Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Środki do mycia silnika...?

Featured Replies

Napisano

Mam koncentrat do mycia silnika z CarValleta.

Coś takiego

Czy takimi środkami można bezpiecznie pryskać lakierowane powierzchnie - na stronce napisali, że:

Nie zawiera Kwasu i jest zupełnie bezpieczny dla czyszczonej powierzchni. - pytanie czy każdej czy tyczy się tylko nielakierowanych?

(chodzi mi w szczególności o okolice zawiasów drzwi).

Napisano

Wg tego pana można wink.gif.

Ogólnie tego typu środki nie powinny ruszać ani lakieru, ani gumy.

Zawsze możesz użyć benzyny ekstrakcyjnej.

Napisano

> Mam koncentrat do mycia silnika z CarValleta.

Nie wiem jak CarVallet, ale ja często myję felgi środkiem K2 AKRA (Płyn do mycia silnika) i nie zauważyłem żadnych zniszczeń powłoki lakierniczej cfaniak.gif Tym samym środkiem myłem też motocykl używany w terenie (pryskałem po silniku, ramie, wahaczu, felgach itd) i tak samo nie niszczyło lakieru ok.gif

Napisano

> Nie wiem jak CarVallet, ale ja często myję felgi środkiem K2 AKRA (Płyn do mycia silnika) i nie

> zauważyłem żadnych zniszczeń powłoki lakierniczej Tym samym środkiem myłem też motocykl

> używany w terenie (pryskałem po silniku, ramie, wahaczu, felgach itd) i tak samo nie niszczyło

> lakieru

a dość ładnie usuwa brud ok.gif kiedyś, gdy brakło mi środka do felg, Akra dała rade nawet ze starym, zapieczonym pyłem z klocków a przy tym nie uszkodziła lakieru ok.gif no i cena 8 zł zlosnik.gif

Napisano

> a dość ładnie usuwa brud kiedyś, gdy brakło mi środka do felg, Akra dała rade nawet ze starym,

> zapieczonym pyłem z klocków a przy tym nie uszkodziła lakieru no i cena 8 zł

Mam K2 dla mnie jest średni. Ciekawe czym handlarze myja ,że metal jest az biały bez wrzerów. hmm.gif

Napisano

> Mam K2 dla mnie jest średni. Ciekawe czym handlarze myja ,że metal jest az biały bez wrzerów.

Benzyną ekstrakcyjną z pistoletu pod ciśnieniem.

Napisano

> Mam K2 dla mnie jest średni. Ciekawe czym handlarze myja ,że metal jest az biały bez wrzerów.

oczywiście nie jest to najlepszy środek ale za tą cenę osobiście nie oczekuje niczego lepszego smile.gif a jeśli silnik jest naprawdę brudny to polecam zmywacz do hamulców zlosnik.gif

Napisano

napewno mozna chociazby na zdrowy rozum komora silnika jest rowniez lakierowana i chcial nie chcial gdzies tym tracisz wiec na lakierowane elementy nie moze miec wpywu

Napisano

> oczywiście nie jest to najlepszy środek ale za tą cenę osobiście nie oczekuje niczego lepszego a

> jeśli silnik jest naprawdę brudny to polecam zmywacz do hamulców

najlepszy i tak będzie DIMER wink.gif

Napisano

> najlepszy i tak będzie DIMER

dimer jest dobry ale ... trzeba myśleć przy jego stosowaniu wink.gif

uważam że dla większości najlepsze są środki gotowe do użycia a nie koncentraty smile.gif

Napisano

> dimer jest dobry ale ... trzeba myśleć przy jego stosowaniu

> uważam że dla większości najlepsze są środki gotowe do użycia a nie koncentraty

Ostatnio myłem Dimerem i mogę z czystym sumieniem go polecić:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.