Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Irytujące USB

Featured Replies

Napisano

W USB ma wetkniętego "na stałe" pendrive. Ecodrive + mp3.

Po przekręceniu kluczyka, raz włącza się Media Player, innym razem grające przed wyłączeniem stacyjki radio.

Z Media Playera raz włączy się ostatnio odtwarzany utwór, innym razem coś całkowicie losowego.

Wygląda na to, że czasem resetują się ustawienia Media Playera (Autoodtwarzanie i Losowo).

Dodatkowo, po włożeniu pendrive'a i przełączeniu na radio, początkowo pojawia się na wyświetlaczu komputera komunikat RDS. Po jakimś czasie znika (przełącza się na zegar) i dopiero wyjęcie pendrive'a przywraca poprzedni stan.

Czy ktoś się z tym spotkał ? Czy to błąd softu, czy może wina pendrive'a ? Trochę to jest irytujące sciana.gif

Napisano

Niestety bo blue&me to straszny crap frown.gif w giulieccie raz widzi usb/raz nie widzi... Pogmatwanie folderow , przelaczanie nagran z predkoscia emeryta przekladajacego plyty w patefonie...

Generalnie lipa no.gif

Napisano
  • Autor

No to rozwiązanie ma mnóstwo wad. Np. niepełna współpraca z radiem. Przełączanie utworów możliwe tylko z kierownicy. Niemożliwe wyświetlenie tytułu utworu na wyświetlaczu radia. Słabo to obmyślili oslabiony.gif

Napisano

Ogólnie słaby ten system, prawdopodobnie czuły jest na pendraki. Wgrałem na pena 8 GB dodatkowe foldery z muzą i w ogóle nie chciał mi z niego czytać. Po sformatowaniu i wgraniu na nowo folderów z muzą, działa prawie bez fixów.

Tzn. wyłaczam radio, gaszę silnik, wracam do samochodu , przekręcam stacyjkę i media player zaczyna odtwarzać dalej to co grało przed wyłaczeniem radia. Oczywiscie co któreś takie odpalenie właczy się radio zamiast media payera

Napisano

Z doświadczenie powiem że dobry pendrive załatwia te wszystkie problemy, najlepiej aby wielkość nie przekraczała 4GB.

Napisano
  • Autor

> Z doświadczenie powiem że dobry pendrive załatwia te wszystkie problemy, najlepiej aby wielkość nie

> przekraczała 4GB.

hmm.gif mam 8 GB. Muszę potestować na jakimś mniejszym.

Napisano

> Z doświadczenie powiem że dobry pendrive załatwia te wszystkie problemy, najlepiej aby wielkość nie

> przekraczała 4GB.

Potwierdzam. 2GB sandisc chodzi bez problemu i szybko przełącza tracki a 4GB Kingstone nie śmigał. tzn raz smigal a raz nie

Napisano

> 4GB Kingstone nie śmigał.

> tzn raz smigal a raz nie

no własnie mam takiego 8GB i to samo

Napisano

> no własnie mam takiego 8GB i to samo

Taki pen mam u siebie i wszystko działa jak powinno, smile.gif

Allegro.pl

Napisano

> Taki pen mam u siebie i wszystko działa jak powinno,

> Allegro.pl

2giba soni - wooolnoo frown.gif

Napisano

> 2giba soni - wooolnoo

u mnie taki śmiga KLIK i nie ma opóźnień w przełączaniu.

Aktualizowałeś oprogramowanie? Bo po jednym update mi zmulało B&M ale inż. Opti zrobil nowszego update i nie zmula smile.gif może u Ciebie też pomoże

Napisano

> u mnie taki śmiga KLIK i nie ma opóźnień w przełączaniu.

> Aktualizowałeś oprogramowanie? Bo po jednym update mi zmulało B&M ale inż. Opti zrobil nowszego

> update i nie zmula może u Ciebie też pomoże

ZRobic update jeszcze raz ?

Powiem szczerze ,ze fiat i microszyt to sie powinien wstydzic tego blue&me... Strasznie pokombinowali frown.gif

W porownaniu do fabrycznego radia z bluetoothem w Sportagu mojego ojca to jest niebo a ziemia. Dziala szybciej (tak telefon jak i przelaczanie mp3), wybieranie glosowe szybsze. Minus a moze i plus to brak ksiazki telefonicznej i czytania smsow (ale to jest bardziej teoretyczna opcja).

