Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głupia sprawa...wybór wycieraczek

Featured Replies

Napisano

no właśnie polećcie coś dobrego.

moje stare pióra już od dawna mówiły 30.GIF a w końcu zmobilizowałem się i postanowiłem zakupić coś nowego zlosnik.gif no i zacząłem przeglądać allegro a tam tylko Bosch i Valeo.

cenowo dość zbliżone ok.gif no i właśnie czy są jakieś diametralne różnice pomiędzy nimi? które są trwalsze i mniej hałaśliwe no i lepiej zbierają wodę? co lepiej wybrać? poproszę o opinie ok.gif z góry dzięki

p.s. zapomniałem dodać, pacjent to Corolla E12 ok.gif

Napisano

> no właśnie polećcie coś dobrego.

ALCA ok.gif - dostać je można choćby w Castoramie

Napisano

Poszukaj w Auchan Motguma. Na droższe wynalazki szkoda kasy.

Napisano

Ja mam obok siebie sklep motoryzacyjny, który sprzedaj części do Robura, Zuka itp.

Mają wycieraczki po 10 zł sztuka.

Generalnie kupuję parę i jak zaczynąją mazać - won do kosza.

Przedtem jeździłem na samcyh Valeo, Boschach itp.

Które sa od 3 do 6 razy droższe.

IMO wyrzucanie kasy.

W okresie zimowym zmieniłem raz jedną.

Napisano

Witam serdecznie.

> no właśnie polećcie coś dobrego.

Przez lata słyszałem od znajomych, że Champion i Champion...

Szczerze mówiąc bagatelizowałem te śpiewki kupując coraz to inne Bosh-e, Valeo i wszystko co lepsze na rynku z płaskimi (beznadziejne) włącznie. Na Champion-y nigdy nie trafiłem.

W końcuw ub. roku, przypadkiem natknąłem się na nie w jednym z serwisów samochodowych, gdzie odbierałem od jednego z pracowników, jakiś zakup z portalu aukcyjnego. Natychmiast zakupiłem tę małą legendę. Mieli jednak tylko jeden z potrzebnych mi rozmiarów. Drugą więc dokupiłem firmy Bosh.

Przewaga Champion-a okazała się druzgocąca. Wciąż jestem pod wrażeniem. Bosh już skacze, skrzypi, zostawia smugi a Champion wciąż jak nowa! :-o

Polecam.

Napisano

Ja szczerze polecam zakup oryginalnych w ASO. Poprzedni komplet wytrzymał mi 1.5 roku, obecny przekroczył już ten okres i powoli przychodzi czas na wymianę (nie zbierają tak dobrze jak nowe, ale nadal nie jest źle, nie skaczą, nie skrzypią, nie ma efektu mgiełki, zbierają ok, zostawiają jednak już trochę mazów).

Nie miałem lepszych wycieraczek smile.gif a w poprzednim aucie przerobiłem parę kompletów różnych firm (Bosch, Valeo, Motgum), jedynie wspomniane już Championy były zbliżone jakościowo, ale nie tak jak te oryginalne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.