Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kary za niezarej. pojazdu

Featured Replies

Napisano

Witam czy sa juz kary za nieprzerejestrowanie pojazdu na siebie duzo osob tak kiedys jezdzilo mi tez sie raz zdarzylo ale teraz zakupilem skuter do dojazdow do pracy i chcialbym go nieprzerejestrowywac tylko oplacic na siebie oc a dlaczego ? bo skuter kupilem za grosze i wiecej mnie wyniesie rej niz on sam wartdo pracy mam 6 km polna droga wiec mi to lotto grinser006.gif

ale wracajac do tematu sa juz kary? grinser006.gif

Napisano

Z tego co wiem jest obowiązek ale nie ma praktyce kary za nieprzerejestrowanie.

Pytanie ile zaoszczędzisz? 50PLN?

Napisano

Quote:

Po zakupie samochodu będziemy mieli 30 dni na jego rejestrację, a jeżeli się spóźnimy, to zapłacimy o 50 proc. więcej za wydanie dowodu rejestracyjnego, naklejek legalizacyjnych i kontrolnych. Tak wynika z nowego projektu ustawy o dopuszczeniu pojazdów do ruchu drogowego.

Propozycje przygotowane przez Ministerstwo Infrastruktury zakładają, że takie postępowanie będzie zarówno w przypadku nowych , jak i używanych pojazdów. W konsekwencji tylko za sam dowód rejestracyjny spóźnialscy zapłacą 81 zł, a nie 54 zł.

Czy weszło nie wiem tylko tyle udalo si eznalezc choc podobno mialy byc jeszcze mandaty

Napisano

> Witam czy sa juz kary za nieprzerejestrowanie pojazdu na siebie duzo osob tak kiedys jezdzilo mi

> tez sie raz zdarzylo ale teraz zakupilem skuter do dojazdow do pracy i chcialbym go

> nieprzerejestrowywac tylko oplacic na siebie oc a dlaczego ? bo skuter kupilem za grosze i

> wiecej mnie wyniesie rej niz on sam wartdo pracy mam 6 km polna droga wiec mi to lotto

> ale wracajac do tematu sa juz kary?

Opłać OC na siebie i problemów nie powinno być.

Nie zapomnij o przeglądzie technicznym, jeśli sprzęt ma już powyżej 3 lat.

Napisano

> Opłać OC na siebie i problemów nie powinno być.

> Nie zapomnij o przeglądzie technicznym, jeśli sprzęt ma już powyżej 3 lat.

dokładnie, ja tak mam Wołge bo chciałem mieć za wszelką cenę czarne blachy, zatrzymywała mnie Policja i nic nie mówili ok.gif

inna sprawa że jak widzą Wołge to się cieszą i od razu chcą wsiadać za kierownice i się bawić rotfl.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Opłać OC na siebie i problemów nie powinno być.

> Nie zapomnij o przeglądzie technicznym, jeśli sprzęt ma już powyżej 3 lat.

ale przeglad jest wbity bez terminowy czy jakos tak hmm.gif

Napisano

> ale przeglad jest wbity bez terminowy czy jakos tak

Niestety, to nic nie znaczy, w zeszłym roku weszła ta wspaniała zmiana przepisów i teraz motorowery też muszą mieć przeglądy i to nie jest żart z okazji 1 kwietnia, jeszcze trochę i rowery trzeba będzie rejestrować hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Niestety, to nic nie znaczy, w zeszłym roku weszła ta wspaniała zmiana przepisów i teraz motorowery

> też muszą mieć przeglądy i to nie jest żart z okazji 1 kwietnia, jeszcze trochę i rowery

> trzeba będzie rejestrować

czyli niby kiedy mam udac sie na przeghlad? icon_eek.gif

i tak nieprzejdzie wiec to bez sensu grinser006.gif

Napisano

> pizdzika chinskiego

Bez foto się nie liczy grinser006.gif

a, to nie ten kącik hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Bez foto się nie liczy

> a, to nie ten kącik

niewiem nieznam sie nierobie zadnego przegladu skad szary obywatel moze o tym wiedziec? i co skoro mam wbity to prawa dziala wstecz i musze robic piertole grinser006.gif nierejestruje nierobie przegladu oplacam oc i smigam grinser006.gif

Napisano

> Niestety, to nic nie znaczy, w zeszłym roku weszła ta wspaniała zmiana przepisów i teraz motorowery

> też muszą mieć przeglądy i to nie jest żart z okazji 1 kwietnia, jeszcze trochę i rowery trzeba będzie rejestrować

Co Ty opowiadasz? icon_eek.gif

Dawaj ten przepis, bo mam skuter i byłem przekonany, że żadnych badań nie potrzebuję.

mar00ha

Napisano

> Co Ty opowiadasz?

> Dawaj ten przepis, bo mam skuter i byłem przekonany, że żadnych badań nie potrzebuję.

W moim WK wisi kartka z takim info i odniesienie do przepisów

Napisano

> W moim WK wisi kartka z takim info i odniesienie do przepisów

Sprawdziłem PoRD i rzeczywiście! icon_eek.gif

Trzeba badać technicznie. pad.gif

No to od jutra nie mogę jeździć sqtkiem, bo zarejestrowany był 02.04.2008. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> Dawaj ten przepis, bo mam skuter i byłem przekonany, że żadnych badań nie potrzebuję.

Ja też byłem przekonany, dawać §§§

A jak z uprawnieniami do kierowania skuterem do 50cm3 ?

Też się coś zmieniło?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.