Wolniej niz blue&me chodzi tylko czytnik usb zamiast zmieniarki ,ktory dolozylem do sx4 ale tam jest chyba wina protokolu i tego ,ze imituje zmieniarke.

A najszybciej smiga mi i to niezaleznie od nosnika (nawet dysk do niego zapialem) USB w alpine cde101R , bluetoota nie ma bo modul kosztuje tyle co 2szt ck-200 albo ck-3100.

Napisano

Tak zrób jeszcze raz. Sprawdz czy nie ma nowszej wersji.

Ja porównując do systemu w Lagunie3 uważam że B&M taki zły nie jest. Tam mp3 pokazuje jako cd facepalm.gif wybierani z książki też dramat.

W Sportage jak wybierasz nr jak chcesz dzwonic ? Z poziomu tel ?

Napisano

NIe zgodzę się z toba smile.gif według mnie Blue&Me jest jednym z najlepszych produktów fiata. Ja jestem z niego bardzo zadowolony i chciał w przyszłym samochodzie też go mieć smile.gif

Napisano
  • Autor

> Potwierdzam. 2GB sandisc chodzi bez problemu i szybko przełącza tracki a 4GB Kingstone nie śmigał.

> tzn raz smigal a raz nie

A u mnie Kingston Datatraveler 4 GB śmigał bez problemów (choć nie siedział w gnieździe non stop). Obecnie 8GB EMTEC robi jaja oslabiony.gif

Napisano

> W Sportage jak wybierasz nr jak chcesz dzwonic ? Z poziomu tel ?

Głosowo , numer albo pozycja z książki. I działa to 3 razy lepiej i szybciej niż w alfie.

Co do masakry z mp3 to podobno najlepsze jaja są w cruze?

Napisano

> Głosowo , numer albo pozycja z książki. I działa to 3 razy lepiej i szybciej niż w alfie.

Nie mialem okazji testowac smile.gif Ale na obrone to mozna mowic że B&M chyba jednym z pierwszych byl w normlanych cenach zeby.GIF w sensie nie BMW czy Merc smile.gif

> Co do masakry z mp3 to podobno najlepsze jaja są w cruze?

tzn ?

Napisano

> NIe zgodzę się z toba według mnie Blue&Me jest jednym z najlepszych produktów fiata. Ja jestem

> z niego bardzo zadowolony i chciał w przyszłym samochodzie też go mieć

Co w nim konkretnie takiego fajnego?

Napisano

> Nie mialem okazji testowac Ale na obrone to mozna mowic że B&M chyba jednym z pierwszych byl w

> normlanych cenach w sensie nie BMW czy Merc

A to zgadzam się tamci nadal kosza mega - kasę za nic

> tzn ?

jakiś tekst

Podobna lipa jak b& m

Napisano

> A to zgadzam się tamci nadal kosza mega - kasę za nic

w dodatku sprzedając w PL nie masz PL jezyka co wg mnie w ogole smiechu warte jest smile.gif tam samo zareagowalem na brak pl jezyka w Alfie

> jakiś tekst

hmm.gif wywoluje glosowo "Foldery" i odtwarzam katalog hmm.gif nie bardzo wiem w czym problem

Napisano

> w dodatku sprzedając w PL nie masz PL jezyka co wg mnie w ogole smiechu warte jest tam samo

> zareagowalem na brak pl jezyka w Alfie

Gada po polsku , pisze po angielsku.

> wywoluje glosowo "Foldery" i odtwarzam katalog nie bardzo wiem w czym problem

Widocznie jesteś bardzo cierpliwa osoba. Jak mam kilkanaście katalogów to jest trochę upierdliwe.

Napisano

> Co w nim konkretnie takiego fajnego?

Cała głosowa obsługa, wybieranie głosowe, sms, mp3. To wszystko w moim przypadku działa rewelacyjnie dobrze.

Zmieniam utwór przyciskiem na kierownicy i od ręki nowa piosenka leci.

Wybieranie głosowe działa bez problemu, ja osobiście jestem bardzo z Blue&Me zadowolony.

Napisano

> Cała głosowa obsługa, wybieranie głosowe, sms, mp3. To wszystko w moim przypadku działa

> rewelacyjnie dobrze.

> Zmieniam utwór przyciskiem na kierownicy i od ręki nowa piosenka leci.

> Wybieranie głosowe działa bez problemu, ja osobiście jestem bardzo z Blue&Me zadowolony.

