.gif mam, ze moja wypowiedz Cie zadowolila IThankYou.gifzlosnik.gif

Edita:

p.s. Co do postu poniżej - to ciesze się niezmiernie waytogo.gif napisz co i za ile kupiles w koncu 270751858-jezyk.gif

p.s.2 jesli przód masz ciężki to kup zestaw FK -70/-50, wtedy powinna być równowaga, a jak trzeba będzie to zejdziesz niżej jak jakiś gęst przytniesz zlosnik.gif a ja mogę kupić od Ciebie przód zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

>moja wypowiedz Cie zadowolila

na pewno przeczytałem ją z nieukrywaną przyjemnością ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.