Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alarm predator bp 2000 plus - wyłączenie

Featured Replies

Napisano

Chciałbym wyłączyć totalnie alarm taki jak w tytule, ale zostawić możliwość centralnego z pilota.

Da się?

Ktoś przerabiał temat?

Lista zamontowanych elementów:

- alarm

- syrena

- czujnik ultradźw.

- czujnik maski i kufra

- blokada paliwa

- mod. zamka centralnego (no właśnie - to ciekawe jest - czy to osobny moduł, który steruje centralnym - pisownia taka jak w instrukcji obsługi alarmu)

Dzięki za pomoc.

Napisano

widzę że kolega pyta na wielu forach i na elektrodzie ktoś napisał, że się nie da

Ale dla mnie to jest dziwne, bo przecież na zdrowy chłopski rozum wystarczyłoby odłączyć fizycznie czujniki od centralki i już. No chyba że ten alarm jest tak inteligentny, że wykrywa niesprawnośc (odłączenie czujników)

Może zapytaj producenta http://www.keratronik.pl/ ? smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ale dla mnie to jest dziwne, bo przecież na zdrowy chłopski rozum wystarczyłoby odłączyć fizycznie

> czujniki od centralki i już. No chyba że ten alarm jest tak inteligentny, że wykrywa

> niesprawnośc (odłączenie czujników)

No właśnie, jakby tak odłączyć wszystko po kolei i zostawić tylko sterowanie siłowników drzwi.

Czyli ze schematu poniżej zostawić tylko 1,2 oraz 5. Oczywiście przekaźnik blokady zapłonu też wywalić.

Ma to sens?

Predatorplus-schemat-800x600.gif

Napisano

>Czyli ze schematu poniżej zostawić tylko 1,2 oraz 5.

Jeszcze 9

Napisano
  • Autor

> Jeszcze 9

Right, masa by się przydała!

Warto pójść w tę stronę?

Napisano

> Right, masa by się przydała!

> Warto pójść w tę stronę?

a 6 - zasilanie po stacyjce? zlosnik.gif

Spróbuj poodłaczać czujniki i zobacz co się dzieje

A tak w ogóle to czemu chcesz sie pozbyć czujników i funkcji odciecia? Może masz wadliwe czujki i alarm wariuje? W takim razie warto wymienić. Ja sobie załozyłem udarowy (12 zł) i lawetowania (50 zł) i jest git. Natomiast nie zaleca się teraz ultradźwiękowych i mikrofalowych, bo byle co (np. mucha ) je wzbudza. No i te krańcówki pod maska i klapą - jak zaczną korodować i zwilgotnieją to też niepotrzebnie włączają alarm.

Czujki nie są drogie , więc ja bym raczej poszedł tą drogą

Napisano
  • Autor

> a 6 - zasilanie po stacyjce?

Na pewno to potrzebne? To chyba informacja do alarmu, że zapłon jest włączony... ?

> Spróbuj poodłaczać czujniki i zobacz co się dzieje

> A tak w ogóle to czemu chcesz sie pozbyć czujników i funkcji odciecia? Może masz wadliwe czujki i

> alarm wariuje? W takim razie warto wymienić. Ja sobie załozyłem udarowy (12 zł) i lawetowania

> (50 zł) i jest git. Natomiast nie zaleca się teraz ultradźwiękowych i mikrofalowych, bo byle

> co (np. mucha ) je wzbudza. No i te krańcówki pod maska i klapą - jak zaczną korodować i

> zwilgotnieją to też niepotrzebnie włączają alarm.

> Czujki nie są drogie , więc ja bym raczej poszedł tą drogą

Tego auta i tak nikt nie ukradnie : )

A trochę wariuje czasami ten predator - otworzysz pilotem drzwi (i teoretycznie alarm powinien się rozbroić) i przy próbie odpalenia silnika włączają się kierunki (pewnie syrena by też wyła jakby była podłączona) no i oczywiście motor nie zapala (pewnie odcinka zapłonu działa dalej).

I właśnie dlatego ficzer centralnego na pilota chciałbym zostawić a resztę usunąć w cholerę.

Napisano

> Na pewno to potrzebne? To chyba informacja do alarmu, że zapłon jest włączony... ?

No tak

> Tego auta i tak nikt nie ukradnie : )

Bo czarne? zlosnik.gif

> A trochę wariuje czasami ten predator - otworzysz pilotem drzwi (i teoretycznie alarm powinien się

> rozbroić) i przy próbie odpalenia silnika włączają się kierunki (pewnie syrena by też wyła

> jakby była podłączona) no i oczywiście motor nie zapala (pewnie odcinka zapłonu działa dalej).

> I właśnie dlatego ficzer centralnego na pilota chciałbym zostawić a resztę usunąć w cholerę.

A tam, jak wariuje to ja bym kupił nowy alarm za niewiele ponad stówę i byłby spokój. Za chwilę zacznie wariować Ci centralny hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.