Moze nie miales do czynienia z innymi niewiem.gif

Samo wybieranie glosowe i trwa dosc dlugo - Kii , Alpinie albo nawet tej "zmieniarce" do suzuki , zmieniasz sobie guzikiem i dziala to bardzo szybko (moze poza suzuki).

Napisano

Trochę daleko do siebie mamy aby ci pokazać smile.gif ale u mnie naciskam falkę mówię imię i nazwisko i od ręki jest połączenie, miana utworu z USB jest natychmiastowa zero opóźnień.

Faktycznie z innym systemem z głosowym wybieraniem nie miałem do czynienia, ja jestem bardzo z tego systemu zadowolony.

Napisano

> Trochę daleko do siebie mamy aby ci pokazać ale u mnie naciskam falkę mówię imię i nazwisko i od

> ręki jest połączenie, miana utworu z USB jest natychmiastowa zero opóźnień.

Widocznie do alfy i lancii montuja inne blue&me... chodzi to jak zolw... Reakcja na guziki z kierownicy tragiczna o tym ,ze czasem na wyswietlaczu pokaze jedno a zadzwoni do zupelnie kogo innego to standard. Najlepsze jest odbieranie telefonu bo zanim kogos uslyszysz mija sobie ladnych pare sekund , z konczem rozmowy tez jest kabaret raz rozlaczy raz nie...

Generalnie poruta no.gif Aha ,zeby nie bylo ,ze to tylko w giuliettcie w delcie znajomka jest taka sama lipa no.giffacepalm.gif

> Faktycznie z innym systemem z głosowym wybieraniem nie miałem do czynienia, ja jestem bardzo z tego

> systemu zadowolony.

Tak myslalem smile.gif

Napisano
  • Autor

> Widocznie do alfy i lancii montuja inne blue&me... chodzi to jak zolw... Reakcja na guziki z

> kierownicy tragiczna o tym ,ze czasem na wyswietlaczu pokaze jedno a zadzwoni do zupelnie kogo

> innego to standard. Najlepsze jest odbieranie telefonu bo zanim kogos uslyszysz mija sobie

> ladnych pare sekund , z konczem rozmowy tez jest kabaret raz rozlaczy raz nie...

> Generalnie poruta Aha ,zeby nie bylo ,ze to tylko w giuliettcie w delcie znajomka jest taka sama

> lipa

hmm.gif Może to wina telefonu ? U mnie takich jazd nie ma.

Wybieranie działa poprawnie. Po odebraniu, jest ~1 s. opóźnienia. Rozłącza, z opóźnieniem max ~1s.

Napisano

> Może to wina telefonu ? U mnie takich jazd nie ma.

> Wybieranie działa poprawnie. Po odebraniu, jest ~1 s. opóźnienia. Rozłącza, z opóźnieniem max ~1s.

Wszystkie telefony z jakimi próbowałem.

Były to : e52 , e72 , e51 , motorola defy , samsung solid .

Napisano
  • Autor

> Wszystkie telefony z jakimi próbowałem.

> Były to : e52 , e72 , e51 , motorola defy , samsung solid .

u mnie SE Hazel j20i działa bez problemu ok.gif

Napisano

> u mnie SE Hazel j20i działa bez problemu

I jeszcze powiedz ,ze smsy czyta ?

Napisano

> I jeszcze powiedz ,ze smsy czyta ?

HTC 7 Trophy dziala wszystko bardzo sprawnie wlacznie z odczytem SMS - mialem juz wiele telefonow i rzeczywiscie nie wszystkie wspolpracuja jak trzeba.

Napisano

>ale inż. Opti zrobil nowszego

update i nie zmula może u Ciebie też pomoże

A da sie samemu update zrobic?Czy tylko ASO.Bo mam w Cromie i nie widzi zadnego pena.

Napisano

> A toto widział ? => kliku kliku

Widzial, i nie chce dzialac, a szkoda kasy wywalac na 3 pena.

Napisano
  • Autor

> I jeszcze powiedz ,ze smsy czyta ?

A i owszem, czyta waytogo.gif

Napisano

> A i owszem, czyta

Lojezusicku wink.gif szok... Kurcze wstyd i sromota ,ze wyjatkiem jest telefon poprawnie dzialajacy z B&M no.gif

Napisano

> Lojezusicku szok... Kurcze wstyd i sromota ,ze wyjatkiem jest telefon poprawnie dzialajacy z

> B&M

nastawiłeś się na nie i wszystkozle.pl 270751858-jezyk.gif

Napisano

> nastawiłeś się na nie i wszystkozle.pl

Bo strasznie mnie wkurza ,ze to dziala jak crap no.gif normalnie system dla szachistow no.gif

Napisano

> Bo strasznie mnie wkurza ,ze to dziala jak crap normalnie system dla szachistow

Zgadzam się. Też mnie ten system denerwował jako sposób odtwarzania muzyki. Prowadzenie rozmów wypada całkiem ok.

Napisano

> Zgadzam się. Też mnie ten system denerwował jako sposób odtwarzania muzyki. Prowadzenie rozmów

> wypada całkiem ok.

Do jakości rozmowy nie mam zastrzezen blush.gifki : ładnie słyszymy i ładnie nas słychać ale jak chcemy zakończyć rozmowe zaczynają się schody no.gif

Napisano

> Do jakości rozmowy nie mam zastrzezen ki : ładnie słyszymy i ładnie nas słychać ale jak chcemy

> zakończyć rozmowe zaczynają się schody

trzymasz wciśnięty przycisk słuchawki i zawsze rozłączy, przynajmniej u mnie ok.gif

Napisano

> trzymasz wciśnięty przycisk słuchawki i zawsze rozłączy, przynajmniej u mnie

Problem w tym , że on potem potrafi zadzwonić do następnego no.gif

Napisano

> Problem w tym , że on potem potrafi zadzwonić do następnego

to cuda jakies, w nb nigdy tak nie mialem

Napisano

> to cuda jakies, w nb nigdy tak nie mialem

Najbardziej sie wkurzylem jak wyswietlacz pokazuje jedno a telefon dzwoni gdzie indziej... Powiem tak , ten zestaw dziala jak pierwsze telefony z symbianem...

Napisano

> Najbardziej sie wkurzylem jak wyswietlacz pokazuje jedno a telefon dzwoni gdzie indziej... Powiem

> tak , ten zestaw dziala jak pierwsze telefony z symbianem...

no to cos nie tak.. najgorzej b&m dzialalo mi z nokia n73, upgrade softu n73 poprawil sprawe, e51 oki smigalo, z omnia tez spoko, bylo troche tych telefonow po drodze, obecnie e72 dziala bardzo ladnie, opoznienie jest tylko podczas odebrania rozmowy przychodzacej, siega ok 3sekund zanim uslyszysz cos w glosnikach, tak to zadnych innych problemow z blue w funkcji z. gl. nie mam

upgrade softu zapodaj, moze jakis leciwy siedzi

Napisano

> Najbardziej sie wkurzylem jak wyswietlacz pokazuje jedno a telefon dzwoni gdzie indziej... Powiem

> tak , ten zestaw dziala jak pierwsze telefony z symbianem...

Coś nim nie tak, u mnie działa bez problemów

Napisano

Najbardziej wkurzające było jak po praktycznie każdym odpaleniu auta Media Player nie chciał odpalić i trzeba było pena wyciągać i na nowo wkładać. Kolejna sprawa to przy dużej ilości mp3 wyszukiwanie chcianego utworu jest denerwujące, w szczególności , że na jakiegoś większego wyświetlacza, żeby było łatwiej wyszukać obrany utwór...

Napisano

> Najbardziej wkurzające było jak po praktycznie każdym odpaleniu auta Media Player nie chciał

> odpalić i trzeba było pena wyciągać i na nowo wkładać.

Co Ty tam wiesz wink.gif w nuovo bravo masz usb na srodku kokpitu a w Giulieccie na dnie schowka ,zeby wyjac usb trzeba wyjsc z auta smile.gif

>Kolejna sprawa to przy dużej ilości mp3

> wyszukiwanie chcianego utworu jest denerwujące, w >szczególności , że na jakiegoś większego

> wyświetlacza, żeby było łatwiej wyszukać obrany utwór...

Z ogromna przyjemnoscia wymierzylbym bitch slapa temu fiutkowi ,ktory to tak wymslil!!! Czemu nie mozna przelaczac folderow guzikiem gora/dol a nagran prawo/lewo. Trzeba kombinowa chodzi po menu gapic sie w ten ekranik... Generalnie MASAKRA!!! wrrr.gifzona.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> przekraczała 4GB.

Sformatowałem tego pendrive'a (8GB), wrzuciłem tylko pliki obsługiwane przez B&M, z nazw pousuwałem polskie znaki i znaki specjalne. Teraz jest ok waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.